שתף קטע נבחר

קרן ספיר תנסה להגיע להבנות עם הסופרים

פחות משבועיים לאחר שהוחלט לבטל את החלטת ועדת השיפוט של פרס ספיר, קרן ספיר מודיעה כי תנסה להגיע לפשרה שתפצה את המועמדים על השתתפותם באירועים שונים

פחות משבועיים חלפו מאז הוחלט בפעם הראשונה בהיסטוריה של פרס ספיר לספרות לבטל את החלטת חברי ועדת השיפוט ולפסול את ההליך כולו. בדירקטוריון הקרן, כמו גם בהנהלת מפעל הפיס, עדיין מלקקים את הפצעים.

 

הסערה הציבורית שטרם שככה הובילה בין היתר להחלטתם של כל חמשת המועמדים הסופיים ובהם גם הזוכה, אלון חילו, למשוך את ספריהם ולוותר על הגשתם לסיבוב שני, אם ייערך כזה. אליהם הצטרפו סופרים נוספים בהם אהרון מגד, שמעון אדף, אילנה ברנשטיין, לילך נתנאל, דביר צור ואסף שור, שהעדיפו לא להיות ברירת מחדל או מועמדים חלופיים.

 

בשבוע שעבר התקיימה בבית מפעל הפיס בתל אביב פגישה ראשונה לאחר פרסום הפרשה העגומה בין הסופרים אלון חילו ואיריס לעאל ובאי כוחם לבין הנציגות המשפטית של קרן ספיר ומפעל הפיס. כבר אז עשה הרושם שבמפעל הפיס מעדיפים למזער נזקים על ידי הגעה לפשרה שתביא לסיכום הפרשיה במהירות האפשרית.

 

היום (ב') מפרסם הדירקטוריון של פרס ספיר כי בעקבות ישיבת מיוחדת שנערכה בנושא הוחלט על מינוים של שני דירקטורים שהוסמכו להידבר ולהיפגש עם המועמדים או מי מטעמם בימים הקרובים. בקרן ספיר נזהרים שלא להתנצל בפומבי או לצאת בהצהרות שעלולות לפגוע בהם סביב שולחן המשא ומתן. במקום זאת, הם אומרים בהודעה רשמית ולקונית: "ההחלטה התקבלה מתוך הבנה שהמועמדים נפגעו מעצם פסילת חבר השופטים ולאור העובדה שכל חמשת המועמדים הסופיים לקחו חלק בשורה של אירועים שהקרן ארגנה בחודש שקדם לטקס הסיום".

 

במילים אחרות, כפי שהובהר ל-ynet, ינסו הצדדים להגיע לפתרון אמצע שיפצה את הסופרים על השתתפותם בערבים ספרותיים בעפולה ובראשון לציון, ראיונות בתקשורת והשתתפות במפגשים שבהם נדרשו לקחת חלק כתנאי שמעמיד התקנון.

 

נורית גרץ, אמנון דנקנר, אלון חילו, איריס לעאל ורונית מטלון העדיפו שלא להגיב לדברים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
חילו. שומר על זכות השתיקה
צילום: גבי מנשה
לאתר ההטבות
מומלצים