שתף קטע נבחר

מחאת הממ"ד בפ"ת: למה 80% מהעולים אצלנו?

נציגי ההורים בעיר מאיימים לא לפתוח את שנת הלימודים "עד שתהיה קליטה שוויונית של עולים, כולל בבתי הספר הפרטיים". מנתונים שהוצגו עלה כי בעוד שבביה"ס הדתיים של העירייה 22% מהתלמידים אתיופים, בבתיה"ס ה"פרטיים" - 3.4% בלבד. בתי הספר הפרטיים ל-ynet: מדובר בסילוף העובדות

בתי הספר בפתח תקווה לא יפתחו את שנת הלימודים ב-1 בספטמבר "עד שלא תהיה קליטה שוויונית של ילדים עולים בכל בתי הספר, כולל הפרטיים", כך הודיעו הבוקר (יום ב') נציגי בתי הספר במסיבת עיתונאים משותפת עם ועד ההורים העירוני ונציגי העולים האתיופים. על-פי ההודעה, יושבתו הלימודים בכל בתי הספר התיכוניים והעירוניים בעיר, למעט גני ילדים וחינוך מיוחד.

 

יו"ר מועצת ההורים בפתח-תקווה וחבר בפורום בתי הספר הממלכתיים-דתיים, יהודה לנצקרון, אמר במסיבת העיתונאים: "המערכת לא מצליחה לדאוג אחת ולתמיד לקליטה שוויונית והולמת, בין היתר בשל סירובם של בתי הספר המוכרים שאינם רשמיים להמשיך ולקלוט בצורה שוויונית את התלמידים. במהלך החודשים האחרונים הוצעו פשרות למיניהן, אך לכל ההצעות הללו סירבו בתי הספר הללו".

 

לדבריו, עיקר הטענות מופנות לבתי הספר השייכים לציונות הדתית המכונים "פרטיים", אך למעשה ממומנים ב-100 אחוז על-ידי הרשויות.

 

לנצקרון הציג נתונים על אודות שיבוץ התלמידים לבתי הספר, והראה כי בעוד שמתוך כ-2,650 תלמידים בבית הספר הממלכתיים-דתיים ישנם כ-600 עולים (שיעור של כ-22%), בבתי הספר הדתיים הפרטיים מתוך כ-4,000 תלמידים ישנם 136 תלמידים עולים בלבד (שיעור של 3.4%). נתונים אלו אינם סופיים שכן בתי הספר הפרטיים עדיין לא הודיעו שהם מקבלים את השיבוץ.

 

לטענת ועד ההורים, ישנם עולים נוספים שאמורים להצטרף למערכת החינוך בעיר. "גם אם יפנו השנה את כל העולים אשר הגיעו ועתידים להגיע לשיבוץ בבתי הספר הפרטיים או החרדים, הרי שעדיין הם לא מתקרבים לאחוז העולים הנקלטים בבתי הספר הממלכתיים- דתיים", אמר לנצקרון.

 

במסיבת העיתונאים טען לנצקורן כי "קליטה לא מאוזנת מפירה את האינטגרציה החיובית, ומזיקה גם לילדים העולים וגם לוותיקים. החלטנו הפעם לגרום למערכת להכנס לעובי הקורה ולפתור אחת ולתמיד את הסוגיה המחפירה הזו, אשר מטילה צל כבד על כולנו".

 

מבתי הספר הפרטיים המוכרים נמסר ל-ynet כי הם דווקא מוכנים לקלוט את בני העדה האתיופית. "מדובר בסילוף של העובדות", טענו. "רק לפני מספר ימים גיבש ראש עיריית פתח תקווה, יצחק אוחיון, פתרון לקליטת הילדים במערכת החינוך. אנו סומכים את ידינו על הפתרון שהוצע על ידי ראש העיר ומקווים כי כל הגורמים הנוגעים לעניין יאשרו את הצעת הפתרון שלו במהירות האפשרית. צר לנו כי גורמים אינטרסנטיים מנסים לגרוף הון פוליטי על גבם של התלמידים ובני משפחותיהם".

 

חזי חקק, דובר עיריית פתח תקווה אמר בתגובה כי "נושא קליטת ילדים יוצאי אתיופיה בבתי הספר המוכרים שאינם רשמיים  נמצא בימים אלה על סדר יומו של משרד החינוך, זאת לאור שיבוצם של הילדים בבתי הספר על ידי עיריית פתח תקווה, ואי קליטתם ב'פרטיים' לאור התנגדותם". ראש העיר גיבש עם מנהלי בתי הספר הפרטיים החלטה לפיה יקלטו אצלם תלמידים עולים לכיתות א' בשלב הראשון ולגבי שאר התלמידים - הנושא נמצא בטיפול במשרד החינוך". ביחס לאיום ההשבתה אמר חקק כי "אין בו לתרום דבר לנושא מעבר להבאתו לסדר יומם של מערכות החינוך".

 

הסערה ב"למרחב"

כזכור, לפני כשנתיים התחוללה סערה בעקבות פרסום ב"ידיעות אחרונות" כי בבית-הספר היסודי "למרחב" בפתח-תקוה הופרדו ארבע תלמידות מהיתר, ורוכזו בכיתה מיוחדת אחת. התלמידות,

שעברו מחיפה לפתח-תקוה, רשמו אותן ל"למרחב", בו לומדות תלמידות מזרם הציונות הדתית. אלא שמנהל המוסד, הרב אברהם גרנביץ', החליט שבמקרה הזה, השתלבות מלאה היא בלתי אפשרית. הסיבה לכך, כפי שהסבירו גורמים בעירייה, הייתה שהארבע אינן דתיות מספיק - ומוצא משפחתן אינו דתי-לאומי. 

 

ארבע התלמידות יוצאות אתיופיה שובצו בכיתה נפרדת, בקצה המסדרון. את כל המקצועות הוחלט שתלמד אותן מורה אחת. וזה עוד לא הכל: נקבעו להן שעות משלהן להפסקות, והן אפילו הוסעו הביתה במונית מיוחדת - ובלבד שלא "יתערבבו" יתר על המידה בין שאר התלמידות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסיבת העיתונאים הבוקר
צילום: איתן קופמן
צילום: שאול גולן
פרשת "למרחב" בפתח תקווה
צילום: שאול גולן
מומלצים