שתף קטע נבחר
עיצוב: אינה טטיס

תערוכת צילומים שונה: "אבא יש רק אחד"

הם עוסקים בבישול וגינון, וגם מגדלים את הילדים. "התנועה לגבריות חדשה" מציגה, בשיתוף עם סטודנטים לצילום, תערוכה חדשה המעמידה את האבות במרכז

"אנו מבקשים לצרוב בתודעה הציבורית את המשוואה 'אבא שווה אהבה וביטחון', כפי שזה בעצם קיים בפועל ולעתים נשכח בשל מעשי חריגים". מוטו מרכזי זה של אנשי "התנועה לגבריות חדשה" מועבר באמצעות צילומים של תלמידי השנה השנייה במגמת הצילום של בית הספר להנדסאים במכללת ספיר, בתערוכת הצילום "אבא יש רק אחד".

 

התערוכה, רובה ככולה, מונעת ומופקת על ידי הסטודנטים בהנחיית מרצה מהמגמה. התלמידים גלית קובל, בועז פרלשטיין, אביבית צאיג ואנה פולנסקי בחרו את נושאי הצילום והתחברו אליו באופן אישי. על ידי צילום אביהם או בן משפחה אחר - אח או דוד - הם יצרו חיבור אישי, אינטימי, חם ומרגש. רבים מהצילומים מתארים רגעים משפחתיים ויחסי קרבה, המלאים בחסד ואהבה.

 

צילום: גלית קובל

 

 

יוזמת הרעיון "התנועה לגבריות חדשה", מתכננת סדרה של תערוכות ברחבי הארץ העוסקות בגברים ובצד האבהי שלהם. העמותה עוסקת בקידום מעמדו של הגבר בחברה מנקודות מבט שונות, הבאות להלחם בסטיגמות "גבריות" מקובלות.  

 

"התנועה לגבריות חדשה מבקשת לאפשר נראות לאבות המסורים לטיפוח ילדיהם ומשפחתם", מסבירים אנשי התנועה, "אבות שבנוסף לטרדות הקיום והפרנסה מוצאים את הכוח להיות אבות נוכחים, מטפחים ומשמעותיים בחיי ילדיהם". בתמונות בתערוכה ניתן לראות אב חד-הורי המגדל את ביתו המתבגרת, אח צעיר שהפך לאב משחק עם ילדו הפעוט, אב המגדל את ילדיו במסירות אין קץ, משפחות מרקע אתני שונה מוצגות דרך דמות האב (עולה מאתיופיה או מרוסיה, בדואי ועוד) ואבות העוסקים בבישול, גינון ונקיון, בחום ואהבה.

 

"דרוש שינוי בכישורי החיים הבסיסיים של גברים"

"גבריות חדשה" היא רעיון חברתי המציע לגברים תפיסת תפקיד שונה. התפיסה מתבססת על חופש הבחירה של גברים ונשים להיות מה שהם רוצים להיות. שחרור הגבר מתבנית התפקיד המסורתית של המפרנס הנצחי. "התנועה כוללת נשים וגברים ופועלת ליצירת שינוי חברתי שיאפשר לגברים לממש את החופש האישי שלהם להיות מי שהם רוצים ויכולים להיות, ולא רק מה שהם נאלצים להיות בשל דיכוי, כפיה או ציפיות חברתיות הנובעות מהיותם גברים", מסבירה לואיזה נמיצוב, אחת מחברות ההנהלה. "התנועה פועלת לפיתוח מערכות תמיכה וסיוע לגברים, תוך מתן דגש ליחסים המבוססים על שוויון וכבוד הדדי בין גברים לנשים".

  

חברי וחברות התנועה מאמינים שקיים צורך בשינוי חברתי כולל לגבי התפיסה העצמית

והתפקיד החברתי של גברים ונשים כפרטים בחברה ובמסגרת היחסים בין המינים. "אנו מאמינים שקיים צורך ביצירת יחס שוויוני כלפי גברים בכל תחומי החיים: בעבודה, במערכות הבריאות, הרווחה, החינוך, האכיפה והמשפט", מוסיפה נמיצוב.

 

"לגברים יש את הזכות ליהנות ממיניות שוויונית שאינה אלימה, שאינה מבוססת על ניצול ופגיעה בנשים, כי אם על טיפוח היחס המכבד כלפי גופם של נשים וגברים ומיניותם".

 

"אנו מאמינים שטובת החברה כולה וטובתם של הגברים דורשת שינוי בכישורי החיים הבסיסיים שלהם, ובשחרורם מתבניות, מסורות אתניות ומוסכמות חברתיות, וזאת תוך כיבוד מהותם וערכם האנושי כבני אדם", היא מסכמת. "גברים זכאים לפיתוח מסגרות שיהוו מקור לתמיכה, ייעוץ ויצירת מודעות לבריאות נפשית וגופנית, איכות חיים ופנאי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז פרלשטיין
צילום: אנה פולנסקי
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים