שתף קטע נבחר

ברק הכניס ספר תורה לבית כנסת ברובע המוסלמי

בית הכנסת "אוהל יצחק" שופץ בסיוע נדיב של ארווין מוסקוביץ', שעומד מאחורי סערת הבנייה בשייח' ג'ראח. שר הביטחון השתתף בהכנסת ספר תורה. לשכתו: לא ידענו שלא מדובר בחלק מרחבת הכותל, לא ידענו שמוסקוביץ' תרם - לא נתנצל

בעוד ישראל נתונה תחת ביקורת נוקבת ולחץ בין לאומי בשאלת מעמדה של מזרח ירושלים - צעד מפתיע מצדו של שר הביטחון.  אהוד ברק השתתף אמש (יום א') בהכנסת ספר תורה בבית כנסת "אוהל יצחק", הנמצא בשולי הרובע המוסלמי בעיר העתיקה של ירושלים, לא הרחק מהכותל המערבי.

 

בית הכנסת שופץ מתרומות שנתנו בין היתר על ידי המיליונר ארווין מוסקוביץ'. המיליונר היהודי-אמריקני עלה לכותרות לאחרונה, בשל היותו הרוח החיה מאחורי פרויקט הבנייה במלון שפארד שבשכונת שייח ג'ראח.


ברק מגיע לבית הכנסת ברובע המוסלמי (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 

העולם מבקר - ישראל בשלה
מדד השלום והמלחמה: 66% תומכים בהמשך הבנייה בירושלים / ynet
שני אנשים יכולים לחייך בעקבות נתוני "מדד השלום והמלחמה": בנימין נתניהו וברק אובמה. נתניהו - כי הציבור היהודי מצדד במדיניות החוץ שלו וסבור שזכותה של ישראל לבנות בכל מקום בירושלים. אובמה - על שיפור נאה בתדמיתו
לכתבה המלאה

מדובר בבניין ישן ששימש מלון - וכעת מתכוון המיליונר לבנות במקום 22 יחידות דיור עבור תושבים יהודים. בעקבות חשיפת התוכנית קמה סערה בעולם. ארה"ב, רוסיה, צרפת ומדינות רבות נוספות גינו את כוונת ישראל לבנות במקום.

 

הגעתו של ברק לטקס הכנסת ספר התורה בבית הכנסת אוהל יצחק נעשית בצל מחאה חריפה ולחץ של הקהילה הבינלאומית, נגד הלגיטימציה שמעניקה הממשלה למגורי יהודים במזרח העיר. אולם, בלשכת שר הביטחון דוחים את הטענות וטוענים "ששר הביטחון לא צריך להתנצל כשהוא בא לטקס הכנסת ספר תורה בבית כנסת שקיים מאז 1867".

 

בדיווח של לשכת שר הביטחון על האירוע נאמר כי השר השתתף בהכנסת ספר תורה בבית הכנסת שבכותל המערבי וכי "הספר נתרם בידי ידידי האגודה למען החייל בארה"ב". לרגישות המקום לא ניתן ביטוי בהודעה. בפועל, מבנה בית הכנסת זוכה לחסות רב הכותל שמואל רבינוביץ', אך פיזית הוא נמצא בשטח הרובע המוסלמי.

 

בית הכנסת המדובר, נחנך בספטמבר אשתקד, לאחר ששופץ ושוחזר בסיוע תרומה מרכזית מכספיו של מוסקוביץ', שמסייע דרך קבע לעמותות של הציונות הדתית לרכוש בתים ומבנים בשכונות ירושלמיות עם אוכלוסייה שבה רוב התושבים ערבים.

 

השר ברק אמר בטקס הכנסת ספר התורה: "אנחנו נמצאים מספר ימים אחרי תשעה באב וזוכרים היטב על מה חרב בית ראשון ועל מה חרב בית שני, גם בגלל שנאת חינם ראוי ליישם את הלקחים של הימים ההם בזמן הזה, יש לנו את האחריות במדינה שלנו ולביטחון של מדינת ישראל ואחריות לביטחון של חיי היהודים בכל מקום בעולם ואנחנו צריכים לזכור תמיד, שלמרות כל המחלוקות בינינו, אנחנו כולנו אחים, יש לנו את האדמה, הביטחון ואת הידיעה שאנחנו אחים".

 

"השר לא צריך להתנצל"

מלשכת שר הביטחון נמסר בתגובה לפניית ynet: "לאף אחד אצלנו לא היה מושג שבית הכנסת אינו חלק מרחבת הכותל המערבי. לא היה מושג שמוסקוביץ' הוא מהתורמים לשיפוץ בית הכנסת. ספר התורה שהוכנס היה תרומת בני משפחת פאליק, מידידי האגודה למען החייל. שר הביטחון לא צריך להתנצל כשהוא בא לטקס הכנסת ספר תורה לבית כנסת, שהוקם על ידי יהודים כבר לפני 142 שנים". 

 

אזור רחבת הכותל, שבסמוך לו ניצב בית הכנסת המדובר, נמצא בשנים האחרונות בליבו של סכסוך נוסף,

בשל כוונת ישראל לבנות גשר חדש בשער המוגרבים. לאחרונה דחה ראש הממשלה נתניהו דיון בנושא זה, בשל חשש כי החלטות שיתקבלו ערב צום הרמדאן יציתו את ירושלים ויגרמו מהומה בינלאומית. 

 

דוגמה נוספת למצב הנפיץ במזרח ירושלים התרחשה אמש, כאשר כמה חברי הכנסת מהאיחוד הלאומי סיירו בשכונת שייח' ג'ראח. במקום התפתחו עימותים בין תושבים ערבים ויהודים. חמישה בני אדם נעצרו בחשד שיידו אבנים. שניים נוספים עוכבו לחקירה בחשד שסיכנו חיי אדם בנתיב תעבורה. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. כוחות המשטרה נשארו במקום עוד זמן רב לאחר התקרית, כדי למנוע התרפצות נוספת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק עם רב הכותל
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
מומלצים