שתף קטע נבחר

עלו ברשת: "סגרו את הפייסבוק"

טימון ופומבה ממלך האריות מתאבלים על פייסבוק, המלצות על מקומות בילוי, מגזין לחובבי צילום, ביקורות ב-140 תווים, אנמיציה בקליק ועוד אתרים חדשים שעלו ברשת

פייבוריט: מגזין ממוקד  

קומפוזיציה הוא מגזין צילום ישראלי חדש, הזמין להורדה וקריאה חינם מהאינטרנט (ניתן גם להזמין עותק מודפס תמורת 59 ש"ח). על פי עורכיו, רועי גליץ ותומר יעקובסון, זהו מגזין הצילום היחידי מסוגו בישראל, שמטרתו "להוות מקור להשראה, רעיונות, ראיונות, עדכונים והנאה מצילומים נהדרים, מתוך נקודת המבט שלנו על הצורך והרצון לשתף את הידע ואת העולם המדהים שנקרא צילום, עם קהילת הצילום הישראלית".

 

עד כה, יצאו לאור שלושה גיליונות, בהם ניתן למצוא צילומים ברמה גבוהה, מדריכים וסקירות מקצועיות, ראיונות וכתבות המשלבות צילומים וטקסטים ומדורים אישיים. בין השאר תמצאו שם טכניקות לצילום בעלי חיים בטבע, סדרת הכתבות המוקדשת לשאלה האם בעולם של צילום דיגיטלי יש צורך בדבר החמקמק הנקרא "כשרון", כתבות מצולמות מאלסקה, הודו ועוד מקומות, כמו גם טיפים על תאורה ומאקרו, מדריך לצילומי עשן, ראיונות עם זיו קורן ואלכס ליבק, סקירת ספרים ועוד ועוד.

 

לטעמנו לא היתה מזיקה יד של עורך מקצועי, שיעניק לטקסטים טיפול חם כזה שזוכות לו התמונות, אבל המוצר הסופי בהחלט עומד בהבטחות ושווה עיון.

 

שימושון  

יוצאים לשטח - סיון יונאי השיקה אתר המלצות חדש, "עלמה ולמה" שמו, שמציע לכם לקבל ניוזלטר יומי ובו המלצות לבילוי ופעילויות. האתר מזכיר מעט את "מרמלדה" הוותיק, אך שלא כמותו - אינו מוגבל לתל אביב בלבד. אצל יונאי תמצאו המלצות המחולקות לארבע קטגוריות: מזון, טיולים, לינה וקניות, שבהם תוכלו לקרוא את התרשמותה האישית מאתרי נופש, מסעדות, חנויות ומגוון מקומות ברחבי הארץ. את ההמלצות, המלוות בפרטים שימושיים כמו שעות פתיחה, עלות והפניה לאתר, ניתן לקרוא גם באתר, והמחברת מזמינה את הקוראים לשתף אותה בגילויים משלהם.

 

קריאה מבוקרת - נורית, המכונה "נוריתהה", מעידה על עצמה שהיא קראנית אובססיבית. במסגרת התחביב שלה היא לא רק רוכשת או קוראת ספרים, אלא גם מבקרת: "עצם הכתיבה מבהיר לי לעצמי את הדעה", הסבירה. היא החלה את דרכה בפורומים של תפוז, וכיום מתפעלת אתר עצמאי משלה, "ספרים ללא ירקות", בו היא וחבריה מפרסמים ביקורות וסקירות על ספרים מכל הסוגים - החל מפרוזה ורומנים היסטוריים, עבור בעיון ושירה וכלה במד"ב ובספרות ילדים ונוער, המדור שעליו גאוותה. נכון להיום כולל האתר 2,200 ביקורות ספרים, שניכר בהן שהן אינן מקצועיות - אבל מבחינת נורית וגולשיה, זו בדיוק הפואנטה.

 

ביקורת ב-140 תווים - Skinni Popcorn הוא אתר ביקורות סרטים, שנבנה אמנם עבור מכשיר האייפון, אבל פעיל לגמרי גם באינטרנט. האתר מבוסס על תפיסה דומה לקודמו כאן במדור: אין צורך במבקרים מקצועיים, מספיקה דעתם של צופים כמוכם.

 

האתר, שיוצריו מגדירים אותו כ"אתר ביקורת סרטים דיאטטי", מציע תקצירים של סרטים פופולריים המוצגים עכשיו בארה"ב, קישור לביקורת מאתר הניו יורק טיימס ולצד אלה סקירות קצרצרות שפירסמו גולשים בטוויטר. מאחר שהאוריינטציה היא אמריקנית, פרטים כמו זמני הקרנות ואולמות אינם רלוונטיים לגולשים ישראליים, אבל אתר הסרט תמיד נגיש והמפתחים, סטודיו MN, מבטיחים לשקול להוסיף קישורים לאתרים דומים בעולם.

 

המצעד שצועד - Charts הוא אתר מוזיקה ישראלי למהדרין, שמציע תוכן עברי מגוון לחובבי מוזיקה. כמו שמרמז שמו, האתר שם דגש על מצעדים ודירוגים מסוגים שונים: של שירים, אלבומים, קליפים ואפילו רינגטונים. לצד אלה תמצאו שם עדכונים ומבזקי חדשות, כמו גם לוח הופעות ונגן סינגלים מובנה. הניווט באתר עשוי להיות מבלבל, אבל הוא בסיסי למדי ומחולק למוזיקה ישראלית או לועזית ובתוכה לז'אנרים או אמנים.

 

שלא כמו "מומה" המוכר, כאן לא תמצאו דיסקוגרפיה וביוגרפיה מלאות של כל אמן, אלא רק רשימת שירים ואלבומים חלקית (כולל קישור לרכישתו באתר discclub), ולמרות שחלקו המגזיני של האתר אינו מספק תוכן מעניין ומעמיק דיו, בכל מה שנוגע לחדשות על מוזיקת מיינסטרים - זו הכתובת.

 

מנגנים למגירה - UnReleased, עוד אתר ישראלי בעל שם לועזי, הוא ההיפך המוחלט; האתר, שמגדיר עצמו כ"רדיו למוזיקה מקורית", קורא ליוצרים לחשוף באמצעותו שירים ומנגינות שאופסנו בתיקיה פרטית במחשב, ומשמש כמעין בית וירטואלי לאמנים ולקהל גם יחד. באתר ניתן למצוא המוני יוצרים עצמאיים או כאלה הפועלים בהרכבים, להאזין למוזיקה שלהם, לעקוב אחרי הופעות ולהגיב על התכנים שהעלו לאתר. חלק מן השירים זמינים להורדה חינם, ולאחר ההרשמה תוכלו להרכיב לעצמכם רשימת השמעה אישית.

 

מועדון הווכחנים - אפשר להגדיר את אתר Sparkwords כאבולוציה מתבקשת של הטוקבקים או כחיקוי עלוב לטוויטר, אבל בכל מקרה, מדובר ברעיון משעשע: גלשתם באינטרנט ונתקלתם במילה שעוררה בכם מחשבה, העלתה לכם את הפיוזים או סתם עוררה בכם רצון לקיים דיון עם גולשים אחרים? התחברו לאתר, כיתבו את מילת המפתח, צרפו אליה תיאור ושחררו את נושא השיחה - מפוליטיקה ועד אופיס החדש, מתוכניות טלוויזיה ועד איכות הסביבה - לעולם. כל דיון כזה זוכה לעמוד משלו, שם ניתן להגיב עליו, לדרג, לפרסם אותו בפייסבוק או טוויטר ולהעביר הלאה לחברים ולעקוב אחרי וכחנים מעניינים.

 

אנימציה בקליק - אם חשקה נפשכם להפוך לאנימטורים ולספר סיפורים באמצעות דמויות זזות, רוב הסיכויים הם שתידרשו להשקיע ברצון הזה לא מעט זמן וכסף. אנשי Xtranormal החליטו לחסוך לכם את כל הבלגן ולרתום את יכולות הטכנולוגיה והאינטרנט לטובת גולשים יצירתיים ונטולי השכלה בתחום.

 

באתר שלהם הם מציעים שירות חינמי שמאפשר ליצור אנימציות תלת מימדיות במהירות ובפשטות: בוחרים דמויות, כותבים תסריט (באנגלית בלבד), מגדירים זוויות מצלמה, פסקול ושאר מאפיינים משתנים וזהו זה, יש לכם סרטון שאותו תוכלו לשתף עם אחרים. זה אמנם נשמע כמו זילות מוחלטת של הז'אנר, אבל במאגר הסרטונים באתר אפשר למצוא לא מעט יציאות חינניות, כמו סרטוני הדרכה, הזמנות מקוריות ועוד.

 

על בטוח - המוסד לבטיחות ולגיהות אולי נשמע כמו כותרת של מערכון ארכאי, אבל מדובר בגוף ממשלתי פעיל, שתפקידו לספק מידע בנושאי בטיחות ובריאות תעסוקתית. באתר החדש של המכון תוכלו למצוא מגוון מסחרר כמעט של תכנים, חלקם מיועדים למגזר העיסקי, אבל אחרים, כמו הלומדה "לומדים ועובדים על בטוח", עשויים לעניין גם גולשים מכל הגילאים. המערכת מיועדת לתלמידים ו/או עובדים חדשים, ומבוססת על שאלות ותשובות בנושאי ארגונומיה, רעש, בטיחות בבית או בבית הספר, בטיחות במשרד או במפעל, בטיחות אש ועוד ועוד. באתר תמצאו גם ספריה וירטואלית, הכוללת אלפי פרסומים הנוגעים לבטיחות, מניעת תאונות עבודה וכדומה.

 

13 מלאו לנער - אם גם אתם נמנים על פלח האוכלוסיה שמציין את בת או בר המצווה של הצאצאים באירוע שלא נראה כמותו, הפורטל החדש 1213 נועד בדיוק בשבילכם. באתר, המבוסס על פלטפורמה של אתרי חתונות, מציע רשימה של ספקי שירותים רלוונטיים, מחשבונים השוואת מחירים ותאריכים ופיצ'רים לניהול רשימת מתנות, כמו גם מאגר ברכות ואלבומים מעוצבים ואפילו סיוע בכתיבת הדרשה ושינון לפני טקס העליה לתורה. כל אלה מלווים כמובן בפורומים, סיפורי חוויות ורעיונות לאירועים מפוצצים במיוחד.

 

שעת עבודה - באתר MyHours הישראלי לא תמצאו המוני אפשרויות מנצנצות, רק מחשבון אחד פשוט ויעיל, שיאפשר לעובדים במשמרות להבין מהי המשכורת שמגיעה להם. המחשבון, שמיועד לעובדים מכל הגילאים ומבוסס על שכר המינימום במשק, מאפשר להגדיר את שעות העבודה במהלך השבוע, ההפסקות והתוספות לשכר (נסיעות, עבודה בסופי שבוע וכיוצא באלה) ובלחיצה אחת לקבל את הסכום. את הנתונים ניתן לשמור ולהוסיף עליהם חישובים נוספים (שלח: ניסן ואנונו).

 

מנה אחרונה  

מלך הסטטוסים - חשבתם שרק בני אדם משועממים דיים כדי להתמכר לרשת החברתית פייסבוק? זהו שלא, הבעיה הגיעה גם לחיות הג'ונגל טימון, פומבה וסימבה, שמנסים להעביר את הזמן בלי פייסבוק (שלח: יונתן ילון).

 

שירות לקוחות - פרויקט הגמר של אורטל אברהם הוא סרטון הדרכה פארודי, שחושף את האמת על עבודת הסטודנטים הנפוצה ביותר בישראל. במסגרת הקליפ לומדים כיצד לשקר ללקוחות בפנים וכיצד להתמודד עם מה שאברהם מכנה (בדרמטיות יתרה) "סדנת היזע של העולם המודרני". לא החלטנו אם זה יותר מצחיק או יותר נכון (שלח: עמית פל).

 

ספלאש - בימים מהבילים אלה, מגלשת המים המסוכנת הזו נראית לא כמתקן התאבדותי, אלא כפתרון הגיוני וכמעט מומלץ אפילו ללחות (שלח: עמית פל).

 

חדשות למתקדמים - אם לא שמעתם מעולם על תופעת ה-LOL Cats, זה לא המקום להתחיל. אבל אם אתם מעריצים את הז'אנר, קבלו מהדורת חדשות חתולים מיוחדת (שלח: עמית פל).

 

קליק - הצלם הוותיק שמוליק תגר הקים אתר חדש, בו ניתן לצפות בצילומיו. הממשק מטריד, אבל חלק מהתמונות שווה את ההמתנה.

 

מהירות שיא - רבים מתלוננים על שגלישה יתרה גורמת בעיות בריאותיות ומאשימים את האינטרנט בחוסר תזוזה והשמנה. הנה פתרון, שמאפשר לכם לדווש כל הדרך אל האינטרנט המהיר (שלח: עמית פל).

 

סושי אלים - ועוד פנינה שנמצאה בבלוג המצוין של טל טבקמן: סרטוני אנימציה תלת מימדיים של יוצר סיני, שמציג בפני העולם את חייהם המסתוריים של הדים סאם, הסושי ועוד מאכלים אוריינטליים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים