שתף קטע נבחר

ציר ציון בחברון נפתח לתנועת פלסטינים

בצה"ל טוענים כי לקראת פתיחת הציר המחבר בין קריית ארבע ליישוב היהודי בחברון, בו היו כמה פיגועים, ננקטו אמצעים ביטחוניים. ביישוב היהודי מוחים

בתוואי הנפיץ ביותר בחברון - יוכלו לעבור גם פלסטינים: ציר ציון, המחבר בין קריית ארבע ליישוב היהודי בחברון, נפתח לתנועת כלי רכב פלסטיניים. כך אישרו היום (א') ל-ynet גורמים צבאיים.

 

בצה"ל טוענים כי לקראת פתיחת הציר, בו היו כמה פיגועים, ננקטו אמצעים ביטחוניים מתאימים. הציר נפתח בניגוד לעמדת היישוב היהודי בחברון. לפי שעה, הותרה תנועת חמישה כלי רכב בלבד בציר. גורמים בצה"ל אמרו ל-ynet כי פתיחת ציר ציון, שאורכו כשני קילומטרים, נעשתה על פי החלטת הדרג המדיני.

 

דובר היישוב היהודי בחברון, נועם ארנון, אמר בתגובה: "מדובר בקריסה מדינית של התקפלות מוחלטת

בפני מה שמכנים אינטרסים של שיתוף פעולה עם הפלסטינים. במסגרת מציאות מדומיינת של יצירת הסכמים עם גוף פיקטיבי, שנקרא הרשות הפלסטינית, התוצאות לצערי לא יאחרו לבוא, כמו התוצאות של ההתנתקות. גם זה חלילה ייגמר בדם - אבל אצלנו זה ככה עובד, קודם יש נסיגות, אחר כך יש טרור ואז יש דם".

 

עוד אמר ארנון: "אם באמת היה מדובר בשיפור במצב הביטחוני, היו פותחים חלק מצירים נוספים שהיו סגורים ליהודים. היום רק בשלושה אחוזים מחברון מותר ליהודים להסתובב".

 

גם חבר הכנסת מיכאל בן-ארי (האיחוד הלאומי) תקף את ההחלטה, והזהיר כי "פתיחת ציר ציון תיתן רוח גבית לטרור, ופרס למחבלים". בן-ארי אמר כי "זהו המשך המדיניות של ממשלת נתניהו, שמקפיאה את הבנייה ביהודה ושומרון ומקלה על הטרור הערבי".

 

ממועצת יש"ע נמסר כי "הממשלה מתעלמת מניסיון העבר רווי הדמים ומעדיפה את נוחות חייהם של משפחות ערביות בודדות". פעיל הימין איתמר בן-גביר הגדיל ואמר כי "היום יוצא לדרך הפיגוע הבא", וטען כי "מדובר בצעד של הפקרת חיילים ומתיישבים".

 

הציר נסגר לאחר הפיגוע הקשה

הציר, המכונה גם ציר המתפללים, נסגר לתנועת פלסטינים מיד לאחר הפיגוע הקשה שהתרחש בו באחד מערבי השבת בנובמבר 2002. שני מחבלים פתחו אז באש לעבר מתפללים ששבו מתפילת השבת. בקרב שהתפתח בין המחבלים לכוחות הביטחון נהרגו שניים-עשר לוחמי צה"ל, מג"ב וכיתת הכוננות של קריית ארבע. מח"ט חברון, אלוף משנה דרור ויינברג, נהרג גם הוא בתקרית.

 

בחודשים האחרונים נערכים דיונים במערכת הביטחון בדבר הצורך בפתיחת הציר לתנועת כלי רכב פלסטינים,

כחלק מההקלות לאוכלוסייה המקומית. תנועה רגלית של פלסטינים המתגוררים בסמוך מורשית בתקופה האחרונה, לאור השינוי במדיניות.

 

נושא פתיחת הכביש אף הובא לפתחו של בג"ץ. בעקבות עתירה נגד פתיחת הציר הודיעה לאחרונה פרקליטות המדינה כי ציר ציון ייפתח לתנועת כלי רכב ערבים לכל המאוחר - בסוף חודש יולי. עוד הודיעה הפרקליטות כי בניגוד לתכניות המקוריות של משרד הביטחון, לפיהן אישורי הנסיעה על הציר ימסרו באופן פרטני לערבים שיבקשו אותם - החליט שר הביטחון ברק לפתוח את הציר לכלל התושבים הגרים לאורכו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ציר ציון בחברון. לא רק ליהודים. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים