שתף קטע נבחר

זירת הקניות

פועלים בצרפת מאיימים: אם נפוטר נזהם את הסיין

העובדים חוששים שחברת השינוע שלהם תימכר או תפורק ותיסגר, ודורשים חבילת פיצויים מוגדלת. אם לא תענה דרישתם, הם מאיימים להזרים חומרים רעילים לביוב הזורם לנהר הסיין

פועלים צרפתים העומדים בפני פיטורים מאיימים להזרים חומר רעילים לנהר הסיין אם תביעותיהם לפיצויים מוגדלים לא ימולאו.

 

העובדים שייכים לחברת השינוע "סֶרטָה" מנורמדי בצפון מערב צרפת. הם דורשים שכל עובד שיפוטר יקבל פיצוי של 15 אלף אירו בנוסף על חבילת הפיצויים המינימלית הקבועה בחוק. אם לא תענה דרישתם, מאיימים העובדים להזרים 8,000 ליטר של חומר רעיל למערכת הביוב הזורמת לנהר הסיין.

 

את האיום השמיעו העובדים לראשונה ביום חמישי, במקביל לדיון בבית הדין לעבודה שעסק בשאלה האם החברה תימכר או שתפורק ותיסגר. בית הדין צפוי להודיע על פסיקתו בעוד כארבעה ימים.

 

האיום בזיהום הנהר זכה מיד לכותרות בכלי התקשורת בצרפת, בין היתר על רקע הדיווחים מהימים האחרונים לפיהם דגי סלמון שבו לחיות בנהר לאחר מאות שנים של היעדרות. על פי הדיווחים, הדגים נטשו את הנהר כבר בימי הביניים אך לאחרונה החלו להופיע במספרים הולכים וגדלים, המעידים על שיפור באיכות מי הנהר.

 

לפני שנקלעה לקשיים העסיקה סרטה 240 עובדים; בינתיים פוטרו כ-80 במהלך גל ראשון של פיטורים. שני רוכשים פוטנציאליים אמנם הציעו לרכוש את החברה אך העובדים יודעים שצפויים פיטורים נוספים לפני שהחברה תימכר, או שמא יוחלט על פירוקה וסגירתה.

 

יו"ר ועד העובדים של החברה,  ז'אן-פייר וילמן, אמר כי העובדים אינם מעוניינים לממש את האיום והשמיעו אותו בעיקר כדי לזכות בתשומת לב התקשורת - מה שהצליח בדיעבד, בעיקר משום שלאחרונה דווח בצרפת על סכסוכים מתוקשרים של פועלים ומנהלים.

 

במקרה אחד חטפו עובדים את מנהליהם והחזיקו בהם למשך הלילה. במקרה אחר איימו עובדים שעמדו בפני פיטורים לפוצץ את המפעל. חטיפת המנהלים או האיום לפוצץ את המפעל נתנה לעובדים חשיפה תקשורתית גדולה ברמה הלאומית ולא רק המקומית, ולעיתים הדבר גרם לרשויות המדינה להתערב בסכסוך העבודה. הדבר הוביל, בחלק מהמקרים, לשיפור תנאי העובדים או תנאי הפיטורים. 

 

האיום בזיהום הנהר הוא למעשה איום סרק משום שרוב חלקיו של הנהר מזוהמים. רוב הדגים מתו או שנטשו אותו בתחילת שנות ה-20 כשרמות הזיהום התעשייתי והזרמת חומרי ההדברה החקלאיים גברה. בשנים האחרונות החלו מאמצי שיקום של חלקים בנחל, ובמקביל החלו להופיע כמה מינים של דגים באזורים נקיים. רשויות מקומיות מנקות באופן קבוע חלקים של הנחל ותאגידי מים אזוריים מזרימים חמצן לאזורים הנקיים כדי לשמור על בתי הגידול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים