שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מטה הסוכנות לאנרגיה ירוקה ישב בנסיכות הנפט

הסוכנות הבינלאומית החדשה, שתקדם את המעבר העולמי לשימוש באנרגיות ממקורות מתחדשים, תוקם בעיר ה"ירוקה" של יצואנית הנפט השלישית בגודלה בעולם. תקבל בתמורה 135 מיליון דולר

הסוכנות הבינלאומית החדשה לאנרגיות מתחדשות (IRENA) תקים את מטה הפעילות המרכזי שלה באיחוד האמירויות - יצואנית הנפט השלישית בגודלה בעולם. כך דיווחה סוכנות הידיעות המצרית MENA.

 

על פי הדיווח המצרי, איחוד האמירויות ניצחה בהתמודדות מול אוסטריה וגרמניה, שרצו גם הן לאחר בארצן את המטה של הסוכנות החדשה.

 

עם זאת, בתום כינוס בינלאומי בשארם א-שייך בסוף השבוע, מסתמן כי שאר מטות הפעילות של הסוכנות החדשה ימוקמו בכל זאת על אדמת אירופה. בברלין הביעו שביעות רצון מכך שהמרכז הטכנולוגי של הסוכנות יקום בבון, והמטה שיעמוד בקשר עם האו"ם ימוקם בוינה. שר הגנת הסביבה הגרמני, סיגמר גבריאל, אמר כי הפעילות של הסוכנות החדשה בשלוש המדינות משדרת את המסר הנכון.

 

IRENA הוקמה בינואר וחברים בה 114 מדינות. מטרת הסוכנות היא לקדם ולהרחיב את המעבר העולמי לשימוש באנרגיה ממקורות מתחדשים.


כאן יוקם המטה. מאסדר-סיטי, העיר הירוקה (צילום: WWW-Canon)

 

איחוד האמירויות היא אמנם יצואנית נפט מובילה, אך פועלת רבות בשנים האחרונות, כצעד אסטרטגי, על מנת להציב את עצמה בחזית המאמץ הבינלאומי למעבר לאנרגיה נקייה. אירוח המטה של IRENA הוא חלק מהפעולות הללו, אמרו פרשנים. מנהיגי הנסיכות הודיעו בשבוע שעבר כי ישקיעו 135 מיליון דולר עד 2015 למימון פעילות הסוכנות החדשה אם זו תבחר להקים את המטה המרכזי שלה בארצם.

 

הנסיכות מתכננת למקם את מטה הסוכנות במאסדר סיטי, פרויקט שאפתני במסגרתו מוקמת עיר "ירוקה" בלב המדבר, שכל פעילותה אינה פולטת לאוויר פחמן דו-חמצני. בעיר לא תותר נסיעת מכוניות והיא תופעל בעזרת שילוב של אנרגיית שמש ורוח.

 

נסיכות קטנה - זללנית אנרגיה גדולה

ובכל זאת, הנסיכות הקטנה שבמפרץ הפרסי היא ענקית בכל הקשור לצריכת אנרגיה. דו"ח של קרן השימור העולמית (WWF) קבע אשתקד כי "טביעת הרגל האקולוגית" של כל תושב בנסיכות הוא הגדול בעולם - גדול אפילו מתושבי ארצות הברית שדורגה שנייה.

 

הדירוג בחן לא רק את צריכת האנרגיה לנפש אלא את כלל ההשפעות האקולוגיות של המדינה, וחילק אותן במספר התושבים. איחוד האמירויות דורגה ראשונה בגלל שלל רכבי השטח זוללי הדלק שנעים על כבישיה, הרתיעה מתחבורה ציבורית, בגלל מרכזי הקניות והמלונות הממוזגים, הבתים הגדולים ואתרי הבילוי המופרכים - כמו למשל אתר ובו מדרון שלג מלאכותי שמאפשר לעשות סקי כל השנה בלב המדבר, או אתר הנופש שיובש מתוך הים והרס שוניות אלמוגים נדירות.

 

ראשי המדינה הובכו מהדו"ח וטענו שהוא מטעה ומבוסס על נתונים מיושנים. הם טענו למשל שאוכלוסיית המדינה מונה חמישה מיליון ולא שלושה מיליון - הנתון עליו הסתמך הדו"ח. מומחי סביבה הדפו את הביקורת ואמרו שהנתונים היו מבוססים, וש"טביעת הרגל האקולוגית" של הנסיכות מקורה בבזבזנות האנרגיה ובחיים הנוחים בה הורגלו תושביה העשירים במשך השנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים