שתף קטע נבחר

פנסוניק ו-NEC מציגות: סלולרי על לינוקס

אפל, RIM ונוקיה מאחוריכם: חברות האלקטרוניקה היפניות מוציאות תשעה דגמים חדשים של סלולריים המריצים את מערכת ההפעלה LiMo המבוססת לינוקס

החברות היפניות פנסוניק ו-NRC חשפו תשעה טלפונים סלולריים חדשים שיריצו את מערכת ההפעלה בקוד פתוח LiMo, המבוססת על לינוקס.

 

חברות סלולריות רבות מעבירות את המיקוד שלהם בעת האחרונה למערכות ההפעלה של המכשירים, זאת מאז שגוגל ואפל נכנסו לשוק בשנתיים האחרונות, והציגו מערכות הפעלה בוגרות (אפל ב-iPhone וגוגל עם אנדרואיד) שהרחיבו את חווית השימוש בסלולר. כיום, יצרניות וספקיות סלולר רבות מחפשות אלטרנטיבות פתוחות למערכות הקיימות בשוק, כמו LiMo, זאת על מנת לחסוך בהוצאות.

 

שוק מערכות ההפעלה הסלולריות עדיין נשלט על ידי נוקיה ומערכת Symbian, אך בתקופה האחרונה הם איבדו נתח שוק משמעותי לאפל ולחברת RIM, יצרנית מכשירי הבלקלברי. למערכת ההפעלה לינוקס, לעומת זאת, עדיין לא הייתה הצלחה משמעותית בתחום, אך זו פורחת לאחרונה בעזרת פלטפורמת LiMo, ובעזרת גוגל שמשתמשת גם היא בלינוקס בשביל פיתוח אנדרואיד.

 

לינוקס היא מערכת ההפעלה החופשית הפופולרית ביותר הקיימת כיום בשוק המחשבים. המערכת מופצת בקוד פתוח, מה שמאפשר לכל מי שרוצה לשנות ולהפיץ אותה מחדש. ספקי לינוקס מסויימים מרוויחים כסף מהפצות של גרסאות משופרות של לינוקס (הפצות) בתשלום, וכיום היא מתחרה ישירה למערכות Windows של מיקרוסופט.

 

קבוצת LiMo, מפתחת הגירסה הסלולרית של לינוקס, אמרה שלמרות שחברות מסחריות מצטרפות אליה כל הזמן, כדוגמת ספקית הסלולר היפני KDDI ויצרנית מסכי המגע Immersion, עדיין חסרה לה תמיכה מצד יצרניות הסלולר הגדולות. עד כה, רק יצרניות קטנות יחסית, כגון NEC, פנסוניק ומוטורולה הוציאו מכשירים המריצים את המערכת.

 

יש לציין כי גם חברות גדולות יותר, כמו סמסונג ו-LG הצטרפו לקבוצת LiMo, אך עדיין לא הציגו מודל עסקי להפצת המערכת. לעומת זאת, כל חברות הסלולר הגדולות פרט לנוקיה, כבר הבטיחו לייצר מכשירים המריצים את מערכת אנדרואיד של גוגל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים