שניצל קטן עם לימון ורוזמרין
איילת הירשמן משדרגת את השניצל האהוב עם רוזמרין ולימון. התוצאה: ילדים, מבוגרים וכל מי שביניהם - מאוהבים
המרכיבים
למשרה
500 גרם חזה עוף, נקי ומשוטח (מבקשים מהקצב), חתוך לרצועות ברוחב 4-5 ס"מ
מיץ מ-1 לימון
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
עלים מ-3 גבעולי רוזמרין
מלח, פלפל שחור
לציפוי ולטיגון
2 ביצים
מלח, פלפל שחור
כ-1 כוס קמח
כ-1 כוס פירורי לחם
שמן קנולה או תירס, לטיגון
ההכנה
1. שמים בקערה את מיץ הלימון, השום, הרוזמרין, מלח ופלפל ומערבבים.
מוסיפים את נתחי העוף, מכסים היטב ומאחסנים במקרר למשך 3 שעות לפחות (עד לילה).
2. חצי שעה לפי שרוצים לטגן, מוציאים את הקערה מהמקרר. הנתחים יהיו עכשיו בהירים מאוד.
3. מכינים קערה עם הביצים וטורפים אותן. מתבלים אותן במלח ובפלפל. מכינים קערה שטוחה אחרת עם הקמח וקערה שלישית, שטוחה, עם פירורי הלחם.
4. מחממים במחבת את השמן, לטיגון חצי עמוק (כלומר, כך שגובה השמן יגיע למחצית גובה השניצלים).
5. מוציאים את נתחי העוף מהקערה, וטובלים בקמח, אחר כך בביצים, ואחר בפירורי הלחם. מעבירים למחבת ומטגנים עד הזהבה עמוקה משני הצדדים. מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן, ומגישים מיד, פריך ונהדר.