שתף קטע נבחר

חוזרים ללמוד? התוכנות שאתם צריכים בסלולרי

אספנו בשבילכם מספר תוכנות למכשיר הנייד, שיעשו לכם את החיים קלים יותר עם פתיחת שנת הלימודים

התלמידים חוזרים היום לבתי הספר,  והמכנה המשותף של רובם הוא הטלפון הסלולרי שצמוד אליהם.  אז רגע לפני שהמורים יתעצבנו על צלצולי הרינגטונים בשיעור, אספנו

עבור התלמידים שבינינו מספר יישומים שניתן להתקין על המכשיר הסלולרי ולייעל את השימוש בו לטובת הלימודים.

 

השימושים למכשיר הסלולרי הם מגוונים: החל ממילון רב שפות, מחשבונים מדעיים, דרך עותק מלא של ההתנ"ך ותוכנות לניהול המערכת ושיעורי הבית.

 

יישומים כלליים

תנ"ך סלולרי - כל התלמידים שלומדים תנ"ך מכירים את הסיטואציה שהם מגיעים לשיעור ונזכרים שהם שכחו לקחת את הספר הקטן איתם (או את הספר הגדול במידה ומדובר בקאסוטו). באמצעות קובץ ג'אווה קטן ניתן להתקין על כל מכשיר תומך (מרבית המכשירים הסלולריים, כולל הפשוטים ביותר) ולקבל את כל ספר התנ"ך בכף היד.

  

מחשבון מדעי – כמעט לכל המכשירים שמשווקים בישראל יש מחשבון סטנדרטי, כזה שמאפשר לנו לבצע את ארבעת פעולות החשבון בפשטות. אבל מרבית התלמידים בגילאי התיכון, צריכים מחשבון מדעי שמאפשר להם ביצוע פעולות מתמטיות מורכבות יותר.

 

לנוקיה יש פתרון נחמד המאפשר להכניס נתונים בכתב יד למכשירי מסך מגע . יישום המזהה את כתיבת הספרות והפעולות החשבוניות, ומציג את התוצאה. ניתן לכתוב כל ספרה באופן ידני ולהוסיף כל פעולה חשבונית בלחצן ייעודי במסך.

 

ב-iPhone המחשבון המובנה של המכשיר תומך בפעולות מתמטיות מורכבות, כאשר מטים את המכשיר למצב אופקי, ובכך למעשה נגלה מחשבון מדעי עם פעולות טריגונומטריות ועוד. כמו כן ניתן למצוא עוד עשרות רבות של מחשבונים בחנות היישומים של אפל, חלקם בחינם וחלקם בתשלום.

 

טבלת היסודות בכימיה - המשתמש מקבל מידע ופרטים על כל אחד מהיסודות אותם בחר (חינמית ומתאימה למכשירים בעלי מערכת ההפעלה סימביאן סדרה 60 לדוגמא -5800

,N97)

 

Nokia Magnifier - אפליקציה שמאפשרת זום והרחבה של טקסטים לקריאה באמצעות המצלמה ומשמשת למעשה כזכוכית מגדלת לקריאה (חינמית. תאימות למכשירים בעלי מערכת הפעלה סימביאן, לדוגמא -E71)

 

פליקסווגן – תוכנה שמאפשרת לכם לשדר בשידור חי את השיעור שלכם. במידה וחבר טוב לא נמצא בכיתה והוא מרותק למיטה, במקום תוכניות בישול בשידורים חוזרים בערוץ 2, ניתן לשדר לו את השיעור באמצעות המכשיר הסלולרי, והוא יכול לעקוב אחריו ובכך למעשה לא להפסיד חומר (הרי ברור לכולם שהתלמידים רוצים להיות מעודכנים גם שהם חולים...).

 

פרינג – תוכנת המסרים המיידים החינאמית לסלולר, שמאפשרת לדבר בחינם בין משתמשי התוכנה. במידה ולכל הכיתה יש חבילת גלישה, ניתן להתקין על כל המכשירים (רצוי שהם יהיו סמארטפונים) ולדבר בחינם שעות בלי לקרוע להורים את הכיס - או לחליפין להחליף מסרים בתוכנות המסרים המיידיים.

 

יישומים ל-iPhone

ה-iPhone אוטוטו מגיע לארץ. הנה מספר יישומים מומלצים למכשיר של אפל (שיעבדו גם על ה-iPod Touch). כדי לרכוש אותם, יש לגשת לחנות היישומים של אפל בתוכנת iTunes, ולהזין את שם היישום המבוקש בתיבת החיפוש.

 

iStudiez Pro – אפליקציה שמאפשרת להרכיב את מערכת השעות שלכם בצורה מסודרת. כמו כן היא מאפשרת להכניס את המשימות שיש לכם בכל מקצוע ולקשר אותם ליומן של המכשיר שלכם. כמו כן ניתן לצבוע כל מקצוע בצבע אחר ולהוסיף תגיות, מה שמקבל על החיים (2.99 דולר).

 

Evernote - תוכנה המאפשרת ללכוד תמונה, קול, ולכתוב נתונים ולסנכרן אותם באופן ישיר עם אתר האינטרנט של החברה. כמו כן התוכנה מאפשרת לשלוח עדכוני טוויטר מהשיעור, מיקום גיאורפי (למכשירים עם GPS) ועוד (חינם).

 

Dictionary.com – מילון מקוון, מאפשר לחפש ביטויים שונים באמצעות מילוני האינטרנט Dictionary.com ו- Thesaurus.com (חינם).

 

myHomework – לכל התלמידים שדוחים את הגשת העבודות ושיעורי הבית שלהם, תוכנה שמאפשרת להם לנהל מעקב צמוד אחרי שיעורי הבית ותאריכי ההגשה שלהם (חינם).

 

ונותר רק לאחל לכולם שנת לימודים מוצלחת ופוריה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילקוט, קלמר... (אילוסטרציה)
צילום: סי די בנק
...וסלולר
מומלצים