שתף קטע נבחר

פיאד לאו"ם: לחצו על ישראל לפרק את הגדר

הרשות הפלסטינית ציינה חמש שנים להכרעת בית הדין בהאג נגד גדר ההפרדה וקראה לקהילה הבינלאומית להתערב: "ישראל מספחת ומייהדת שטחים, בונה באופן לא חוקי ועושה טיהור אתני". בנוסף, מאיימים הפלסטינים לסכל את קידום תעלת הימים

הרשות הפלסטינית קראה הערב (יום ד') לאו"ם, לארצות הברית ולקהילה הבינלאומית להפעיל לחץ על ישראל להסרת גדר ההפרדה בגדה. הממשלה ברמאללה ציינה חמש שנים להחלטת בית הדין הבינלאומי בהאג נגד הגדר וטענה כי ישראל מפרה בבוטות את דרישות הקהילה העולמית.

 

 

לפני חמש קבע הרכב מיוחד של בית הדין הבינלאומי בהולנד כי "גדר ההפרדה שבונה ישראל בגדה המערבית היא בבחינת סיפוח ואינה חוקית". ההחלטה זכתה לגושפנקא נוספת מהעצרת הכללית של האו"ם שאימצה את ההכרעה ודרשה מישראל להפסיק את העבודות לאלתר.  


סיפוח לא חוקי. גדר ההפרדה באזור ירושלים (צילום ארכיון: AFP)

 

"החלטת בית הדין שאומצה על ידי העצרת הכללית באו"ם קובעת כי הגדר וההתנחלויות, לרבות במזרח ירושלים, אינן חוקיות", הודיעה ממשלת פיאד בתום ישיבתה השבועית. "אנו דורשים ממועצת הביטחון וממזכ"ל האו"ם לפעול לכך שישראל תיישם את החלטת בית הדין".

 

ברשות הפלסטינית תקפו את ישראל וטענו כי היא מתעלמת מההחלטה. "היא ממשיכה להתגרות בהחלטות הבינלאומיות באמצעות ייהוּד ירושלים והרחבת ההתנחלויות, שרק הכפילו את עצמן בחמש השנים האחרונות. זהו רק נדבך נוסף במדיניות הישראלית לטיהור אתני בשטחים הפלסטיניים, בעיקר באזור בקעת הירדן. מדיניות זו של ישראל דורשת גם עמדה תקיפה של הממשל האמריקני ושל הקהילה הבינלאומית".

 

פיאד: תעלת הימים - סיפוח שטחים

הממשלה הפלסטינית דנה גם בהתקדמות שהושגה בפרויקט "תעלת הימים" ואשר פרטיה פורסמו לראשונה ב-ynet בחודש שעבר. פיאד ושריו איימו לפנות לבנק העולמי בדרישה שלא לסייע לפרויקט, אם ישראל לא תבטל את הפקעתם של 139 אלף דונמים באזור ים-המלח לצורך סיפוחם למעלה אדומים.  

 

בהודעת הממשלה ברמאללה היא דרשה מהרביעייה הבינלאומית, "הקוורטט", לנקוט עמדה ברורה ונחושה נגד כוונת ממשלת ישראל להפקיע את השטח ותוך כדי כך לגזול מהפלסטינים את זכויותיהם במי הירדן. "השלמת התוכנית הישראלית היא לפצל את הרצף הטריטוריאלי בצפון הגדה ובדרומה כדי למנוע כל אפשרות להקמת מדינה פלסטינית בת-קיימא עם רצף טריטוריאלי", נכתב בהודעת פיאד.

 

הממשלה הזהירה כי אם הפקעת השטחים לא תבוטל, היא תפנה לבנק העולמי, למועצת הביטחון של האו"ם ולבית הדין הבינלאומי בהאג כדי לעצור את היוזמה. "ניסיון של מדינה כובשת להפקיע שטח ולצרפו לתחום שיפוט של אחד מיישוביה - מנוגד לחוק הבינלאומי".

  

פיאד ושריו ניצלו את ההזדמנות כדי להודות לנציבות האיחוד האירופי שטענה השבוע כי "ההתנחלויות הישראליות חונקות את הכלכלה הפלסטינית". הממשלה

הפלסטינית הסבירה כי מדובר בהכרה נוספת מטעם מדינות אירופה בכך שכל ההתנחלויות הן בלתי-חוקיות ומאיימות לפגוע בפתרון שתי המדינות לשני העמים.

 

כפי שדווח ב-ynet, פרויקט תעלת הימים קיבל "אור ירוק" ראשוני ואמור לצאת לדרך. בשלב הראשון יונח צינור באורך 180 ק"מ, שיזרים 200 מיליון קוב מים-סוף, חלקם להתפלה וחלקם לים המלח. בנוסף יוקם מתקן התפלה ענק שישמש את ירדן, ישראל והרשות הפלסטינית. בניגוד לדברי פיאד היום, הבנק העולמי לא התחייב לממן את הפרויקט, אלא רק לערוך בדיקת היתכנות כדי לוודא אם יישום התוכנית אפשרי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טיהור אתני. פיאד
צילום: רויטרס
בלב הסערה. ים המלח
צילום: AP
בית הדין כבר הכריע. הגדר
צילום: רויטרס
מומלצים