שתף קטע נבחר

מבחן השפים

זו דילמה שמתרחשת בכל פעם שאתם מגיעים לסופר: הבשר הטרי יקר, אבל הוא יותר טעים. או שאולי לא, ואפשר להסתפק בבשר הקפוא? נתנו לשפים בכירים לבשל, לטעום - ולקבוע, אחת ולתמיד

מי מאיתנו לא מצא את עצמו עומד מול המקרר או המקפיא בסופר ומתלבט מה עדיף: קפוא או טרי? נכון, המוצרים הטריים נהנים מתדמית טובה יותר: רוב השפים שהשתתפו בניסוי שלנו הגיבו בבעתה לרעיון של שימוש במרכיבים קפואים. אבל האם התדמית תמיד מצדיקה את עצמה? האם שפים, המומחים האולטימטיביים של המזון, מסוגלים תמיד להבחין בין בשר או ירק שהוכן מחומר גלם קפוא או טרי? מתברר שלא. מהבדיקה שערכנו עולה כי אפילו תירס או חזה עוף יכולים לטמון מלכודת גם לשפים מנוסים.

 

ומה עם הבריאות? המוצר הקפוא נתפס, לפחות תדמיתית, כאלטרנטיבה הפחות בריאה. מתברר שגם כאן מדובר במיתוס. מדיאטניות עמן שוחחנו למדנו שלפעמים הקפוא עדיף, ובמקרה של ירקות אפילו באופן מובהק.

 

קבלו את צוות השופטים המבשל של "ממון": עמיר אילן - שף מסעדת "הדסון", סהר רפאל – שף מסעדת "כרמים" במושב סגולה ו"כדיתא" במושב תימורים, אבירם דותן – שף ובעלים של מסעדת הבשרים "ג'וי" בירושלים ורונן דברת בלוך – שף יועץ למסעדת "אליזבת קיו", לשעבר ב"ארטישוק" וב"אר.די.בי" שנסגרה.

 

  • טרי או קפוא? התוצאות – בגיליון סוף השבוע של "ידיעות אחרונות"

מה עדיף - קפוא או טרי?
צילום: index open
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים