שתף קטע נבחר

ח"כ בן ארי: עשיתי מעשה לא חוקי - אבל זו חובתי

חבר הכנסת מהאיחוד הלאומי נעצר לאחר שטיפס על רכב צבאי ליד יצהר ולא שעה לבקשות אנשי מג"ב לרדת ממנו. בדיון בוועדת הכנסת הוא האשים את כוחות הביטחון בפרובוקציות, אך הודה: "זה היה לא חוקי, אבל חובתי להגן על מי שבחר אותי"

נציגים מטעם צה"ל והמשטרה הופיעו היום בכנסת כדי להסביר את השתלשלות האירועים שהובילו למעצרו של ח"כ מיכאל בן ארי לפני כחודש בשומרון. הם הודו כי אכן היו "תקלות" שהוביל למעצר, וחברי ועדת ועדת הכנסת ביקרו אותם בחריפות. בן ארי הודה בדיון כי הוא עשה מעשה לא חוקי, אך עדיין האשים את כוחות הביטחון בניסיון לעורר פרובקציה.

 

ועדת הכנסת דנה היום באירוע שבו היה מעורב בן ארי בחודש שעבר. חבר הכנסת מהאיחוד הלאומי הבחין אז במעצר של נערים בצומת יצהר, מנע נסיעת רכב צבאי ולכן גם הוכנס לניידת. הדיון בוועדה נערך לאחר קבלת תגובת צה"ל, שהאשים את חבר הכנסת בהתנהגות פרובוקטיבית על רקע התפרעויות.

 

בן ארי, שהופיע אף הוא בדיון, טען להגנתו כי נקלע למקום במקרה וכי בשטח לא היו שום סימנים לאי-שקט או התפרעויות. הוא אמר כי היתה זו זכותו

המלאה כחבר כנסת לברר את סיבת מעצרם של הנערים. "הם לא התפרעו, הכל היה שקט. את הפרובוקציה יצרו אחרים", אמר.

 

"עליתי על פגוש הרכב ואני מודה שהיה בכך מעשה לא חוקי, אבל חובתי להגן על מי שבחר אותי", הוסיף חבר הכנסת. "אמרתי שלא ארד עד שיסבירו לי מדוע עוצרים את הנערים. במקום - שלחו חיילים להעיף אותי. למרות שאמרתי שאני חבר כנסת, הקצין אמר, 'אני לא מאמין לך'. אחרי שהפילו והכניסו אותי בכוח לרכב, שלפתי את תעודת הח"כ והקצין אמר 'זה מאוחר מדי'. עוד הוא אמר, 'חבל שאין לי אזיקים לכבול אותך'. זו הייתה אווירה של אין דין ואין דיין". 

 

"מחדלים חמורים של צה"ל והמשטרה"

היועץ המשפטי של מפקדת יהודה ושומרון, אלוף-משנה שרון אפק, הסביר בדיון כי הכוחות בשטח אכן עשו כמה טעויות. לדבריו, "התקלה" הראשונה היתה כשלא ביקשו מבן ארי להזדהות לאחר שהצהיר מי הוא. הכוחות טעו פעם נוספת כשלא שחררו אותו גם כאשר הוא הציג את תעודת חבר הכנסת שברשותו.

 

אפק הוסיף כי התקלה השלישית אירעה כאשר הקצין האחראי בשטח לא עדכן את מפקד החטיבה, שנמצא אז בקרבת מקום, כי אחד העצורים הוא חבר כנסת. לדבריו, טעות נוספת היתה כשנאמר לבן ארי כי נאסר עליו להימצא באזור משום שמדובר בשטח צבאי סגור, וזאת מבלי להציג בפניו את הצו הרשמי ולמרות שבתור חבר כנסת מותר היה לו להיות שם. לבסוף, מפקד החטיבה לא התערב ולא רצה לדבר עימו, גם לאחר שפינו אותו למִפקדת החטיבה.

 

"אלה דברים שהיו צריכים להיעשות אחרת", הסביר אפק, "או שהיתה פה טעות או שההתנהגות היתה לא ראויה". נציג המשטרה, מצדו, הסתפק בהודאה כי "היו תקלות", כפי שעולה מתחקיר מחוז ש"י.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ זאב אלקין (ליכוד), אמר כי מדובר ב"מחדלים חמורים מצד צה"ל והמשטרה". לכן הוא ביקש לקיים דיון נוסף ויסודי יותר, שאליו יוזמנו

הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי, ומפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דודי כהן, כדי לברר אם הם סבורים שמדובר בעבירה על חוק חסינות חברי הכנסת.

  

ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי), שיזם את הדיון בוועדה, טען שהקצין אשר הורה לעצור את בן ארי "נתן סטירת לחי של צה"ל לכנסת ואסור לעבור עליה לסדר היום. אין מקום להיכנס לדקויות משפטיות אם ח"כ נעצר או עוכב. חשוב יותר שמנעו מח"כ לבצע את תפקידו והשורה האחרונה של הדיון צריכה להבהיר עד אחרון החיילים שיידעו מה המשמעות של חסינות הח"כים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נהנה מחסינות. בן ארי
צילום: ירון ברנר
סטירת לחי. אלדד
צילום: גיל יוחנן
מחדלים. אלקין
מומלצים