שתף קטע נבחר

עלו ברשת - משוגעים על ה-iPhone

אתר שכולו אהבה ל-iPhone, הדפסת מוצרי נייר מותאמים אישית, נגן מדיה משופצר, שירותי גוגל לא צפויים ועוד אתרים חדשים ומעניינים שעלו ברשת

אני, סלולרי  

שגעת ה-iPhone אמנם לא פסחה על ישראל, אבל נראה שמה שבארה"ב כבר עבר את גבול הטעם הטוב - בארץ רק מתחיל. אחד המצטרפים הטריים ביותר לשוק שיצר הסלולרי של אפל הוא iSpot, שמפעיליו מודים שזו בדיוק כוונתם: להדביק אתכם באהבה ל-iPhone.

 

כפי שמלמד עמוד האודות שלו, מטרת הבלוג הזה היא "להתעדכן ולעדכן, ללמוד וללמד ובעיקר ליהנות מהדרך", ואת כל אלה עושה טל מסינג, העורך, באמצעות חדשות ועדכונים מהארץ והעולם, סקירות והמלצות על אפליקציות ומשחקים למכשיר, מדריכים וטיפים טקסטואליים או מצולמים ואפילו מדור אביזרים. באתר, שהוקם לפני כשלושה חודשים, יש גם אינדקס הורדות שמסווג על פי קטגוריות (בידור, חדשות, משחקים, עסקים ועוד), הכולל ביקורת קצרה ודירוג של כל יישום, קישור להורדה/רכישה ואפשרות תגובה.

 

כמובן שחלק הארי של התוכן מיועד למעריצי iPhone (או כאלה שנמצאים בדרכם לשם), אבל שמחנו לגלות שיש גם התייחסות למתרחש אצל מתחרים כמו נוקיה וכן יש במה לדיווחים על בעיות ותקלות שהתגלו לאחרונה במכשירים. 

 

שימושון

תנו גז - "גיראפ" הוא אתר ישראלי חדש שמוקדש כל כולו לריצה; באתר, שמנוהל על ידי האצנים ליאור שיאון, מיכל דוידסון ועומר קפלן, תמצאו ביקורות עצמאיות ובלתי תלויות על כל מוצר שקשור בתחום: מנעליים וביגוד, עבור באביזרים (מנשאים, מדי דופק וציוד רפואי למשל), וכלה בחטיפים ומשקאות מיוחדים לספורטאים. קהל היעד הוא רצים חובבים ותחרותיים, ש"אוהבים ריצה, חיים ריצה ואוהבים ציוד ריצה", ולבד מביקורות אפשר למצוא באתר גם הפניות לאתרים משלימים, מבחני השוואה למוצרים פופולריים ואפילו אפשרות למיין את הסקירות על פי מגדר.

 

מצעד הערכים - Best of Wikipedia הוא בלוג המוקדש להצגת המיטב של האנציקלופדיה החופשית. הוא מתעדכן פעמיים ביום, וכולל קישורים למה שיוצרו מכנה "הדברים שהכי שווה לקרוא בוויקיפדיה". איפה עוד תלמדו על "אפקט סינדרלה", "דראפטומניה" ו"פליפיזם", תגלו מי היה Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 או מי היא מארי טופט המסתורית ועוד ועוד.

 

הדפס לי פנקס - אתר פוטו סטורי, שכבר הומלץ בעבר במדור, מאפשר להדפיס מגוון מוצרי נייר מותאמים אישית. לאחרונה השיקו שם שלושה מוצרים חדשים ומעניינים, שעשויים להקל עליכם במטלה המייגעת של קניית מתנה לחג: פנקס רשימות, בלוק ציור ולוח שנה אישיים, המאפשרים לבחור בין מספר עיצובים מוכנים (וחבל שהם כל כך חסרי מעוף), לשלב תמונות לבחירתכם ולעשות את כל זה בלי להוריד או להתקין שום תוכנה.

 

סרט לכל דביל - השם שבחר לעצמו האתר הבא, Stupeflix, מעורר בנו תחושה קלה של נחיתות, אבל זה לא מה שיעצור אותנו; בעיקר כי הוא מדויק: האתר מאפשר לכל גולש מאותגר ברזי העריכה ליצור מצגות מושקעות בכמה קליקים פשוטים. הירשמו לאתר, העלו צילומים, סרטונים וקטעי קול מהאינטרנט או מהמחשב, תנו לקליפ כותרת (אפשר גם בעברית), וזהו זה - ביחרו את הגודל והפורמט הרצוי ויש לכם סרטון משלכם. מי שרוצה מוזמן גם לשלב אפקטים, להוסיף טקסטים פנימיים ולעשות רמיקס לסרטונים אחרים. את היצירה הסופית ניתן לשתף ברשתות חברתיות, להוריד למחשב או לצפות בה ישירות באתר.

 

המוזיקאי שבפנים - ואם הקטע שלכם הוא מוזיקה ולא תמונות נעות, באתר ClubCreate תוכלו ליצור מוזיקה בקלות, לשתפה עם אחרים, ואם אתם עוסקים בתחום באופן מקצועי - גם לקדם אותה. האתר מציע ממשק מקוון בשם DubStep, שמאפשר למקסס ולשלב למעלה מ-800 קטעי סאונד לכדי יצירה משלכם, שאותה אפשר גם להוריד למחשב בפורמט MP3, להמיר לרינגטון וכמובן - להעמידה לשיפוט הציבור.

 

תזמורת בצורת - ועוד אתר מוזיקלי, הפעם כזה שלא מצריך מכם כלום, חוץ מדמיון ולחיצה על כפתור Play. מדובר בפרויקט שנקרא In Bb 2.0, וקצת כמו הקליפ הקלאסי זה מכבר של קותימן, מבוסס על אסופת קליפים מיוטיוב והפיכתם לקונצרט אקראי ונפלא. בקרו בעמוד ה-faq כדי ללמוד עוד על הפרויקט, שיוצרו מבטיח שהגה אותו עוד לפני קותימאן.

 

נינהנה - זוכרים שהמלצנו על שירות ScreenTunes, המאפשר לאתר שירים שמזדמזמים לכם בראש? ובכן, הוא לא היחיד, וודאי לא המשוכלל שבהם. בבלוג Mashable ריכזו קישורים לאתרים ותוכנות שיבצעו את המשימה בדרכים שונות, ביניהם גם Midomi המופלא, שמאפשר להמהם את המנגינה באמצעות מיקרופון ולקבל תשובה לשאלה "איזה שיר זה?".

 

נגן משופצר - תוכנת VLC יצאה לאחרונה בגירסה חדשה, וזה זמן נהדר לא רק לשדרג את נגן המדיה מבוסס הקוד הפתוח, אלא גם ללמוד כיצד להשתמש ביכולות המתקדמות שלו. בבלוג Think Digit מציעים טיפים וטריקים לשיפור השימוש במה שזכה לכינוי "נגן המדיה הטוב בעולם".

 

הטכנאי המתחיל - מוריס רוזנטל הוא מו"ל ואיש מחשבים, שמציע מעין תנ"כ לטכנאי מחשבים. אבל לא חייבים לקנות את הספר כדי להשכיל; באתר שלו יש בונוס בדמות תרשימי זרימה אינטראקטיביים שיסייעו לכם לאבחן תקלות חומרה ורשתות. בחרו נושא, לחצו על השלב בו אתם נמצאים (לדוגמה: חיברתם את הרמקולים וכרטיס הקול מוגדר, ובכל זאת אין סאונד במחשב) ותקושרו לעצות מעשיות לפתרון התקלה.

 

מחשב אישי - באתר הקוד הפתוח "לינמגזין" הישראלי פירסמו סקירה משולבת במדריך קניה והתקנה של Zoltac Ion, המוגדר כ"מחשב מולטימדיה זעיר וחרישי". תמורת 415 דולר יהיה גם לכם אחד כזה.

 

שמאל, ימין - מכשירי GPS הפכו מזמן לדבר שבשגרה, אבל אם יש לכם עזר ניווט מתוצרת חברת Tomtom ואתם חשים בנוח לנהוג בליווי קריינות אנגלית, צרפתית או ספרדית, היפרדו לשלום מהדוברים המעצבנים שמדריכים אתכם בנבכי הכבישים, וקבלו הוראות ניווט מדמויות כמו הומר סימפסון או חקיינים מיומנים של שון קונרי, ארנולד שוורצנגר, קלאודיה שיפר ואחרים. התוספים זמינים להורדה באתר, אבל כרוכים בתשלום.

 

גוגלריה - השירותים הרבים שמציעה גוגל הם בין הפופולריים ביותר ברשת, ואחת הסיבות לכך היא הפתיחות, שמאפשרת למפתחים ליצור מהם כלים יצירתיים ומעשיים גם יחד. כעת אפשר למצוא את השילובים המגניבים והחדשניים ביותר במקום אחד: פורטל Goollery, שמאפשר לצפות במאשאפים שנעשו על בסיס שירותים כמו Google Earth, Google Maps, Youtube, כרום ואחרים. כל אחד מהפרויקטים הללו זוכה לסקירה, צילומי מסך ולינק והם מסודרים על פי השירות הרלוונטי.

 

מנה אחרונה  

עניין של השקפה - תהיתם פעם איך נראים החיים מנקודת מבטו של זאב, ארמדיל או חפרפת? בפליקר של The Museum of Animal Perspectives תוכלו לצפות בסרטונים שצולמו באמצעות הצמדת מצלמות וידאו לראשן של החיות האלה ואחרות. ולמי שממהר להזדעק על ההתעללות נספר שמטרת הארגון היא לקדם את המודעות הציבורית לסבלם של חיות וצמחים.

 

גרפומניה - Your World of Text הוא ניסוי תיכנותי מעניין, שמציג תיבת טקסט אדירת מימדים, שכל אחד יכול לכתוב בה (או למחוק ממנה מילים) ללא הגבלה, והכל מוצג על המסך בזמן אמת (שלח: שי).

 

איזו מקריות - קבוצת סטודנטים מגרמניה החליטו לבחון בצורה אמנותית את סוגיית המקריות על היבטיה השונים (פיזור של רעל, חוק המספרים הגדולים, תנועה של מולקולות). הם נעזרו בתוכנת שרטוט וחישוב על מנת להציג את ממצאיהם בצורה מעניינת במיוחד.

 

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים - "רגעים" הוא סרטון וידאו מפעים, שממחיש מהם הדברים החשובים בחיים: אלה שקורים תוך כדי.

 

אופני מסך - Fig. 8 הוא משחק רשת מתוחכם לעילא, שמגלה לכם את הוראות התפעול תוך כדי תנועה. האתגר הוא להסיע את האופניים בלי להיתקל בשום אלמנט אחר שמופיע על גבי המסך. נשמע קליל, אבל דורש מחשבה וריכוז.

 

משחק החיים - מריו אולי עזב את ממלכת הפטריות המצוירת שלו לטובת חיים בורגניים בברוקלין, אבל השרברב המשופם לא נכנע בקלות לשגרה (שלח: עמית פל)

 

לינוקס ערש - קוד פתוח לא רק חוסך לכם כסף ומעניק לכם יתר גמישות בתפעול המחשב; הוא אפילו מסייע לכם לטפל ברך הנולד (שלח: עמית פל)

 

ביום של הפצצה - Shadowplay הוא סרטון קצר ועטור פרסים של הבמאי דן בלאנק, שראוי לכל שבח. הסרט מתעד את סיפורו של ילד יפני אחד ביום בו הטילה ארה"ב את פצצת האטום על הירושימה. הטכניקה משלבת Stop Motion עם אנימציה ולמעט הסוף ההוליוודי מדי, הוא מרגש למדי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים