שתף קטע נבחר

סקר: 1 מכל 7 גרמנים מתגעגע לחומת ברלין

בחודש נובמבר יציינו בגרמניה 20 שנה לנפילת החומה שחצתה את ברלין לשניים. למרות החגיגות הצפויות, סקר חדש מגלה ש-15% מהגרמנים דווקא מתגעגעים לחיים שלפני האיחוד

חומת ברלין כבר מזמן אינה איתנו, אבל גרמנים רבים דווקא מתגעגעים למה שבעיני אחרים הוא סמל לדיכוי האזרח הפשוט ולפילוג בין מדינות המערב לגוש הקומוניסטי. מסקר דעת קהל שהתפרסם אתמול (יום ד') בגרמניה עולה, כי אחד מכל שבעה גרמנים היה רוצה לראות את החומה שבה ועומדת על תילה, משום שמצבו היה טוב יותר כשהמדינה היתה חצויה.

 

בעוד כחודשיים צפויים הגרמנים לציין 20 שנה לנפילת החומה, אירוע שנתן את האות לאיחוד גרמניה. מהסקר שנערך בקרב 1,002 גרמנים ופורסם במגזין "שטרן" עולה, כי 15 אחוז מ-82 מיליון אזרחי גרמניה מתגעגעים לימים שלפני האיחוד. לפי הסקר, שיעור העורגים לחומה ההיא גבוה יותר בקרב תושבי מערב-גרמניה לשעבר מאשר בקרב תושבי מזרחה: 16 אחוזים לעומת 10 אחוזים.

 

הסקר מגלה כי "מערבים" רבים מרירים בשל המיסים הגבוהים שהם נאלצים לשלם כדי לשקם את החצי הקומוניסטי לשעבר. על פי הערכות, ב-20 השנים האחרונות הועברו למזרח כ-1.2 טריליון אירו.

 

גם לא מעט "מזרחים" אינם מרוצים מהמצב, 20 שנה אחרי איחוד גרמניה. רמת ההכנסה הממוצעת במזרח מוכה האבטלה היא רק 80 אחוז מהרמה הממוצעת במערב. כמו כן אוכלוסיית מדינות המחוז המזרחיות ירדה בכשני מיליון בני אדם מאז נפילת החומה.

 

הסוקרים מצאו עוד ש-55 אחוז מהגרמנים סבורים שמאמצי האיחוד בין המערב למזרח יניבו יותר פירות אם יבוטל "מס הסולידריות" המונהג כדי לכסות את מאמצי השיקום של המזרח. מנגד, מחצית מהמשיבים סבורים שדווקא פנסיות מוגדלות לתושבי המזרח יקלו את המתח בין שני החצאים לשעבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נפילת חומת ברלין 1989
צילום: רויטרס
מומלצים