שתף קטע נבחר

בקרוב: חודש תרבות סינית בישראל

הרפובליקה העממית של סין חוגגת 60 שנה להיווסדה ומבקשת לחשוף את תושבי ישראל לתרבות הסינית העכשווית בחודש של אירועים בתחומי הבמה, הקולנוע והאמנות

הרפובליקה העממית של סין בחרה לחגוג את יום הולדתה ה-60 בישראל עם חודש של פעילויות תרבות שונות ומגוונות בתחומי הבמה, הקולנוע והצילום. "זו מחווה של ידידות ביחסים בין שתי המדינות שתאפשר לציבור הישראלי להיחשף לתרבות הסינית העכשווית", אמרה סגנית השגריר הסיני בישראל וממלאת מקומו, זאנג שיאו אם, במהלך מסיבת עיתונאים חגיגית שנערכה הבוקר (ב') בכפר שמריהו.


מתוך מופע הפתיחה "My Dream"

 

במסיבת העיתונאים נכחו במקביל גם מנכ"ל מרכז סוזן דלל, יאיר ורדי, מנהל סינמטק תל אביב, אלון גרבוז, המפיק משה יוסף והאוצר דן שפיר. תחת הכותרת "החוויה הסינית" מבקשת סין להציג את התפתחותה בתחומי החינוך, הכלכלה, הטכנולוגיה ובעיקר התרבות הסינית העכשווית. אירועים דומים התקיימו מאז 1999 בארצות שונות בהן צרפת, ארצות הברית, מקסיקו, ברזיל, גרמניה, רוסיה, דרום קוריאה ודרום אפריקה.

 

באוקטובר הקרוב הם יגיעו לישראל לראשונה כשהמטרה העיקרית היא למנף יחסים הדדיים ושיתופי פעולה גם בתחום התרבות. את פתיחת האירועים תסמן פרמיירה חגיגית שתיערך ב-17 באוקטובר במשכן לאמנויות הבמה למופע "My Dream" בנוכחותו של שר ההסברה הסיני, וואנג צ'ן.


הבלט המודרני של בייג'ינג. גם הם יגיעו (צילום: zhang chancheng)

 

מדובר במופע של להקת אמנים מוגבלים שמוכיחה לעולם מזה שנים ארוכות שמוגבלות פיזית אינה מהווה חסם לאמנות איכותית ברמה אסתטית עוצרת נשימה. הלהקה, המשמשת שגרירה אמנותית של סין, הופיעה מאז הקמתה בעשרות מדינות וזכתה להצלחה אדירה. המופע משלב מחול, שירה ונגינה. בין היצירות שמבצעת הלהקה גם "ריקוד אלף הידיים", מחווה לבודהה מאת ג'יגאנג גאנג, הכוריאוגרף והבמאי של אירוע הפתיחה של המשחקים האולימפיים בבייג'ינג בקיץ 2008.

 

בחסות מרכז סוזן דלל תתארח במהלך אירועי סין בישראל להקת הבלט המודרני של בייג'ינג. הלהקה, שחגגה באוגוסט את פתיחת אולם הבית שלה בבירת סין, תופיע במסגרת פסטיבל "תל אביב דאנס" ותציג בארץ שתי יצירות שיועלו גם באולם האודיטוריום בחיפה. מדובר ביצירות "שבועה" של הכוריאוגרף גאו יאן ג'ין דזה וביצירה "מסע ללא גבולות" של הו ליי אשר מאפשרות לקהל הישראלי לקבל טעימה מן העשייה המחולית העכשווית בסין. הלהקה, שהוקמה ב-1995, יוצאת מתוך המחול המסורתי ומציגה בין היתר דמויות מפתח מתוך עולם האופרה הסיני.

 

גם לקולנוע הסיני יינתן ביטוי משמעותי במהלך אוקטובר עם מקבץ נבחר של סרטים שיוקרנו בסינמטקים בתל אביב, חיפה וירושלים. תעשיית הסרטים בסין קיימת יותר מ-100 שנה ומזה שנים הולכת וכובשת את מקומה גם בעולם, כשהיא מצוידת במיטב הטכנולוגיה ובתכנים עתיקים וחדשים.


מתוך "קרב מוחות" של צ'י ליונג ג'ייקוב צ'ונג. יוקרן בסינמטקים

 

ב-2008 הופקו בסין 406 סרטים והדבר בא לידי ביטוי גם בנוכחות הקולנוע הסיני בפסטיבלים בינלאומיים. במהלך שבוע הסרט הסיני שייפתח ב-18 באוקטובר יוקרנו שמונה סרטים שיציגו את החיים בסין ויתנו מושג על התפתחות תעשיית הקולנוע הסיני.

 

רשימת הסרטים כוללת בין היתר את הסרטים "הפארק" של צ'ו לוק יואן, "עולם ללא גנבים" של שיאוגאנג פנג, "אבני הקודש השקטות" של וואנה קאיידן ו"קרב מוחות" של צ'י ליונג ג'ייקוב צ'ונג. הסרטים יוצגו בסינמטקים בליווי תרגום לעברית ולאנגלית לרווחת הצופים. במקביל לאירועי הרטרוספקטיבה ישדר ערוץ 23 במהלך סופי השבוע של אוקטובר סרטי תעודה על סין.

 

לקראת חודש סין בישראל ערכה ממשלת סין תחרות לאומית שנפתחה לצלמים לא מוכרים ברחבי הרפובליקה. מתוך אלפי צילומים שהוגשו לתחרות נבחרו 100 שיוצגו בשתי תערוכות נפרדות. תערוכת "מבט קרוב על סין", שתיפתח ב-16

באוקטובר במוזיאון יפו לעתיקות ותלווה בסדרת הרצאות על סין, תתמקד בצילומים המשקפים את חיי היומיום של 56 קבוצות אתניות שונות ברחבי סין כמו גם את אירועי האולימפיאדה שנערכה ב-2008 בבייג'ינג הבירה.

 

באכסדרת המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב תוצג החל ב-12 באוקטובר תערוכת "יחסי ישראל-סין" שתתמקד בצילומים מלפני 65 שנה של יהודים שברחו מאירופה במהלך מלחמת העולם השנייה והתקבלו בסין בברכה, כמו גם צילומים של אירועים דומיננטיים ביחסי ישראל וסין מאז כינון היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות ב-1992.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"My Dream". פרמיירה חגיגית
להקת הבלט המודרני של בייג'ינג. יוצאת מהמחול המסורתי
צילום: Zhang Chancheng
לאתר ההטבות
מומלצים