שתף קטע נבחר

נזקקי דימונה הרוויחו ממחאת החקלאים בערבה

החקלאים, שטוענים שבערבה התיכונה חסרים 600 עובדים זרים, החליטו לתרום לנזקקים את הירקות אותם התכוונו לזרוק על הכביש: "בדימונה ביקשו שלא נזרוק את הירקות ונענו בשמחה"

מצוקתו של האחד היא רווחתו הזמנית של האחר. חקלאים רבים שיבשו היום (ה') את התנועה בכביש הערבה, לאחר שעשרות טרקטורים נסעו מצומת חצבה לצומת ספיר במהירות נמוכה. הם מוחים על אי עמידתה של הממשלה, לטענתם, בתנאי ההסכם שחתמה עם החקלאים להבאת עובדים תאילנדים לחקלאות. אך הפעם, במקום לזרוק ירקות על הכביש - הם תרמו אותם לנזקקים. 

 

החקלאים טוענים כי בערבה התיכונה חסרים מעל 600 עובדים תאילנדים לחקלאות, במיוחד בעונת קטיף הפלפלים לייצוא. למרות שמאבקם זכה לתהודה ציבורית

ושרי הממשלה הבטיחו לטפל בנושא, עובדים זרים נוספים לא הובאו אליהם. לדברי החקלאים, הפלפלים בינתיים נרקבים בשדות ומצבם הכלכלי נפגע.

 

טל שפירא, שמגדל כבר 16 שנה פלפלים במושב צופר, אמר: "לשמחתי ההפגנות שלנו החלו להזיז משהו. הבעיה העיקרית שלנו היא שהממשלה אטומה לבעיותינו. אין עם מי לדבר. אנחנו לא רוצים עובד אחד יותר ממה שמגיע לנו. אנחנו רוצים רק את העובדים שהובטחו לנו במכסות".

 

בהפגנות קודמות הביאו החקלאים תוצרת חקלאית ושפכו אותה על הכביש, אולם מהלך זה גרר אחריו ביקורת. עמותת "מאיר פנים" מדימונה פנתה אל החקלאים בנושא, והפעם הירקות לא נזרקו - אלא נתרמו לנזקקים.


מחאת החקלאים. "הלוואי שהיו עוד אנשים כמוהם" (צילום: דני הדס)

 

הקשר בין חקלאי הערבה לעמותות בכל ערי הדרום והארץ, מתקיים לאורך השנה. חקלאי הערבה התיכונה תורמים 400 טון ירקות בשנה לנזקקים וגם מזון ובגדים. יו"ר הוועדה החקלאית ערבה, חיים חבלין, אמר: "בדרך כלל חקלאים מביאים תוצרת כדי לשפוך אותה על הכביש בגלל הכעס והמחאה. אך כשבדימונה שמעו על ההפגנה, הם ביקשו מאיתנו שלא לזרוק את הירקות על הכביש ונענו בשמחה לבקשתם".

 

חבלין הוסיף כי נראה שלשרי הממשלה יש רצון לפתור את המצב הקשה בחקלאות, אך הם אינם עושים עדיין דבר. "נדרשים מאמצים מצד משרד החקלאות והאוצר.

בינתיים, אנחנו סובלים מפיגורים בעבודות ויש נזקים. היו מעט ישראלים שבאו לעבוד לאחר ששמעו על מצבנו, אבל הם הולכים מהר מאוד וזה לא פיתרון לטווח הרחוק".

 

ניסים אלמקייס, מנהל עמותת מאיר פנים בדימונה, המכינה מדי יום כ- 450 מנות מזון, סיפר ל-ynet: "כל דימונה תאכל היום. אנשים יוכלו ליהנות מפלפלים, בצל ירוק, עגבניות ועוד במקום לבזבז את הכסף בשוק. זה יעזור להם מאוד. המדינה צריכה לעזור לחקלאי הערבה, שכן אין זו הפעם הראשונה שהם מסייעים לעמותה. אמנם היתה ביקורת על צעדי המחאה שלהם, שכללו שפיכת תוצרת חקלאית על הכביש, אבל אני מבין את מעשיהם. הלוואי שיהיו עוד אנשים כמו חקלאי הערבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כעס בערבה, סיפוק בדימונה. "כל העיר תאכל היום"
צילום: דני הדס
מחאת החקלאים מוקדם יותר החודש
צילום: סמדר ארצי
מומלצים