שתף קטע נבחר

ניצחון ל-AMD, דף חדש לאינטל / פרשנות

ההסכם בין אינטל ל-AMD הוא ניצחון של האחרונה, לאו דווקא בגלל הפיצוי הכספי שכרוך בו. כך או כך, נראה ששתי החברות מאמינות שיש להן קלפים מנצחים בשרוול, וטוב לנקות את השולחן

החדשות הגדולות של השבוע בתעשיית ההייטק האמריקנית, הן ההסכם החדש בין אינטל ל-AMD. החלק הפוטוגני בהסכם וזה שצבע את הכותרות הוא, כמובן, הפיצוי בסך 1.25 מיליארד דולר שאינטל תשלם ל-AMD. מעשית, זה החלק הכי פחות מעניין בו.

 

מעניין הרבה יותר הסכם הרישוי הצולב של פטנטים, שיעניק לשתי החברות חמש שנים של שקט תעשייתי. ערכו לא יסולא בפז, לשתיהן. גם לאינטל וגם ל-AMD הייתה מספיק תחמושת לשנים רבות של התקוטטות משפטית, בין השאר, משום ששתיהן הרבו לאמץ זו את הרעיונות של רעותה. בחלק מהמקרים, בניגוד לחוקי הפטנטים.

 

קלף חזק בבית המשפט

ההסכם לא לגמרי פותר את הבעיות שיש לאינטל עם נציבות הסחר הפדרלית (FTC) ועם התובע הכללי של ניו-יורק, אנדרו קומו. מכל מקום, אפשר לנחש שהליכי ה-Antitrust, התביעות בגין הפרת הגבלים עסקיים ופגיעה בתחרות, יראו עכשיו הרבה יותר מינוריים.

 

קומו קיווה מן הסתם למערכה משפטית מתוקשרת, שתעזור לסלול את דרכו בשנה הבאה לתפקיד מושל מדינת ניו-יורק. האמריקנים אוהבים תובעים חזקים, ובניו-יורק באופן ספציפי אוהדים מאד את AMD - שבימים אלה ממש החלה לבנות מפעל מעבדים חדש במדינה.

 

אבל הכיוון הזה נראה הרבה פחות מבטיח, עכשיו, כשיש הסכם, וישולם פיצוי, AMD הולכת למשוך את כל התביעות והתלונות. גם בנציבות הסחר מבינים שאינטל, עם כל הכבוד, היא לא אנרון. יש דגים שמנים יותר וחלקים פחות לתפוס.

 

הכסף הוא בעיקר פסיכולוגי

מיליארד ורבע דולר זה סכום נאה, אין ספק, אבל אינטל לא תחוש בהיעדרו, ו-AMD כבר הוכיחה שהיא יכולה להפסיד אותו ברבעון אחד. ספק אם הפיצוי הכספי כשלעצמו, ישפיע על מאזן הכוחות בשוק המעבדים.

 

החשיבות העיקרית של המספר היפה היא תדמיתית. בחתימה על ההסכם, אישרה אינטל בעקיפין את הטענה המרכזית של AMD: שלה היו מוצרים טובים משל אינטל, והסיבה היחידה שלא מכרה יותר הן השיטות הנלוזות בהן אינטל עשתה עסקים.

 

מובן שזה לא המצב עכשיו. מאז קיץ 2006 כשאינטל הכריזה על מעבדי Core 2, לא הצליחה AMD לסגור את הפער אפילו פעם אחת. מצד שני, אם AMD שרדה כשהיא סובלת מנחיתות טכנולוגית ומתמודדת (לכאורה) עם יריבה שמשתמשת בשיטות של "שוחד וכפייה", אפשר רק לדמיין מה היא תצליח לעשות כששתי הבעיות הללו ייפתרו.

 

פנינו מופנות ל-2010

זה בדיוק מה ש-AMD הולכת להסביר למשקיעים וללקוחות: שהמכשולים שחסמו את דרכה בעבר הוסרו, ועם קווי המעבדים התחרותיים שתציג בשנה הבאה וב-2011 (בעיתוי לא

מקרי היא חשפה פרטים עליהם שלשום) היא תוכל לתת לאינטל פייט רציני.

 

אינטל תספר ללקוחות ולמשקיעים שלה סיפור די דומה. שלא לייחוס, יאמרו דובריה, שהתביעה המתגלגלת של AMD לא רק בזבזה זמן וכסף אלא גם הפריעה לעשות עסקים. בין השאר, משום שחברות כמו Dell, HP, IBM ואחרות העניקו "העדפה מתקנת" ל-AMD, כדי להוריד מראשם את חוקרי ה-FTC. עכשיו, הם יסבירו, המוצרים שלנו ידברו - והם יהיו טובים יותר.

 

גם אינטל וגם AMD מאמינות שיש להן קלפים לא רעים בשרוול, שהשוק הולך לצמוח, ושאם רק יוסרו המכשולים הן יוכלו לעשות הרבה יותר כסף בשנה הבאה. מוקדם מדי לקבוע מי מהן צודקת - או מי צודקת יותר. אבל יש יותר מסיבה אחת לחשוב שבשנתיים הבאות תהיה כאן, סופסוף, תחרות בריאה. 

 

לכל כתבות הטכנולוגיה בזמן ynet מחשבים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פול אוטליני, מנכ"ל אינטל. בשנה הבאה העסקים יהיו טובים
צילום: גבי מנשה
שוקי גלילי
צילום: גבי מנשה
מומלצים