שתף קטע נבחר

לראשונה: דרום קוריאה שיגרה טיל לחלל משטחה

הממשל בסיאול הודיע כי הטיל נארו-1 ששוגר מהאי אואנרו נושא לווין שנועד לעקוב אחרי הים והאטמוספירה. שיגור הטיל היה אמנם מוצלח, אך תקלה אירעה בלווין שלא נכנס למסלול המתוכנן. צפון קוריאה: אנו מחכים לראות מה תהיה התגובה הבינלאומית

דרום קוריאה שיגרה הבוקר (יום ג') טיל לחלל בפעם הראשונה בתולדותיה. תחילה דווח כי השיגור היה מוצלח מאוד, אך במהרה התברר כי הלווין שנישא על ידי הטיל לא נכנס למסלול המתוכנן סביב כדור הארץ. כך או כך, מדובר במסר ברור לשכנתה מצפון, שביצעה בחודשים האחרונים שורה של ניסויי טילים, חרף אזהרות המערב.

 

גורמים רשמיים בסיאול מסרו כי הטיל מסוג נארו-1 הוא חלק מתוכנית החלל של דרום קוריאה. אולם המשטר הקומוניסטי בפיונגיאנג הזהיר כי בכוונתו להמתין לראות מה תהיה התגובה הבינלאומית, לאור הגינויים החריפים שספגה צפון קוריאה ממדינות רבות ומהאו"ם. 

 

דרום קוריאה תכננה לשגר את הטיל בסוף יולי, אך המועד נדחה פעם אחר פעם עקב כשלים טכניים. ביום רביעי שעבר בוטל השיגור המתוכנן ברגע האחרון. אולם היום השיגור יצא לפועל והטיל המריא לחלל בתוך שניות מהאי אוֹאֶנֵרֵו, הרחוק 465 קילומטרים מהבירה.

 

זו הפעם הראשונה שדרום קוריאה משגרת טיל משטחה שלה. מאז 1992 שלחה המדינה 12 לווינים לחלל, אך כולם היו מתוצרת זרה ושוגרו מאתרים מעבר לים. נארו-1, שנבנה בסיוע רוסי, נשא לווין מתוצרת מקומית שמטרתו לעקוב אחר האטמוספירה והאוקיינוס.

 

זמן קצר לאחר השיגור הודיע שר המדע והחינוך של דרום קוריאה, אן ביונג-מן, כי שיגור הטיל היה מוצלח אך אירעה תקלה בלווין, לאחר שזה לא נכנס למסלול ההקפה המתוכנן. השר אן ציין כי מדעני תוכנית החלל הדרום קוריאנית בוחנים כעת את התקלה. עדיין לא ברור אם התקלה מהווה מכה קשה למשימה, או שמא ניתן לתקנה.

 

בכירי ממשל בסיאול אמרו כי הם מקווים שזהו רק הצעד הראשון בדרך להפיכת המדינה למעצמת-חלל. דרום קוריאה הצטרפה היום למועדון הקטן המונה עשר מדינות אשר מסוגלות לייצר לווין ולשגר אותו לחלל בכוחות עצמן. צפון קוריאה מצדה, רמזה כי היא צופה למוסר כפול מצד הקהילה הבינלאומית ולכן היא "עוקבת מקרוב" אחר התגובות בעולם לשיגור הנארו-1.  


שיגור הטיל באי אואנרו, הבוקר (צילום: רויטרס)

 

בחודש אפריל האחרון הודיעה פיונגיאנג כי היא שיגרה לווין לחלל, אולם ארצות הברית, יפן ומדינות אחרות גינו בחריפות את השיגור בטענה שמדובר בטיל

בליסטי. מועצת הביטחון של האו"ם החליטה בתגובה להחריף את הסנקציות על משטרו של קים ג'ונג איל.

 

עם זאת, ההתבטאויות והסנקציות לא ריפו את ידי צפון קוריאה. חודש לאחר מכן הודיעה צפון קוריאה כי היא ביצעה ניסוי ניסוי גרעיני תת-קרקעי. בחודש שעבר, כשארה"ב חגגה את יום עצמאותה ב-4 ביולי, ערכה המדינה הקומוניסטית ניסוי נוסף ושיגרה לא פחות משבעה טילים בליסטיים אל הים. כלי תקשורת בדרום קוריאה דיווחו בין השיגורים היו ככל הנראה שלושה טילים מסוג Scud-ER, בעלי טווח של כאלף קילומטרים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדרך לחלל. נארו-1
צילום: רויטרס
מומלצים