שתף קטע נבחר

משבר? הישראלים לא נשארו בבית בקיץ שחלף

חודש אוגוסט שבר את שיא כל הזמנים: 586 אלף ישראלים יצאו בו לחו"ל. דיילת הקרקע הראשית של אל-על, יעל נבו: "בימי השיא, בשעות הבוקר, עברו בדלפקים כ-3,000 נוסעים בשעתיים, כל 10 דקות הייתה המראה"

שיא כל הזמנים ביציאות ישראלים לחו"ל בחודש אחד נרשם באוגוסט האחרון: לא פחות מ-586 אלף יציאות נרשמו בחודש שעבר, עלייה של 5.5% בהשוואה לאוגוסט 2008. כך עולה מנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטטיקה.

 

בינואר-אוגוסט 2009 חלה ירידה של 7% ביציאות של ישראלים לחו"ל. הירידה החדה ביותר הייתה בחודשיים הראשונים של השנה, בשל מבצע עופרת יצוקה. בחודשי הקיץ - יולי ואוגוסט - נרשם גידול של 1.2% בהשוואה לחודשיים המקבילים בשנה שעברה, ובאוגוסט, כאמור, נשבר שיא של כל הזמנים.

 

באוגוסט האחרון גם נכנסו לישראל 260 אלף תיירים, ירידה קטנה מהצפוי, 2% בלבד, לעומת אוגוסט 2008. ב-8 החודשים הראשונים של השנה נרשמו 1.7 מיליון כניסות של תיירים לישראל. הנתון משקף אמנם ירידה של 16% בהשוואה לאותה תקופה בשנה שעברה, שבה נשבר שיא, אבל מדובר גם בעלייה של 16% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2007.

 

גם פדיון המלונות מלמד על יציאה מהמשבר הכלכלי. לפי נתוני הלשכה המרכזית, במחצית הראשונה של 2009 עמד הפדיון על 3.4 מיליארד שקל, ירידה של 6% בלבד בהשוואה לפדיון המלונות במחצית הראשונה של 2008. הפדיון הגדול ביותר היה במלונות באילת, 850 מיליון שקל, ואחריהם תל-אביב עם 629 מיליון שקל, ירושלים 599 מיליון שקל וים המלח עם פדיון של 409.5 מיליון שקל.

 

רק בטבריה ובים המלח היה גידול בפדיון המלונות בהשוואה לשנה שעברה. בטבריה עמד הגידול בפדיון על 0.4% ואילו בים המלח הפדיון גדל ב-5.5% בהשוואה למחצית הראשונה של 2008.

 

רק אל תיגע לי בחופשה

מנכ"ל התאחדות סוכני הנסיעות, יוסי פתאל, מרוצה מהגידול במספר הישראלים שיצאו לחו"ל בקיץ, אבל מזכיר כי הנאת הנופשים לא מראה בהכרח על התאוששות בענף הנסיעות, שנמצא עדיין במשבר עמוק.

 

פתאל: "הישראלים מוכנים שיפגעו להם בהרבה דברים, אבל לא בחופשה השנתית, וזו הסיבה שגם בתקופות משבר כלכלי וביטחוני הם ממשיכים לנסוע. השנה, דווקא בשל המשבר הכלכלי, מחירי הטיסות והחבילות היו זולים בכ-30% בהשוואה לשנה שעברה. הישראלים המתינו, לפיכך, לרגע האחרון, כדי שהמחירים יירדו עוד יותר."

 

לדברי פתאל, יש ירידה עצומה בהיקף הפעילות של משרדי הנסיעות בכל הקשור לנסיעות עסקיות, וזה מתבטא בירידה חדה בהכנסות של הענף, שתלך ותחמיר להערכתו לקראת עונת החורף.

 

לדברי יעל נבו, דיילת הקרקע הראשית של אל על, לא זכור לה קיץ בו כל המערכת עבדה כל כך טוב, למרות שמדובר בקיץ שבו נשבר שיא. נבו: "בימי השיא, בשעות הבוקר, עברו בדלפקי הבידוק כ-3,000 נוסעים בשעתיים, כי מדובר בשעות העמוסות ביותר, והיו לנו 15 יציאות בו זמנית, כל 10 דקות המראה. זה שיא, אבל נערכנו בהתאם ואנשים לא המתינו בדלפקים יותר מ-20 דקות. גם בפיקים הכי גדולים - כל המערכת הזו עבדה, ואף טיסה לא יצאה באיחור בגלל בעיות ברישום לטיסה".

 

חיים ברק, האחראי למיון המזוודות בנתב"ג, אומר כי באוגוסט עברו בשדה יותר מ-800 אלף מזוודות בטיסות היוצאות, ויותר ממיליון מזוודות בטיסות הנכנסות. "כל העובדים נתנו פה כתף כדי שהכל ידפוק כמו שעון", אמר ברק. "היו מקרים שבהם המסוע נתקע בגלל מזוודה והמערכת עברה לעבוד על מסוע אחר, אבל הנוסעים וחברות התעופה לא הרגישו בזה, ולא נגרמו עיכובים. אובדן המזוודות אצלנו הוא שתי מזוודות לכל אלף נוסעים, כשהממוצע של איבוד מזוודות בקרב חברות התעופה האירופיות 14.2 מזוודות לכל אלף נוסעים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
"כולם נתנו כתף"
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים