שתף קטע נבחר

הפרקליטות השיבה לבקשת בניזרי: העונש ראוי

השר לשעבר ביקש דיון נוסף בביהמ"ש העליון בעונש המאסר שנגזר עליו. המדינה הודתה כי השופטים החמירו בעונשו, אך קובעת: "ניתן ביטוי למדיניות הענישה הראויה בעבירות כאלה"

"לדעתנו דין הבקשה להידחות". כך השיבה הבוקר (יום ג') הפרקליטות לבקשתו של השר לשעבר שלמה בניזרי לדיון חוזר בעונש שגזר עליו בית המשפט העליון - 4 שנות מאסר בפועל. המדינה מודה בתגובתה כי בית המשפט העליון החמיר משמעותית בעונשו של בניזרי, אך טוענת כי הפסיקה אינה מהווה "כל הלכה שמפאת חשיבותה, קשיותה או חידושה ראוי לקיים בה דיון נוסף".

 

בניזרי טען בבקשה שהגיש כי נקבעה מדיניות ענישה חדשה ומחמירה בכל הנוגע להרשעתם של נאשמים בעבירות מהסוג שבהן הורשע. בחוות דעת של משפטנים בכירים שצורפה לבקשה נטען כי העליון התווה בתיק מדיניות ענישה כללית ומחמירה בעבירות, כאשר הדגש הוא על עצם העבירה ועל אינטרס ההרתעה, בלי לרדת לעומקם של דברים.

 

לכך השיבה המדינה כי "בית המשפט נתן ביטוי למדיניות הענישה הראויה בעבירות מן הסוג הנדון, וכפועל יוצא מכך החמיר בעונש כמתחייב מכלל הנסיבות. בוודאי שיש בפסק הדין גם משום קביעת מדיניות בתחום הענישה, אך בשיטת המשפט שלנו עושה זאת בית המשפט העליון כדבר שבשגרה בתיקים אשר באים לפניו".

 

"האיזון בין שיקולי ענישה הינו מעשה של יום ביומו בפסיקת בתי המשפט, ואין יסוד לטענה שמדובר ב"הלכה חדשה", כתבו אנשי הפרקליטות. לטענת המדינה, בפסק דינו של העליון לא נפסקה הלכה חדשנית, ובוודאי לא ניתן לטעון כי הפסיקה יוצרת קושי המצדיק דיון נוסף.

 

עוד כתבה הפרקליטות בתגובתה כי המייחד במקרה זה הוא היותו של בניזרי שר בממשלה שקיבל שוחד לישיבה בראשות הרב אלבז, אך גם לכיסו הפרטי, ובתמורה לכך נקט העדפה פסולה לטובת הקבלן סלע. לדברי הפרקליטות, מצב דברים זה הביא את בית המשפט העליון למסקנה כי העונש הראשון שנגזר על בניזרי אינו הולם את חומרת מעשיו ואינו מספיק כדי להשיג את הרתעת הרבים. בנוסף טוענת הפרקליטות, קבע בית המשפט כי נוכח התופעה של שחיתות גוברת בחברה הישראלית היה מן הראוי להציג "תו מחיר" גבוה מזה שהיה נהוג בעבר לצידן של עבירות בתחום זה.

 

יועץ התקשורת של בניזרי, מאיר סוויסה, אמר בתגובה: "חוות הדעת של הפרקליטות לא הפתיעה את בניזרי ואת הצוות המשפטי. מפתיע אותנו אם המדינה היתה מצטרפת לבקשה שלנו.

 העונש המכביד, לצד היעדר הנימוקים למידת הענישה המחמירה, היא זו שצריכה לעמוד לנגד עיני בית המשפט בבואו לתת את הכרעתו, האם לקבל את בקשת הדיון הנוסף, או לאו. אנו מקווים שהקולות וההד הציבורי יחדרו פנימה אל כתלי בית המשפט".

 

בניזרי נידון לפני יותר משנה ל-18 חודשי מאסר לאחר שהורשע בעבירות של קבלת שוחד, הפרת אמונים, קשירת קשר לביצוע פשע ושיבוש הליכי משפט. לאחרונה הוחמר העונש לארבע שנות מאסר. השופט אדמונד לוי נימק: "השחיתות הגוברת במוסדות השלטון הישראלי מחייבת לעשות מעשה על ידי הצבת תג מחיר גבוה יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בניזרי בבית המשפט. ביקש דיון חוזר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים