שתף קטע נבחר

לא לצמחונים: שני סלטים עם בשר

מי אמר שסלטים הם עניין צמחוני? הנה שני סלטים שמוכיחים את ההפך - האחד, סלט פסטה קר עם נקניקיות ממוצא רומני והשני, סלט חם של ירקות צרובים שמשתדכים לנתחי פילה בקר צרובים

סלט פסטה קר עם נקניקיות פטריציאן, זיתי קלמטה וריחן

מתכון של השף אליעזר לויה, "מיני פרסקו"

 

המרכיבים:

200 גרם נקניקיות פטריציאן (נקניקיה רומנית)

200 גרם פסטה מסוג פנה

1 פלפל ירוק חריף

4 גבעולי בצל ירוק

200 גרם זיתי קלמטה מגולענים

צרור עלי ריחן

1 כף צלפים

1 כוס עגבניות שרי חצויות

1 כף שמן זית

קורט מלח ים


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מי מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה (כשהפסטה נותרת נגיסה עדיין). יוצקים על הפסטה כף שמן זית, מערבבים היטב ומעבירים למקרר.
  2. מחממים תנור למצב גריל, מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ומניחים בה את הנקניקיות. צולים את הנקניקיות בגריל עד שהן מבושלות לגמרי. מוציאים מהתנור, מצננים מעט וחותכים אותן לקוביות קטנות.
  3. מערבבים את הפסטה הקרה עם הבצל, הזיתים, הצלפים, הריחן ועגבניות השרי, מפזרים מעל את הנקניקיות החתוכות ומגישים.

 

פילה בקר, זוקיני ועגבניות קלויות על מצע גרגר נחלים

מתכון של השף אליעזר לויה, "מיני פרסקו"

 

המרכיבים:

200 גרם פילה בקר פרוס דק

4 עגבניות תמר חצויות לאורך

4 זוקיני (קישוא ירוק כהה), פרוסים דק

2 פלפלים חריפים אדומים קצוצים דק

1 בצל אדום פרוס דק

צרור גדול גרגר נחלים (או רוקט), שטוף היטב ומיובש

100 מ"ל שמן זית

קורט מלח גס

3 כפות חומץ אוכמניות


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מוציאים את פילה הבקר מהמקרר ומניחים לו להתחמם מעט לטמפ' החדר.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת וצולים את העגבניות ואת הזוקיני עד שהם צרובים קלות.
  3. מחממים 2 כפות שמן זית נוספות במחבת וצולים את הפלפלים ואת הבצל אדום.
  4. מחזירים את העגבניות ואת הזוקיני למחבת, מוסיפים את חומץ באוכמניות ואת שמן הזית שנותר, ממליחים, מפלפלים ומבשלים כחצי דקה. מורידים מהאש ומניחים בצד.
  5. מלהיטים מחבת כבדה עם מעט שמן זית וצורבים את פילה הבקר קלות משני צידיו.
  6. בצלחת הגשה, מסדרים את עלי גרגר הנחלים, מעל מניחים את הירקות החמים ומסיימים עם פילה הבקר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים