שתף קטע נבחר

בניחוח קינמון: כנאפה עם בשר

כנאפה מתוקה כולנו מכירים, אבל מה עם כנאפה במילוי בשר בקר? השף חיים כהן מגיש מתכון ומדגים איך מכינים, שלב אחר שלב

כנאפה עם בקר, גזר ובצל, בניחוח קינמון

מתכון של השף חיים כהן, מתוך חוברת המתכונים לחג של "סנפרוסט"

 

המרכיבים (6 מנות): 

למלית:

1 ק"ג בשר בקר טחון

1/3 כוס מים

קורט קינמון (או יותר - לפי הטעם)

קורט אגוז מוסקט (או יותר - לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור

1 כוס גזר גמדי

1/2 כוס בצל קצוץ

שמן זית

לשערות הקדאיף:

200 גרם שערות קדאיף, מופרדות ושבורות באמצעות סכין

4 כפות שמן

להגשה:

אבקת סוכר

 

צילום: דניאל לילה

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הבשר בתחתית סיר רחב. מוסיפים מים, תבלינים ומלח, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד אידוי כל הנוזלים, עד שמתקבלים פירורי בשר נפרדים.
  2. מעבירים את הגזר למסננת, שוטפים במים רותחים וחותכים לפרוסות קטנות.
  3. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שקיפות. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-5 דקות, מוסיפים את הבשר המבושל וממשיכים לטגן 3-2 דקות נוספות. מורידים מהאש ומניחים בצד.
  4. מעבירים את שערות הקדאיף לקערה, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  5. משמנים מחבת טפלון ומרפדים אותה במחצית מכמות שערות הקדאיף ומהדקים היטב בעזרת כף. מפזרים את מלית הבשר על האטריות שבמחבת כשמקפידים להשאיר שוליים גלויים של 2 ס"מ מסביב. מכסים ביתרת כמות שערות הקדאיף ומהדקים את הקצוות כלפי פנים בעזרת כף.
  6. מניחים את המחבת על להבה בינונית ומטגנים כ-4-3 דקות קבלת גוון חום בהיר.
  7. מטפטפים שמן זית על פני הכנאפה הופכים אותה (מצמידים צלחת גדולה למחבת, הופכים ומחליקים בזהירות את הכנאפה למחבת). מטגנים כ-4-3 דקות נוספות, מורידים מהאש ומעבירים לצלחת הגשה. 
  8. הגשה: מפזרים מעט אבקת סוכר מעל הכנאפה ומגישים.


(צילום: דניאל לילה)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפרידים את שערות הקדאיף
צילום: דניאל לילה
מומלצים