שתף קטע נבחר

זירת הקניות

העיתון הניו יורקי הבהיל עם הכותרת "הלך עלינו"

פעילים של ארגון סביבה הפיצו בניו יורק עותקים מזוייפים של העיתון "ניו יורק פוסט" שכל הכתבות והמודעות שלו עסקו במשבר האקלים. מנהלי "ניו יורק פוסט" האמיתי: הם היטיבו לבחור את העיתון שהאנשים אוהבים לקרוא

יום לפני פסגת האו"ם בנושא שינוי האקלים, התעוררו אתמול (ב') תושבי ניו יורק והופתעו לגלות שהכותרת הראשית בעיתון האהוב עליהם טוענת ש"הלך עלינו!" (We're Screwed). הידיעה בעמוד הראשי של ה"ניו יורק פוסט" סיפרה על "קטסטרופת אקלים גדולה", ועל "אסון בריאותי רחב היקף".

 

עד מהרה התברר שלא מדובר בעיתון האמיתי, אלא במהדורה מזוייפת של העיתון, שהופצה על ידי ארגון סביבה כדי למשוך תשומת לב לכינוס שיתקיים היום במטה האו"ם, במסגרתו ייפגעו מנהיגים ממדינות רבות בעולם לדון במאבק המשותף בשינוי האקלים.

 

פעילי ארגון "The Yes Men" הפיצו את המהדורה המזוייפת באזורים הומי אדם בעיר, כמו תחנת הרכבת "פן" או מרכזי תחבורה גדולים במנהטן וברוקלין.

 

 

ראשי ה"ניו יורק פוסט" האמיתי לא ממש אהבו את הבדיחה. "לא פלא שהם בחרו לחקות את ה'ניו יורק פוסט'. הם ידעו שהפעם הם בחרו בעיתון שאנשים באמת אוהבים לקרוא. אבל זה היה ניסיון צולע. לא היה במהדורה המזוייפת את התחכום והתובנות שקוראי 'ניו יורק פוסט' מצפים מהעיתון האהוב עליהם ביותר. אנו לא מתכוונים לגייס איש מהעורכים שלהם לשורותינו".

 

תגובת ה"פוסט" התייחסה לניסיון קודם של אנשי הארגון, להפיץ מהדורה מזוייפת של ה"ניו יורק טיימס". בכותרת המהדורה המזוייפת נכתב אז שהכיבוש האמריקני בעיראק ואפגניסטן הסתיים, ושפתרונות למשבר האקלים, המשבר במערכת הבריאות והמשבר הכלכלי נמצאים בהישג יד.

 

המדורה המזוייפת נראית כמו העתק מדויק של הגיליון האמיתי, אך כל התוכן של כל הכתבות - ואפילו מדור הרכילות והקריקטורה - עסקו במשבר האקלים. המודעות הכילו מספרים וכתובות דוא"ל של ארגוני סביבה ונבחרי ציבור שונים, כדי לעודד את הציבור להפעיל עליהם לחץ להתגייס למאבק.

 

בן וויטני, אחד ממתנדבי הארגון שסייע בהפצת המהדורה המזוייפת, אמר שהאסטרטגיה שבחרו הייתה מוצלחת. "גם אם הקוראים חשבו לרגע אחד שמדובר בעיתון האמיתי, זה היה רגע אחד שגרמנו להם לסטות מקו המחשבה הרגיל שלהם", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הלך עלינו". עותק מזוייף של "ניו יורק פוסט"
צילום: רויטרס
מומלצים