שתף קטע נבחר

רק היזהרו לא לטבול פעמיים

נטשה ממליצה על אירוח נינוח עם מטבלים פיקנטיים שאפשר להכין גם ברגע האחרון, ומזכירה לנו את האמירה הזכורה לטוב מאחד הפרקים של סיינפלד: No double dipping

לאירוח נינוח של הרגע האחרון אני אוהבת להכין מטבלים פיקנטיים. ומה שנפלא זה שלהכין מטבל לוקח לי כמה דקות והוא נשמר במקרר בקופסה אטומה אפילו שבוע ימים. מה שנשאר זה להרשים בהגשה יפה: מעבירים את המטבל לקערית ומניחים על צלחת גדולה ומסביב מסדרים קרקרים ומקלוני גריסיני אפויים (ברשתות יש מגוון מסחרר של מוצרים מקמח מלא). בחנויות טבע יש גם צ'יפסים פריכים מירקות שורש אקזוטיים בצבעי כחול, כתום וצהוב. אפשר להניח מסביב גם ירקות לטבילה כמו עגבניות שרי, צנוניות קטנות, מקלוני סלרי שר אפילו פלחי תפוח ואגס, אבל אותם אני אוהבת למרוח במיץ לימון טבעי, שלא ישחימו.

 

מטבל גבינה כחולה ופקאנים מסוכרים

(ל-8 סועדים)

בקערה מערבבים בעזרת כף 150 גרם גבינת שמנת רכה. מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם. מוסיפים 1/2 כוס פקאנים מסוכרים קצוצים (אפשר להשתמש גם בפקאנים רגילים, אגוזים או אגוזי לוז). מפוררים לקערה 150 גרם גבינה כחולה כמו רוקפור ומערבבים בעדינות כדי לא למעוך את פירורי הגבינה הכחולה. מעבירים לקערית הגשה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשעת האירוח. אני אוהבת להוציא את המטבל מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה, כי הגבינות טעימות יותר בטמפרטורת החדר.

 

מטבל אבוקדו ושמנת חמוצה

(ל-8 סועדים)

מגלענים ומוציאים את הבשר משני אבוקדו בשלים. מוסיפים מיץ מחצי לימון סחוט. מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג. מוסיפים לקערה 1 גביע של שמנת חמוצה (אני אוהבת להשתמש בשמנת חמוצה סמיכה בטעם של פעם). 1 כף מיונז, 1/2 בצל אדום קצוץ דק, מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים, מעבירים לקערית הגשה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשעת האירוח.

לפני ההגשה  אפשר לבזוק מעט פפריקה חריפה לחריפות מתונה.

 

מטבל שעועית לבנה ורוזמרין

(ל-8 סועדים)

לא, אני לא משרה שעות ומבשלת שעועית, אלא פשוט שולפת מהמקפיא שעועית קפואה ומבושלת.

מכניסים למעבד מזון 2 כוסות שעועית לבנה מוכנה שהופשרה (שופכים לתוך קערה מים רותחים, מחכים שתי דקות ומסננים). לתוך המעבד מוסיפים כף מחטי רוזמרין (אפשר לתבל גם עם תימין, מרווה ואורגנו), מיץ מ-1 לימון סחוט, שן שום קלופה, 1 כפית מלח, פלפל שחור גרוס, רבע כפית פתיתי צ'ילי חריף, 1 כף חומץ בן יין, 1 פרוסת לחם לבן ספוג בחלב (משרים את הפרוסה בחלב למשך 2 דקות, מסננים ומניחים במעבד המזון), בסוף מוסיפים רבע כוס שמן זית. מעבדים למחית חלקה, טועמין ומתקנים תיבול. מעבירים לקערית הגשה, מכסים בניילון נצמד ומוציאים לפני ההגשה.

 

לכל הפוסטים של נטשה

 

רוצים להכיר את נטשה יותר טוב? לחצו על התמונה



 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אירוח נינוח עם מטבלים ומקלוניפ
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אפשר להכין הכל מראש ולשמור במקרר עם ניילון נצמד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
לאשה בפייסבוק
מומלצים