שתף קטע נבחר

מישל מבשל בירה בבית

מישל דור, חובב בירה לא קטן, קיבל לבדיקה ערכה להכנת בירה ביתית שמתאימה גם למי שלא בקיא ברזי ההכנה. למרות הסקפטיות הוא החליט לנסות ושמח לגלות תחביב חדש

 
בירה היא תענוג לא זול עבור מי שצורך כמויות נכבדות מהמשקה המקציף. כחובב בירה מושבע היה לי קשה לסרב כשהציעו לי לנסות את מכונת הבירה, שמתיימרת להיות ערכה מושלמת להכנת בירה ביתית. אני מודה שהייתי די סקפטי לגבי התוצאות. טעיתי.

 

השקעה חד פעמית של 549 שקלים תקנה לכם את כל מה שצריך כדי להפוך ליצרני בירה ביתיים. הערכה כוללת את המיכל שבו מבושלת הבירה, שקית של תערובת הבסיס (יש כ-20 סוגים שונים ובארץ ניתן לקנות כרגע 12 תערובות), שמרי בירה, מיכלי CO2 לגיזוז וליצירת לחץ מזיגה. גם מי שמשולל חוש טכני מפותח יוכל להרכיב את המכונה בשלמותה תוך כחמש דקות עבודה אם הוא יקפיד לעקוב אחר ההוראות.

 

תהליך ההכנה פשוט: מכניסים שלושה ליטרים של מי ברז למכונה, מוסיפים את שקית התערובת שנבחרה, מוסיפים עוד שישה ליטרים מים ולבסוף מוסיפים את שמרי הבירה שגורמים לתסיסה. כבר לאחר כשש שעות תוכלו לראות את התסיסה שיוצרת לחץ במיכל. אם הלחץ גדול מדי – יש למערכת שסתום שחרור שעוזר למנוע התזות ונזילות.

 

כעת הכל מתבצע בצורה אוטומטית, ללא מגע יד אדם – המכונה עומדת על השיש במטבח שלושה עד ארבעה ימים (תלוי בטמפרטורת החדר) ואז מבצעים טעימה ראשונה: אם הבירה מתוקה (כלומר, השמרים לא סיימו את פעולתם ולא "אכלו" את כל הסוכרים), ממתינים יום נוסף. אם הבירה לא מתוקה – מכניסים את המכונה למקרר לתקופה של שלושה ימים, שם מסתיים תהליך התסיסה והבירה מתייצבת.

 

לאחר שישה עד שבעה ימים מגיע הרגע הגדול - הטעימה. לפני הטעימה הראשונה ניתן "לגזז" את הבירה לפי הטעם האישי בעזרת מכלי ה-CO2 המסופקים שגם יוצרים לחץ שמאפשר מזיגה יפה של הבירה. הבירה נשמרת עד שלושה חודשים בקירור.

 

ואיך הטעם? לדעתי מצוין. אם עקבתם אחרי התהליך בדייקנות - תקבלו בירה תוססת וטעימה, שלא עברה פיסטור והכי חשוב - זולה: שקית תערובת עולה 73 ושקלים ונפח המיכל הוא 10 ליטר, מה שאומר שאתם מייצרים בקבוק בירה בעלות של כשניים וחצי שקלים. חיסכון לא קטן למי שצורך את הנוזל הזה בכמויות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבשלת הבירה של מישל דור
צילום: רותם פלדנר
מומלצים