שתף קטע נבחר

טראפלס שוקולד, לימון ודבש

אתם עומדים להתאהב: טראפלס דבש, שוקולד ולימון, חלומיים וטעימים ויכולים להיות גם שי מקסים למי שאתם מתארחים אצלו בחג

טראפלס שוקולד-דבש-לימון חלומיים

כ-30 יחידות

 

המרכיבים 

הציפוי

1 כפיות קליפת לימון מגוררת

2/3 כוס סוכר

הטראפלס

600 גרם שוקולד מריר מעולה

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/4 כוס דבש

1/4 כוס מיץ לימון

100 גרם חמאה, רכה

 

ההכנה

1. הציפוי: שמים את הסוכר ואת קליפת הלימון בקערת מעבד המזון או הבלנדר ומעבדים, עד שהסוכר נטחן קצת ומתערבב היטב בקליפת הלימון. מאחסנים במקרר עד לשלב הציפוי.

2.הטראפלס: שמים את השוקולד בקערה המתאימה למיקרוגל. שמים בסיר את קליפת הלימון ואת השמנת ומחממים מעל להבה בינונית עד שהרתיחה מתחילה. יוצקים על השוקולד שבקערה ומערבבים עד שהשוקולד נמס ונוצרת משחה חלקה. שמים בסיר נפרד את הדבש ומיץ הלימון ומחממים מעל להבה נמוכה עד שהדבש מתחמם. יוצקים לתוך השוקולד ומערבבים, מוסיפים פנימה את החמאה הרכה, בהדרגה ותוך בחישה מתמדת, עד שהיא נטמעת לגמרי. מכסים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (עד לילה) עד לקבלת עיסה יציבה מאוד.

3. העיצוב: מרפדים קופסת אחסון בנייר אפייה. שמים את תערובת הסוכר-לימון הקרה בקערה רחבה, שתהיה נוחה לגלגול הטראפלס או מפזרים אותה על נייר אפייה.  מוציאים את עיסת השוקולד הקרה מהמקרר ומגלגלים במהירות, בין כפות הידיים, לכדורים בגודל שזיפים. אם במהלך העבודה העיסה מתחממת מדי, מחזירים אותה למקרר לייצוב מחדש, וממשיכים לעבוד רק כשהיא קרה. מסדרים בקופסה על נייר האפייה, סוגרים היטב ומאחסנים במקרר (עד שבוע, כאמור).

4. האריזה: מעבירים לגביע ועוטפים בנייר צלופן שקוף. קושרים בסרט ומגישים בגאווה.

  

רוצים מתכונים נוספים לחג מאיילת הירשמן?  לחצו כאן

 

לעוד מן המתוק הדבשי הזה לחצו כאן

 

ובשבוע הבא: סלט עוף שלא תעמדו בפניו


 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טראפלס דבש של איילת. יאמי
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים