שתף קטע נבחר

בלונדי: האחות הבלונדה של הבראוני

הבלונדי, אחותה התאומה הלבנה-בלונדינית של הבראוני החומה, פופולרית מאוד בארה"ב. אותה צורה בדיוק, אותו גובה, ואותו מרקם צמיגי כשל הבראוני, אבל בטעם קרמל ‬ בולט, גדושה בשוקולד צ'יפס ואגוזים

בלונדי'ס

המרכיבים ‭20)‬ בלונדי'ס):

2 כוסות קמח

1 ו-1/2 כפיות אבקת אפיה ‭

1/4‬ כפית מלח

225 גרם חמאה

1 ו-1/2 כוסות סוכר חום בהיר ‭

3‬ ביצים, בטמפרטורת החדר, מוקצפות קלות

1 כפית תמצית וניל טהור

1 כף רום כהה

1 ו-1/4 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

 

הכלים: תבנית מלבנית באורך 30 ס"מ, רוחב 26 ס"מ, גובה 5 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  2. מרפדים את התבנית ואת הדפנות בנייר אלומיניום עבה או נייר אפייה (כדי למדוד בדיוק הופכים את התבנית, ומעצבים את הנייר מסביב לתבנית ולדפנות. מסירים את הנייר, הופכים את התבנית בחזרה לכיוון הנכון, ומניחים את הנייר בדיוק בתוך התבנית‭.(‬ משמנים את הנייר בתחתית ובדפנות.
  3. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  4. שמים את החמאה בסיר רחב וכבד, וממיסים מעל לאש נמוכה עד לסף רתיחה. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את הסוכר, תוך ערבוב בכף עץ. מניחים בצד לצינון, עד לחום פושר.
  5. מוסיפים את הביצים, את הווניל ואת הרום, ומערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מקפלים את תערובת הקמח במרית בקצרה, רק עד שהקמח נספג. מקפלים פנימה 1 כוס אגוזים ואת ‭1/2‬ כוס השוקולד צ'יפס פחות 1 כף. מפזרים את שאר האגוזים ו‭1-‬ כף שוקולד צ'יפס שנותרה מעל, לקישוט.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים עד הקצוות.
  7. אופים ‭25-20‬ דקות עד שהבצק זהוב שחום. מצננים בתבנית על רשת 20 דקות. מרימים את נייר האלומיניום או נייר האפייה בעזרת הקצוות, וממשיכים לצנן על רשת. מעבירים בזהירות למשטח עבודה. חותכים למלבנים בעזרת סכין גדולה וחדה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים