שתף קטע נבחר
צילום: דרור כץ

מרק, קדרה ואורז: נערכים לארוחה המפסקת

מאז שהייתה ילדה נוהגת פסקל פרץ-רובין לצום בכל יום כיפור. לקראת החג הקרב היא משתפת אתכם בעצות ובמתכונים לארוחה מפסקת, שתעזור לכם לעבור את הצום ביתר קלות

יום הכיפורים מתקרב, ועמו הארוחה המפסקת, שכדי לעבור את הצום בקלות, חשוב להשקיע בה מחשבה ומאמץ. אני נוהגת לצום מאז היותי ילדה, כך צברתי ניסיון בבחירת המאכלים הנכונים שעוזרים להעביר את היום הקשה הזה בצורה נסבלת.

 

יומיים לפני הצום אני מקפידה שכל בני המשפחה הצמים ישתו שניים עד שלושה ליטרים ביום. למי שסובל מכאבי ראש מומלץ לא לשתות קפה ביום הקודם לצום. ארוחה מפסקת צריכה להכיל כמות גדולה של פחמימות (או ירקות העשירים בפחמימות) שיקנו הרגשת שובע לאורך זמן. רצוי להכין פסטות, אורז, דגנים, תפוחי אדמה, וחשוב לא להגזים בתיבול, ולא להגיש מנות מטוגנות, שיוצרות תחושת כובד וצימאון מיותר.

 

אפשר גם להכין מנות קדרה קלילות, המשלבות בשר וירק. אפשר להוסיף סלטים מירקות טריים, ולסיים במשהו מתוק, כמו בעוגיות קלילות לצד כוס תה מהביל.

 

קדרת בשר ודלעת

המרכיבים (ל-8 מנות):

5 כפות שמן

5 בצלים גדולים קצוצים דק

800 גרם כתף בקר, פרוס דק או חתוך לקוביות בינוניות

400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות

5 גבעולי פטרוזיליה,קצוצים דק

2 עגבניות, פרוסות דק

10 תפוחי אדמה קטנים קלופי וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות

6 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 מקל קינמון

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, מטגנים את הבצל כ-5 דקות עד שיזהיב מעט.
  2. מוסיפים את הבשר, מוסיפים 2 כוסות מים, מכסים, ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות.
  3. מוסיפים את הדלעת, העגבניות, תפוחי אדמה ורסק העגבניות. מתבלים בפפריקה המתוקה והחריפה, במלח, פלפל שחור וקינמון.
  4. מערבבים היטב ומוסיפים את הפטרוזיליה. יוצקים 4 כוסות מים נוספות, מערבבים ומכסים את הסיר.
  5. מבשלים על להבה נמוכה, כשעה, עד שהבשר מתרכך והתבשיל משחים.
  6. מגישים חם על מצע של גרגרי אורז, פירה, או פסטה.

 

מרק עוף בניחוח קינמון ונענע

מרק בניחוח מיוחד בזכות התיבול ומרקמו העדין, המתקבל מהביצה הטרופה שבתוכו

 

המרכיבים (ל-6-8 מנות):

4-3 שוקי עוף

3 גבעולי שמיר

3 גבעולי פטרוזיליה

2 עלי סלרי

1 גזר, פרוס לטבעות

1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות

1 בצל, חתוך לרבעים

1 מקל קינמון

1/4 כפית כורכום

מלח, לפי הטעם

פלפל לבן, לפי הטעם

3 גבעולי נענע

1 ביצה טרופה (לא הכרחי), או 3/4 כוס אטריות ביצים


(צילום: חגית גורן)

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים מים עד 3/4 גובה סיר גבוה. מוסיפים את העוף ומביאים לרתיחה.
  2. קושרים יחד את גבעולי השמיר, הפטרוזיליה והסלרי, ומניחים בסיר.
  3. מוסיפים גזר, תפוח אדמה ובצל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים תבלינים ונענע, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מסננים את עשבי התיבול, הירקות ומקל הקינמון ומחזירים את הנוזל לסיר.
  6. מוסיפים את הביצה בזרם דק, תוך כדי ערבוב מהיר, עד שמתקבלים נטיפי ביצים. מבשלים 15 דקות.

 

אורז עם ירקות

המרכיבים (ל-6-8 מנות): 4 כפות שמן

1 בצל קצוץ דק

1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה

3 כפות גרגרי תירס קפואים

2 כוסות אורז, שטוף היטב

3 כוסות מים רותחים

מלח לפי הטעם

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום


(צילום: Index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגמבה, התירס והאפונה.
  2. מאדים במשך 7 דקות, תוך כדי ערבוב, ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את המים הרותחים, מלח, כורכום וכמון. מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות, עד שהנוזלים נספגים.

 

עוגיות וניל

המרכיבים:

2 כוסות קמח מנופה

1 חלמון

1/2 כוס מיץ תפוזים

2 חלבונים

1/2 כוס סוכר

3 כפיות שמן

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סוכר

לקישוט:

2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את כל החומרים ולשים לבצק אחיד וחלק.
  2. מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ.
  3. מעבירים את הבצק לתבנית וחותכים אלכסונים בעזרת סכין חיתוך משוננת, לקבלת מעוינים באורך 4 ס"מ.
  4. בוזקים מעל מעט סוכר. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות.
  5. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ושומרים בכלי זכוכית בעל סגירה הרמטית.

 

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים