שתף קטע נבחר

מכינים בבית: לחם גרעיני חמנייה

אורי שפט ממאפיית "לחמים" מגיש מתכון ללחם ביתי עם גרעיני חמנייה. כך תדעו בדיוק מה יש בלחם שאתם אוכלים

לחם גרעיני חמנייה

מתכון של אורי שפט, מאפיית "לחמים"

 

המרכיבים (ל-3 כיכרות): 

3 ו-3/4 כוסות (500 גרם) קמח חיטה לבן ללחם

1 כוס + 2 כפות (60 גרם) סובין

380 מ"ל (1 ו-2/3 כוס) מים

20 גרם שמרים

1/2 כוס (80 גרם) גרעיני חמנייה קלויים

1 כפית (15 גרם) מלח

2 כפות (30 גרם) שמן חמנייה

1 כף (20 גרם) דבש

 

לציפוי: 1/2 כוס (120 גרם) גרעיני חמנייה 


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: יוצקים את המים לקערת המערבל, ומשרים בהם את הסובין 10 דקות.
  2. מפוררים את השמרים לתוך תערובת המים והסובין, מערבבים ומוסיפים לפי הסדר את הקמח, הדבש, השמן והמלח.
  3. בעזרת וו הלישה, לשים 4 דקות במהירות נמוכה לאיחוד החומרים ועוד 6 דקות לקבלת בצק רך וגמיש .
  4. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את גרעיני החמניות הקלויים לשים עד שהם נבלעים בבצק ולא יותר.
  5. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ויוצרים ממנו כדור.
  6. התפחה: מניחים את הבצק בתוך קערה מקומחת מעט, מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו.
  7. בעזרת סכין, מחלקים ל 3 חלקים שווים, מגלגלים לכדור ומניחים מכוסה על משטח מקומח קלות ל-20 דקות.
  8. מועכים כל כדור בצק להוצאת כל האוויר ומגלגלים לכיכר מאורכת.
  9. חורצים כל כיכר 3 חריצים אלכסוניים בעזרת
  10. מורחים את הכיכרות במעט מים ומגלגלים בגרעיני חמנייה לא קלויים.
  11. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפיי מטה ומתפיחים 60 דקות שבמהלכן מחממים את התנור לחום של 220 מעלות. הלחם יהיה מוכן לאפייה כשכמעט והכפיל את נפחו.
  12. אפייה: אופים 10 דקות בחום של 220 מעלות.
  13. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.

 

טיפ:

  • קולים את גרעיני החמנייה בתנור, 170 מעלות כ-6 דקות. אם לא רוצים להדליק תנור ולחמם את כל הבית, ניתן לטגן ללא שמן במחבת על אש נמוכה כ-7 דקות.
  • ניתן לאפות את הלחם בתבניות אינגליש קייק.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים