שתף קטע נבחר

עוד ניסיון להקלה: גשר אלנבי יפעל 24 ש' ביממה

ועדת שרים החליטה לקיים ניסוי ולפתוח את המעבר בין ירדן לרשות הפלסטינית לאורך כל שעות היממה, כדי לחזק את הכלכלה הפלסטינית. השר שלום: "התקדמות משמעותית". נתניהו: "נפעל ככל יכולתנו כדי להקל על שגרת החיים"

ישראל תפתח את מעבר גשר אלנבי שבגבול ירדן למשך כל שעות היממה להעברת סחורות, על מנת להקל על חיי הפלסטינים. כך סוכם היום (ד') בוועדת שרים בראשות ראש הממשלה, בנימין נתניהו, והשר לפיתוח אזורי, סילבן שלום. היוזמה היא חלק מהכוונה להסיר חסמים ולקדם ארבעה מיזמים כלכליים ברשות הפלסטינית.

 

"במקום שבו אפשר להקל על האוכלוסייה הפלסטינית מבלי לפגוע בביטחון אזרחי ישראל", אמר ראש הממשלה, "נפעל ככל יכולתנו כדי להקל על שגרת החיים".

 

כיום נסגר גשר אלנבי בשעה 20:00 מדי יום. אם יצליח הניסוי, תאפשר פתיחת המעבר להגדיל את נפח הסחורות שיועברו בין ירדן לרשות הפלסטינית. להערכת הממשלה, מעבר הסחורות

יהווה נדבך חשוב בשיפור הכלכלה הפלסטינית.

 

השר שלום אמר בתום הדיון כי נרשמו הישגים חשובים לזירוז מיזם זה ואחרים: "הדיון הוא התקדמות משמעותית וחשובה שתאפשר הוצאת הפרויקטים אל הפועל ושיתוף פעולה עם הפלסטינים בתחום הכלכלי".

 

עוד דווח בישיבה על הקלות משמעותיות בתחום התנועה והגישה ביהודה ושומרון, ובכלל זה הסרת מחסומים, כחלק מהרצון לסייע לפלסטינים לקיים שגרה חיים.

 

סגן שר החוץ, דני אילון אמר ל-ynet: "ההחלטות מסבירות לדעת הקהל הבינלאומית שישראל מוכנה לבצע הקלות ולאפשר מרקם חיים לאוכלוסייה הפלסטינית, בעיקר פתיחת המעברים, ומעבר אלנבי בראשם. עם זאת, על הפלסטינים להתעשת ולשתף פעולה כדי לקדם את המיזמים הנוגעים לרווחתם, לא רק בטווח הקצר, אלא גם כאלה אותם מקדמת ישראל והוצגו בדיון שהם פרויקטים לטווח ארוך".

 

אילון: הפלסטינים מעכבים את הטיפול במיזמים

ועדת השרים התכנסה הבוקר לדיון על ארבעה מיזמים מרכזיים. אחד מהם, קאסר אל-יהוד על הירדן, הוא אתר צליינות שנועד למאמינים נוצרים וייתן דחיפה גדולה לכלכלה הפלסטינית דרך הכנסת

מטבע זר מתיירות. בשבועות האחרונים גילתה דווקא דרום קוריאה, בה חיים 15 מיליון מאמינים נוצרים, התעניינות במיזם זה.

 

פרוייקט נוסף הוא אזור התעשייה מוקבלה שבשומרון, מצפון לג'נין, שבו תומכת ממשלת גרמניה. הפרויקט השלישי הוא אזור התעשייה בבית לחם בתמיכת ממשלת צרפת והפרוייקט הרביעי הוא אזור חקלאי מתועש מצפון ליריחו, המוקם בסיוע ממשלת יפן.

 

ראש הממשלה הנחה את הגורמים המקצועיים שהשתתפו בדיון - ממשרדי האוצר, החוץ, הביטחון, התשתיות והתחבורה - לעבוד בתיאום עם הקהילה הבינלאומית על מנת לקדם פרוייקטים אלו בפרט ואת הכלכלה הפלסטינית בכלל. הוא מינה את שלום לשר הממונה על הסרת החסמים מול הפלסטינים לזירוז המהלכים לקידומם של ארבעת המיזמים.

  

שלום סקר בפני עמיתיו השרים את המצב במיזמים וטען שניתן להסיר חסמים, לאפשר הקלות ולזרז תהליכים בהקמת הפרוייקטים. זאת, לדבריו, כדי לקדם את השלום הכלכלי תוך בניית מערכת היחסים עם הפלסטינים "מלמטה". שלום הביא לקידום ההחלטה לזירוז מיזמים אלה ואחרים ביהודה ושומרון, בין היתר תוך טיפול בתשתיות המים, הביוב, החשמל והכבישים. 

 

במהלך הדיון הציג סגן השר אילון את עמדת משרדו, שלפיה הפלסטינים עצמם מעכבים את הטיפול במיזמים אלה ואינם עומדים במחוייבויותיהם. כך, בין היתר, הציעו לפלסטינים להגיש רשימת תיעדוף בנושאים הכלכליים אך עד כה לא קיבלו אותה לידם. משרד החוץ הציע להעלות תביעה בפני הפלסטינים לקדם את ענייניהם במקביל לפעולות של ממשלת ישראל. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גשר אלנבי (ארכיון)
צילום: זום 77
נתניהו. להקל - בלי לפגוע בביטחון
צילום: AP
השר סילבן שלום (ארכיון)
צילום: ירון ברנר
אילון. קרא לפלסטינים להתעשת
צילום: AP
מומלצים