שתף קטע נבחר

450 הופעות בפסטיבל עכו

פסטיבל עכו לתיאטרון אחר יחגוג השנה 30 להיווסדו עם הצגות מהארץ ומהעולם. המנהלים האמנותיים: "היצירות השנה מעמידות את היוצר המבצע במרכז"

פסטיבל עכו לתיאטרון אחר חוגג 30 שנה להיווסדו באירוע מחווה מקומי ובינלאומי, שייערך בעכו מה-4 עד ה-8 באוקטובר. הפסטיבל, שמנוהל השנה אמנותית על ידי סמדר יערון ומוני יוסף, יקיף 450 הופעות של 72 מופעים, שחלקם נוצרו במיוחד עבורו. כמו כן יועלו במקביל תיאטרוני רחוב ואירועי חוצות לאורך הטיילת המערבית החדשה בעכו.

 

להנהלה האמנותית

הוגשו השנה 160 הצעות, מתוכן נבחרו עשר הפקות שיועלו בבכורה. הנהלת הפסטיבל תעניק עיטורי יקיר הפסטיבל לישראל דורון ולמיכה ינון. הפסטיבל עצמו ייפתח במופע ייחודי עם אחינועם ניני במיטב שיריה והיא תארח את מירה עוואד.

 

אלברט בן שלוש, מנכ"ל פסטיבל עכו: "השינוי המשמעותי השנה הינו בהיקף הפרויקטים והמופעים שנוספו מהארץ ומחו"ל. אירועי החוצות שייערכו השנה בטיילת המערבית יהוו שער הכניסה של הפסטיבל".

 

בן שלוש מוסיף כי במימד הבינלאומי נרקם שיתוף פעולה עם האיחוד האירופי, בהבאת אמנים יוצרים בעיקר מהולנד, צרפת, גרמניה ואיטליה. יחד עם אלו יגיעו השנה לפסטיבל הפקות מיפן, צ'כיה, רוסיה, ארצות הברית, אוסטרליה ופולין. בסך הכל יתארחו עשר מדינות שיעלו 15 הפקות שונות, ביניהן ארבע הפקות בקופרודוקציה – ישראלי ובינלאומי.

 

מאיטליה תגיע היצירה Let the Sunshine In, של אנריקו קאסגרנדה ודניאלה ניקולו. ההצגה מציגה תהליך חקירה של יחסים וקונפליקטים בין הדורות. מגרמניה תגיע 3SOME של ניר דה-וולף, כוריאוגרף ושחקן ישראלי המתגורר ויוצר בברלין, וקנוט ברגר, ששיחק בתפקיד הראשי ב"ללכת על המים". ההצגה עוסקת במאקרו ובמכניזם של הבושה.

 

מתא נקמה יפני ועד האמבטיה של היטלר

מיפן תגיע "תא הנקמה" (The Vengeance Cell), יצירה העוסקת ברוע בתצורתו הכי בנאלית, והיא פרי שיתוף פעולה של שניים מטובי אמני הבוטו, Taketeru Kudo ו- Jun Wakabayash. במסגרת קופרודוקציה של ישראל וגרמניה תוצג "האמבטיה של היטלר", עיצוב ובימוי של אלי דור- כהן ושותפה יוצרת גילה בן-נחום.


מתוך "אבה אובו בשוק הקצבים" (צילומים: אייל לנדסמן)

 

מדובר בפרויקט תיאטרוני הנע במסלולי זמן סימולטניים, מבוסס על סיפור חייה של האמנית לי מילר – דמות שבחייה השתלבו קורות חייהם של אמנים רבים: פיקסו, מאן ריי, ז'אן קוקטו ואחרים. ההצגה היא בת שש מערכות, היא תימשך כשלוש שעות ותתרחש במבנה מיוחד בו שוחזרה תכולת ביתו של אדולף היטלר.

 

עוד קופרודוקציה היא "פרויקט עכו" - שיתוף פעולה יחודי של יוצרים ישראלים, ערבים ויהודים ואמנים מצרפת, לבנון, איראן ואנגליה, ביוזמת Conflict Zone Arts Israel - קונפליקט זון ארטס ישראל. הקבוצה מעלה לכבוד הפסטיבל שתי יצירות: "חומת ים" ו"מסעות צלב".

 

מצרפת יגיעו שתי קבוצות תיאטרון: Les Souffleurs - קומנדו הלחשנים הפואטיים. סודות פואטיים, פילוסופיים, ספרותיים נלחשים אל צינורות ארוכים ישירות אל אוזנם של קהל המקשיבים. עם חברי הקבוצה נמנים שחקנים, כותבים, אמנים פלסטיים, זמרים ומוזיקאים, המופיעים בהרכבים שונים ותמיד במספרים אי זוגיים.

 

קבוצה שנייה היא להקת דומיניק הודאר - ז'אן הוסלין, עם Padox in the street, שמבקשים ביצירתם ליצור פנטזיה מסוג חדש לגמרי, בה דמויות ושפה חדשה באות יחד ומכשפות. מדובר בפרויקט אמנותי-חברתי בהשתתפות קבוצת מנהיגות נוער – רשת מרכזי נוער עכו.

 

מהולנד יגיע תיאטרון פבאנה, Teatro Pavana. מדובר בקבוצת תיאטרון רחוב, הולכי קביים מקצועיים, בסגנון קומדיה דל ארטה. היא תציג שתי תהלוכות קביים מפתיעות ואינטראקטיביות מרהיבות באירועי החוצות: האנטילופות וג'ירפות.

 

אלגוריה על החוף

מגרמניה תגיע גם Licht piraten, קבוצת אמנים מברלין, עם אלגוריה על חוף ימה של עכו, העוסקת בשאלה הבלתי אפשרית – איזו היא הדת ה"נכונה". קבוצה נוספת מגרמניה היא Grotest Maru, עם מופע ריקוד מיוחד על חוף ימה של עכו.


מתוך "מילות מפתח"

 

מצ'כיה יגיע תיאטרון הפנטומימה "Teatro Pantomissimo", בסיפור אגדה גרוטסקי על נוודים. מרוסיה תגיע יצירת סולו מאת סטניסלב בוגדנוב ובביצועו. היצירה נקראת Sleep Sleep Shaw, ומדובר בדו-שיח שהוא קומדיית מצבים בו הקהל מוביל את התפתחות העלילה.

 

עוד יצירה מעניינת שתגיע היא שיתוף פעולה אוסטרלי-פולני, של אדם ריד ובשה פראדזינסקה, שנקרא "The Garden", ומבטאת את חיפושו הנצחי של האדם אחר היכולת לעצור את הזמן. פרויקט אמריקני-ישראלי של ברק בן דוד ונעמה גרינשטיין יפרק את הפסוק התנ"כי "כי עפר אתה ואל עפר תשוב", בשילוב ציורים של קים גולדברג.

 

פרויקטים מעניינים נוספים יהיו "אמן תושב" של ספי אתיאל (ברלין) ורון קציר (תל אביב), שני אמני מולטימדיה, וערב הצדעה להצגה המיתולוגית "ארבייט מאכט פריי מטויטלנד אירופה", שהוצגה בפסטיבל עכו לפני 15 שנה. בנוסף, ההפקה "מנוע חיפוש" של בית ספר למשחק תציג יצירות של יוצרים צעירים, תוצג תערוכת צילומים של הצלם שלמה בן צור, ויום עיון על שם ד"ר שוש אביגל ייערך השנה בנושא ה"תיאטרון" וה"אחר" בפסטיבל עכו. 

 

מפחד קהל עד שוק הקצבים

עוד מופעים: "פחד קהל" (רעיון: לירון ליבסקינד, כתיבה: אלון מרקוס וגילית הולס שגם ביימה), מופע חוצות נסיוני המתבצע בפורמט "שחקן אחד על צופה אחד"; "סדנת בישול ערבי אותנטי אסלי", יצירתם של אביטל תדהר, קרין שטאנג ורועי הרץ-רוסו שגם ביים; מיצג תאורה מרהיב של ברנרדו שקולניק, אמן רב תחומי.


מתוך "הבית של מתוקו"

 

"אבו אובו בשוק הקצבים" מאת אלפרד ז'ארי, עם עיבוד ובימוי של פרנסואה אבו סאלם, היא יצירה שבמרכזה משחקי כוח; "חוויה מתקנת" היא מופע תיאטרון מחול של יואב ברתל ואביגיל רובין, העוסקת בתושבי עכו שהשתתפו במהומות בשנה שעברה.

 

"טאטע", מאת אנסמבל תיאטרון "נקודה טובה", (עיבוד ובימוי ורדה בן חור) היא יצירה שעוסקת בתוהו ובוהו של נפש המאמין; "מילות מפתח" של אלדר גלאור הוא מחזה המבוסס על פי כתבותיו של העיתונאי גדעון לוי; "סמטאות לוחשות" של  פבלו אריאל הוא סיפור תיאטרלי המתרחש תוך כדי הליכה בין סמטאות העיר עכו.

 

עוד הצגות מקומיות הן "סנטוריום" של עופר עמרם, המגוללת את אורחותיו של בית מרפא דמיוני; "ציקן פרויד" של נטלי תורג'מן עלאמנית א-מינית בעיר נמל. 


מתוך "סנטוריום" 

 

אירועים נוספים שיהיו בפסטיבל: ערבי תיאטרון, שירה וספרות אל תוך הלילה: דיאלוג שירה 2009 , עריכה והנחייה של דיתי רונן ומשוררים צעירים - בוגרי ביה"ס לשירה "הליקון"; "הפניקס הישראלי" - שירת היפ-הופ משיחית מאת ובביצוע: יונתן לוי, מוסיקה: אילן מלכה; "הכדור השישי", תיאטרון קריאה, מאת ובביצוע: גבי אלדור.

 

יצירות עם אופי תהליכי

הצגות לקטנים ולגדולים "פניני תיאטרון בובות" - יצירות של בוגרי בית 9 בית ספר ומרכז יוצר לתיאטרון בובות

במכללה האקדמית גליל מערבי, שיוצגו בימי הפסטיבל בבית יד לבנים בעכו; "תיאטרון החדר" של אמיר אוריין, המציג את הטרילוגיה הקלאסית, בתכנית מיוחדת וחד-פעמית. 

 

"כתושבי עכו לאורך 25 השנים האחרונות, וכאמנים העוסקים בעשייה תיאטרונית אלטרנטיבית, אנו עוקבים אחרי מהלך חייו של הפסטיבל עוד מימיו הראשונים. על אף שהיינו עדים לשינויים ותהפוכות, שינויי מגמות ודגשים, ייחודיותו של האירוע המכונן תמיד נשמרה", אומרים יערון ויוסף, המנהלים האמנותיים.

 

"נטייתנו הטבעית הינה עידוד יצירות בעלות אופי תהליכי, כפי שמשתקף ביצירות המוצגות השנה בפסטיבל, כאלה שמעמידות את היוצר המבצע במרכז, יצירות שמתכתבות עם המקום בהקשרים חברתיים, פוליטיים ואוניברסליים ומקיימות דיאלוג בין תרבותי כיוצר ומשקף מציאות".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך "צ'יקן פרויד"
צילום: אייל לנדסמן
לאתר ההטבות
מומלצים