שתף קטע נבחר

העליון דחה את בקשת בניזרי לדיון נוסף

אחרי שהוחמר עונשו לארבע שנות מאסר, קיווה שלמה בניזרי לדיון נוסף, אבל סגן נשיאת בית המשפט העליון, השופט ריבלין, דחה את הבקשה: "היינו ערים למכלול השיקולים"

השר לשעבר, שלמה בניזרי, קיווה שאולי דיון נוסף בעליון ישפר את מצבו - לאחר שנידון לארבע שנות מאסר - אבל המשנה לנשיאת בית המשפט העליון, השופט אליעזר ריבלין, דחה היום (א') את בקשתו. השופט ריבלין קבע בפסק הדין כי עונשו אכן הוחמר באופן ניכר, אולם אין כל ספק שבית המשפט העליון היה ער למכלול השיקולים שהובאו בפניו.

 

בניזרי הגיש בקשה לדיון נוסף, ובה טען כי בפסק הדין של בית המשפט העליון "נפל דבר" ונקבעה מדיניות ענישה חדשה ומחמירה בנוגע לעבירות של שחיתות אישי ממשל. עוד טען כי פסק הדין מבטא חריגה ממדיניות הענישה הנהוגה והראויה, לטובת אינטרס ההרתעה.

 

השופט ריבלין לא מצא עילה להורות על קיום דיון נוסף, וקבע כי בית המשפט עמד על הצורך לחזק את ההרתעה מפני מעשי שחיתות, על רקע החומרה הרבה שיש בעבירות אלו והמשמעות הקשה שיש לריבוי מקרים אלו על דמותה של החברה הישראלית.

 

לדברי ריבלין, "אין כל ספק שבית המשפט העליון היה ער למכלול השיקולים שהובאו לפניו הנוגעים לגזר הדין, לרבות הנסיבות האישיות והמחיר הכרוך בהרשעה ובענישה מבחינתו של בניזרי, אולם אין יסוד לסברה שבית המשפט העליון עצם עין במקרה זה את עיניו והתעלם מנסיבות רלוונטיות לקביעת שיעור העונש".

 

השופט אף קבע כי החומרה שיש לייחס לעבירות מסוג זה צריכה לבוא לכלל ביטוי גם במדיניות הענישה, "התוויה זו אינה צריכה דיון נוסף, אלא הטמעה ויישום, הן בשדרות השלטון והן בשדרות המשפט". 

 

פרקליטו של בניזרי, עורך הדין אבי חימי, אמר ל-ynet בעקבות דחיית הבקשה: "צר לנו שבית המשפט העליון לא היה קשוב לרחשי הציבור, במיוחד לאליטות מתוך הקהילה המשפטית, בראשם שר המשפטים לשעבר, דניאל פרידמן, שופט בדימוס, ומשפטנים נוספים שהביעו באופן טבעי את הביקורת על פסק הדין של אדמונד לוי. ההחמרה בעונשו של בניזרי היתה חריגה ומקוממת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בניזרי. יילך לכלא
צילום: גיל יוחנן
מומלצים