שתף קטע נבחר

'האם המרעיבה' הואשמה בהתעללות בבנה הפעוט

כתב האישום מציג מסכת ארוכה של התעללות בפעוט חסר אונים, והטעיה מכוונת של הרופאים. בפרקליטות אמרו שיבקשו להחריף את מעצר הבית שבו נתונה האמא, ולהוציא אותה משכונת מאה שערים. הפלג החרדי, שהפגין בשבועות האחרונים בירושלים, איים לחדש את המאבק בתגובה למהלך כזה

התעללות בקטין חסר ישע - זהו הסעיף המיוחס לחשודה בהרעבת בנה בן השלוש, מהיום (ג') - נאשמת. כתב האישום נגדה הוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים, אולם היא עצמה נעדרה מהדיון. המחנה החרדי, שהפגין בשבועות האחרונים בירושלים, מאיים לחדש את פעולות המחאה - אם תשוב ותיעצר או שיוחמרו תנאי מעצר הבית שלה. ההחלטה בעניין זה תיקבע רק מחר, בנוכחותה. 

 

נציגי הפרקליטות התרעמו על היעדרותה של הנאשמת מהדיון, ועורך דינה, דוד הלוי, טען כי לא נשלחה לה הזמנה. לדבריו,היא לא חשה בטוב והיא בשמירת היריון.

 

בכתב האישום נטען בין היתר כי במהלך התקופה שבין פברואר 2008 ליולי 2009 נהגה הנאשמת להתלונן בפני אנשי הצוות הרפואי שטיפלו בח' (בנה בן השלוש) בבתי החולים הדסה הר הצופים והדסה עין כרם כי הוא סובל מתופעות בריאותיות שונות, למרות שהיא עצמה גרמה להן, תוך הונאת הצוות הרפואי. בעקבות אותם דיווחים, אושפז ח' בבתי חולים לתקופות ארוכות, קיבל טיפול רפואי מיותר, מכאיב ומסוכן.

 

"נשקפה סכנה ממשית לחייו של הפעוט" 

האשמה נוספת היא שהאם נהגה לנתק את בנה מאמצעי הזנה ועירוי שונים, אליהם הוא חובר במהלך האשפוז, "כדי למנוע את הזנתו וליצור מצג שווא בפני הצוות הרפואי, לפיו ח' סובל מחוסר יכולת לעכל מזון בכל דרך ואשפוזו בבית החולים הכרחי". בשלב מסוים אף נשקפה סכנה ממשית לחייו של הפעוט. בנוסף על כך, נטען בכתב האישום, "נהגה הנאשמת לשפשף את גופו הצנום של ח' באמצעים שונים וגרמה לו לפגיעה בעורו".

 

כותבי האישום לא התעלמו גם מההשפעות הנפשיות של ההתעללות הגופנית בפעוט, וציינו כי "האם פגעה בבריאותו הנפשית של בנה, גרמה לו לסבל, כאב, מתח, התפרצויות זעם ובכי לאורך ימים רבים במהלך התקופה הרלוונטית".

  

עורכת הדין טל וייסמן-בן שחר סיפרה על הבעיות שבהן נתקלו הפרקליטות והמשטרה. לטענתה, "בכל פעולה הכי פשוטה אנו נתקלים בקושי עצום. חשוב גם שהגברת תכיר את בית המשפט, כי זה מקור הסמכות". עוד טענה נציגת הפרקליטות כי יש לשנות את תנאי מעצר הבית של האם, מאחר שמעצר בבית בביתה הוא לא אפקטיבי. היא אמרה כי תועבר בקשה להוציא אותה משכונת מאה שערים.

 

אתמול הודיעה הפרקליטות כי היא גיבשה כתב אישום נגם האם, שהחשדות נגדה והתנהלות הרשויות בפרשה הסעירו את הקהילה החרדית וגרמו למשבר אמון בינם למערכת הבריאות. כבר לפני יותר משבועיים הגישה הפרקליטות הצהרת תובע, לקראת הגשת כתב האישום. עם זאת, האם שוחררה למעצר בית בביתו של עסקן חרדי ומאוחר יותר היא הורשתה לחזור לביתה.  

 

הפסיכיאטר חזר בו מחוות הדעת הראשונית 

האמא נעצרה באמצע חודש יולי, לאחר שבנה אושפז בבית החולים הדסה עין כרם במצב קשה, ועלה חשד כי היא הרעיבה אותו במשך שנתיים עד שמשקלו הידרדר לשבעה ק"ג. למעצר האם קדמו אישפוזים חוזרים ונשנים של הפעוט, שהגיע לבית החולים לראשונה בספטמבר 2007, אז סבל מחום גבוה ואפטות בפה וסירב לאכול ולשתות.

 

בסוף השבוע האחרון שוחרר הילד מהמרכז הרפואי אליו הועבר לאחרונה, ועבר לבית אחד מקרובי משפחתו. לדברי קרוב אחר, "כבר כמעט שנתיים שלא הייתה לנו תחושה טובה שכזו. תמיד זכרנו אותו רק עם זונדה ומחובר לכל מיני מכשירים, וסוף-סוף הוא נראה ילד רגיל - גם אם עדיין לא בריא לגמרי".

 

בשבוע שעבר חשף ynet כי ד"ר יעקב וייל, שכתב את חוות הדעת על האם, מתחרט על האבחנה כי היא לא מסוכנת לילדיה.

על סמך

חוות הדעת הראשונה של וייל, החליט בין היתר בית המשפט השלום בירושלים לשחרר את החשודה למעצר בית עם ילדיה.

 

בתחילה חשדו הרופאים כי האשה לוקה בתסמונת מינכהאוזן - תסמונת נפשית, באמצעותה מבקש החולה לזכות בטיפול או ברחמים באמצעות גרימת נזק רפואי לעצמו או לאדם אחר. האשה, כך חשדו, ביקשה לזכות ברחמיהם של רופאים וקרובי משפחתה, באמצעות גרימת נזק לבנה.

 

בהכנת הידיעה השתתף רונן מדזיני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם בבית המשפט עם פרקליטה
צילום: דודי ועקנין
מומלצים