שתף קטע נבחר

גולדסטון מעריך: הדו"ח לא יגיע למועצת הביטחון

השופט שעמד בראש הוועדה שחקרה את "עופרת יצוקה" העריך בראיון כי התנגדות המעצמות תסכל את הדיון במסמך במועצת הביטחון: "אם האו"ם יסרב לדון בדו"ח, משמעות הדבר שזו סוף הדרך לתחום הזה של מעורבות הארגון במשברים בינלאומיים"

השופט ריצ'ארד גולדסטון, מעריך כי רוסיה ארה"ב וסין יסרבו להעביר את הדיון בדו"ח שחיבר על אירועי "עופרת יצוקה" למועצת הביטחון של האו"ם.

 

בראיון הבוקר (יום ה') לרשת "אל ג'זירה" אמר גולדסטון: "אינני מומחה ליחסי הכוח הפוליטיים באו"ם, אבל אני יכול להעריך כי שלוש המדינות האלה יסרבו לדון בדו"ח במסגרת מועצת הביטחון".

 

גולדסטון העריך כי עדיין ניתן יהיה לדון בדו"ח בעצרת הכללית, והוסיף: "אם האו"ם יסרב לדון בדו"ח, משמעות הדבר שזו סוף הדרך לתחום הזה של מעורבות הארגון במשברים בינלאומיים".

  

השופט הדרום-אפריקאי הגן על הדו"ח ושב וטען כי מדובר במסמך אובייקטיבי. במסמך שפורסם לפני מעט יותר מחודש נקבע כי ישראל והפלסטינים הפרו את החוק הבינלאומי וייתכן שביצעו פשעים נגד האנושות. מרבית ההאשמות בדו"ח הופנו כלפי ישראל.

 

דבריו של מי שעמד בראש ועדת החקירה נאמרים בעוד שישראל נתונה במאבק דיפלומטי שתכליתו ניסיון למזער את הנזקים בזירה הבינלאומית. לצד המסע ההסברתי שתקיף של דוברים ישראלים נגד המסמך ועבודת הוועדה - דן אתמול הקבינט המדיני-ביטחוני באפשרות להיענות ללחץ מהעולם ולהקים ועדת חקירה למבצע "עופרת יצוקה".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו טרם גיבש את עמדתו באשר לאפשרות הקמת

ועדה שכזו. שר הביטחון אהוד ברק והרמטכ"ל רב- אלוף גבי אשכנזי מתנגדים למהלך שכזה, אולם בתוך משרד המשפטים - בעיקר בגזרת היועץ המשפטי לממשלה - לא שוללים הקמת ועדת חקירה.

  

את ההחלטה יצטרך לקבל כנראה ראש הממשלה. לדברי בכיר בלשכתו, נתניהו שלל בשלב הראשון כל דיון בהקמת ועדת חקירה מכיוון שהיה ממוקד במאבק לעצור את מסקנות דו"ח גולדסטון, שקבע כי ישראל ביצעה פשעי מלחמה בעזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גולדסטון. מודה בכישלון?
צילום: AFP
מומלצים