שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אסף אמברם

    עסיסית ומפתיעה: עוגת קקאו ושזיפים

    לכבוד עונת השזיפים יעל גרטי מזמינה אתכם להכין עוגת קקאו ושזיפים, שמכילה גם מעט שזיפים מיובשים קצוצים. קלה מאוד להכנה, עסיסית וטעימה מאוד

    השילוב בין השזיפים הטריים, השזיפים המיובשים והקקאו האיכותי מתגלה כאן כמעניין ומפתיע. התוצאה היא עוגה עסיסית ומשגעת, שמשתבחת כעבור יום או יומיים.

     

    עוגות פירות קיץ נוספות:

    עוגת שזיפים ופירורים

    עוגת אפרסקים ואוכמניות טריות

    טארט קוטג' ופירות קיץ

    טארט אפרסקים בקרם פיסטוקים

     

    עוגת קקאו ושזיפים

    מתכון של שף-קונדיטור ברי סייג, "לחם טאטי"

     

    זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. מומלץ להשתמש בקקאו איכותי: אני משתמשת בקקאו של "ולרונה", שניתן להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה. אם אינכם אוהבים שזיפים מיובשים ניתן לוותר עליהם, אך לטעמי הם תורמים רבות לעוגה.

     

    המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):

    20 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו איכותי

    100 מ"ל (1/3 כוס +1 כף) מים רותחים

    85 גרם חמאה רכה

    160 גרם (כוס אחת לערך) סוכר חום דמררה

    2 ביצים L או M

    120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח

    1/2 כפית אבקת אפייה

    1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

    50 גרם (7-8 יחידות) שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק

    2 שזיפים אדומים גדולים (או 3-4 קטנים), מגולענים וחתוכים לרבעים

    לעיטור:

    חופן שוקולד צ'יפס

    לסירופ:

    50 גרם סוכר

    50 מ"ל (כ-3 כפות) מים

    1 כף ברנדי

    לשימון:

    חמאה מומסת/רכה


    (צילום: דן פרץ)

     

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים קקאו במים הרותחים. מניחים בצד לצינון.
    2. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת/רכה.
    3. מקציפים חמאה וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת אחידה.
    4. מוסיפים ביצים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קרם חלק ותפוח.
    5. בקערה בינונית יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
    6. מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח ומנוזל הקקאו, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
    7. מוסיפים שזיפים מיובשים קצוצים, מערבבים בעזרת מרית, יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.
    8. מפזרים רבעי שזיפים טריים, משקעים אותם מעט פנימה, זורים שוקו צ'יפס לעיטור ומכניסים לתנור. אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או עם פירורים.
    9. סירופ הסוכר: מניחים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מן האש, מצננים ומוסיפים ברנדי.
    10. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים את הסירופ ומצננים כשעה לפחות לפני ההגשה.

     

    צילומים: דן פרץ. לאתר שלו הקליקו כאן

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים