שתף קטע נבחר

ח"כים בליכוד תוקפים את מרידור: הערר מיותר

חברי הכנסת לוין ודנון יצאו נגד השר לענייני מודיעין, שמנע ההצבעה על החוק המתנה כל נסיגה במשאל: "הערר נוגד את מדיניות הליכוד". יו"ר הכנסת ריבלין אמר כי אין סיכוי שיהיו 61 ח"כים שיאשרו נסיגה. נימוקי מרידור לערר פורסמו לראשונה ב-ynet

לא רק ברמת הגולן, אלא גם ח"כים בליכוד זועמים על השר לענייני מודיעין, דן מרידור, שערר שהגיש הביא לדחיית ההצבעה על חידוש הליכי החקיקה של החוק שאמור לחייב קיום משאל עם על כל נסיגה משטחים. ח"כ יריב לוין מהליכוד אמר כי ראוי שהשר דן מרידור ימשוך את הערר שהגיש ל"חוק משאל העם על נסיגות".

 

ח"כ לוין, המשמש גם כיו"ר הוועדה המיוחדת להכנת החוק, התייחס להגשת הערר - שנימוקיו פורסמו לראשונה ב-ynet: "הליכוד היא מפלגה רחבה שראוי שיבואו לידי ביטוי במסגרתה דעות שונות, אבל מרגע שהתקבלה הכרעה לקדם את החוק, ראוי שכל חברי הסיעה יהיו מחוייבים להחלטה ויפעלו על פיה".

 ח"כ דנון, גם הוא חבר סיעתו של מרידור, הוסיף: "מדובר בערר מיותר, שטוב היה לו כלל לא היה מוגש. הערר נוגד את מדיניות הליכוד כפי שאני ושאר חברי התנועה הצהרנו טרם הבחירות".

 

דנון גם פנה ליו"ר הקואליציה ויו"ר סיעת הליכוד, ח"כ זאב אלקין, וביקש ממנו לדון בנושא בישיבת הסיעה הקרובה. "עמדת תנועת הליכוד אינה משתמעת לשני פנים. טרם הבחירות האחרונות התייצבה סיעת הליכוד ברמת הגולן מאחורי אמירתו החד משמעית של ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו 'שלא נרד מהגולן'. בערר שהוגש על-ידי השר מרידור ישנן אמירות שלא מתיישרות עם עמדות וערכי תנועת הליכוד ובטח שלא עם הבטחות שניתנו לבוחרים". הוא אף ביקש לזמן את נציגי ועד ישובי רמת הגולן לישיבה.

 

יו"ר מפלגת הבית היהודי, השר דניאל הרשקוביץ הציג עמדה דומה: "זו ממשלת ימין ועליה לשמור על הגולן ולקדם במהירות את החוק החשוב הזה". לדבריו, "אריאל שרון טרפד משאל עם על עקירת גוש קטיף כי פחד מתוצאותיו, ועל הכנסת ללמוד את הלקח הכואב ולמנוע אפשרות עתידית של נסיגות בניגוד לרצון העם".

 

"זכות להביע דעה"

מנגד, יו"ר הכנסת, ח"כ ראובן ריבלין, יצא להגנת השר. "לשר מרידור זכות להביע את דעתו ועל הממשלה להחליט. יש לו עמדות ברורות, הליכוד קיבל אותו בחזרה לחיקו למרות עמדות אלו. במפלגה פלורליסטית כמו הליכוד מכבדים כל דעה - אבל מכריעים, והכרעת הליכוד היא כי אין לקיים דיון על ירידה מהגולן".

 

לדבריו, אין סיכוי שהכנסת תאשר בהצבעה נסיגה מהגולן. "בישראל מתקיים משאל עם אחד בכל ארבע שנים, אלו הן הבחירות. בכנסת, רוב של 61 הוא רוב לכל דבר וענין, ואינני מעלה על דעתי שיימצאו 61 חברי כנסת שיסכימו לירידה מהגולן". ח"כ ריבלין אמר כי הוא סבור שמשאל העם הוא "בעייתי גם ללא קשר לערר של מרידור", וגם אם יתמוך בחוק משאל העם מכוח משמעת סיעתית, יעשה זאת מתוך ידיעה "שאין בו מהות אלא הכרזה בלבד, שכן ממילא רוב של 61 יכול לבטל כל חוק".

 

ומה אומר השר מרידור? מרידור כתב בערר שהגיש: "יש בהצעה זו משום

 הכבדה מזיקה ומיותרת על מדינת ישראל, שתיתפס כמערימה קשיים על הסכם שלום אפשרי". יש לציין כי הערר הוגש כבר לפני כשלושה חודשים.

 

הליך החקיקה החל כבר לפני כשנתיים וחצי, ביוזמתו של ח"כ דאז אביגדור יצחקי (קדימה). ביוני שעבר עבר החוק בקריאה ראשונה, אולם הליכי החקיקה נעצרו עקב הבחירות האחרונות. ביולי האחרון, ביוזמת הקואליציה הנוכחית, התחדש ההליך בוועדת החוקה, שהחליטה כי הכנסת תצביע על החלת "דין רציפות". ההצבעה הייתה אמורה להתקיים אתמול, ובקואליציה תיכננו להכין בהמשך את הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית. אבל התוכנית לא יצאה בינתיים לפועל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרידור. הגיש ערר
צילום: דודי ועקנין
לוין. לפעול על-פי ההכרעה
צילום: ירון ברנר
ריבלין. יש לו זכות לדעה
צילום: דן בלילטי
הרשקוביץ. ללמוד לקח משרון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים