שתף קטע נבחר

בלייר: בישראל חושבים שזה הזמן למו"מ

לאחר פגישות שקיים עם בכירים ישראלים, אמר שליח הקוורטט למזרח התיכון: "נוכל לפתוח במשא ומתן פוליטי בתנאים משביעי רצון". לדבריו, שני הצדדים יכולים לגשר על הפערים

שליח הרביעייה הבינלאומית (קוורטט) למזרח התיכון, טוני בלייר, מביע אופטימיות באשר להסכם קרוב להקפאת ההתנחלויות, שיסלול את הדרך לחידוש המשא ומתן לשלום.

 

בעקבות שיחות שקיים עם בכירים ישראלים בימים החולפים, אמר בלייר לעיתון "אינדיפנדנט" הבריטי: "נוכל לפתוח במשא ומתן פוליטי בתנאים משביעי רצון.

 אני שואב אופטימיות מהשיחות שהיו לי עם ההנהגה הישראלית בימים האחרונים. ההנחה היא שזה זמן סביר לפתוח במשא ומתן".  

 

בנוגע להקפאת הבנייה בהתנחלויות, אמר שליח הקוורטט למזרח התיכון, כי הוא מקווה שיהיה אפשר לגשר על הפערים. אך הוא לא מסר פרטים על הנוסחה שתוביל, לדבריו, לפריצת דרך. הוא ציין את הצעדים שכבר ביצעה ממשלת נתניהו בהקלת המעברים על הפלסטינים בגדה המערבית, אך הזהיר "זה די שביר ללא הסדר מדיני".  

 

בנוגע לטענות שממשלת ישראל מטרפדת הקמת רשת סלולרית שנייה בגדה, הביע שליח הקוורטט תקווה כי הדבר יתממש. הוא האיץ בישראל להכניס סחורה לרצועת עזה, במטרה לשקם את תשתיות החשמל, המים והביוב בעקבות מבצע "עופרת יצוקה".

 

למרות הפגישה שקיים אתמול המשנה לראש הממשלה, השר סילבן שלום, עם שר הכלכלה הפלסטיני, בסאם חורי, אמר בלייר: "נותרה דרך ענקית ללכת".

 

"הסכמות מבית - לפני הסכמות מחוץ" 

השר שלום עצמו הביע הבוקר התנגדות להקפאת הבנייה בהתנחלויות, על פי התביעות האמריקניות כתנאי לפתיחת משא ומתן עם הפלסטינים. "לפני שהולכים להסכמות בחוץ - צריך הסכמות מבית", הוא אמר.

 

הוא הוסיף: "צריך לראות שההסכמות האלה, שמדברים עליהן עכשיו - הקפאת ההתנחלויות - לא יערערו את המצב מבית. יש לכך שורת מתנגדים, בממשלה, בקואליציה ובוודאי אצל תומכי הליכוד בקרב ראשי המתנחלים. אין לשלם מחיר כבד לפני פתיחת המשא ומתן".

 

השר שלום אמר כי הוא אינו מאמין שראש הממשלה "ייתן יד לעצירת מפעל ההתנחלויות, שהוקם על ידי הליכוד ומהווה את אחד מדגליו. אני לא מאמין שדווקא הליכוד

 יהרוס אותו. קיום הדיאלוג המדיני חשוב, אך אין שום טעם בוויתורים חד צדדים מראש. לא צריך לקבל הצגת תנאים מוקדמים".

 

עוד אמר השר שלום כי צריך שלפלסטינים "ייפול האסימון", כלשונו, כדי שיבינו שפתיחת המשא ומתן הוא צורך שלהם לא פחות משל ישראל. "כמו שהם הבינו שאי קיום דיונים על השלום הכלכלי פוגעת רק בהם, כך הם יבינו גם את זה. משא ומתן לא בכל מחיר, ובודאי לא במחירים שאינם מקובלים על הקואליציה והממשלה בישראל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלייר. אופטימי
צילום: AP
שלום. קודם הסכמה בבית
צילום: ניב קלדרון
מומלצים