שתף קטע נבחר

מפציצים במחיר: 10.5 שקל לקרטון חלב

נתקעתם בלי חלב באמצע הלילה? מבדיקה עולה שבפיצוציות תשלמו הרבה יותר מהמחיר המרבי שבפיקוח. בעלי פיצוציות: "לא ידענו. אנחנו פתוחים 24 שעות ויש לכך מחיר"

אחרי שבשבוע שעבר נחשפה הפקעת המחירים המפוקחים של החלב ברשת רמי לוי, מתברר כי בפיצוציות המצב גרוע בהרבה. בעוד שברשת רמי לוי מצאנו הפקעה של 4-2 אגורות על שקיות וקרטוני חלב, בהשוואה למחיר המרבי שנקבע על ידי משרד החקלאות, בפיצוציות גובים עד כ-5 שקלים יותר, כמעט כפול מהמחיר המותר.

 

פיצוציית פיצוחי ג' במרכז שוסטר ברמת אביב ג' היא שיאנית המחיר מבין הפיצוציות שנבדקו, ובה שילמנו 10.5 שקלים עבור קרטון חלב של 1% שומן (במקום 5.62 שקלים) ומחיר זהה על קרטון של 3% שומן (במקום 5.98 שקלים).


זה המחיר החוקי של חלב בפיקוח

זה המחיר החוקי של חלב בפיקוח
חלב בשקית 3% (1 ליטר) חלב בשקית 1% (1 ליטר) חלב בקרטון3% (1 ליטר) חלב בקרטון 1% (1 ליטר)
4.77 שקל 4.48 שקל 5.98 שקל 5.62 שקל

 

שושי, בעלת הפיצוצייה: "לא ידוע לי כי 5.62 ו-5.98 שקלים הם המחירים המרביים לקרטונים. הם לא נראים לי סבירים כי כמדומני אנחנו משלמים הרבה יותר על המוצרים האלה לספק". בפיצוצייה אחרת בצפון תל-אביב שילמנו על קרטון חלב 7 שקלים. בשלוש פיצוציות נוספות בתל-אביב שילמנו 10 שקלים לקרטון, ובפיצוצייה נוספת "הסתפקו" ב-7 שקלים.

 

"בכל הענף זה עובד ככה"

גם בכפר סבא וברעננה המחירים גבוהים מהמותר. בפיצוציית STORE&MORE בכפר סבא שילמנו 8 שקלים לקרטון. יובל אביטל, מבעלי הפיצוצייה: "לנו ידוע כי אנחנו מחויבים למכור רק את שקיות החלב במחיר מפוקח". בפיצוצייה אחרת בכפר סבא דרשו 7 שקלים על קרטון ,1% ועל שקית 3% שומן 5.5 שקלים (המחיר המרבי: 4.77 שקלים).

 

בפיצוציית בצ-בצ ברחוב החרושת ברעננה, שילמנו עבור קרטון חלב 3% לא פחות מ-8 שקלים.

 

הבעלים שי סופר: "זו הפעם הראשונה שאני בכלל שומע שאסור לנו למכור מוצר כזה במחיר שאנחנו קובעים. אנחנו פתוחים 24 שעות ולזה יש מחיר. מה שאני מתפלא הוא שהספקים יודעים בכמה אני מוכר, והם לא אמרו לי דבר בעניין. בכל הענף שלי זה עובד ככה. אם בכל הענף יקפידו למכור מוצרי חלב במחיר המותר, גם אני אעשה זאת".

 

בפיצוצייה נוספת ברעננה שילמנו עבור חלב 3% בקרטון של תנובה 5.98 שקלים, ועל 3% של טרה 6.5 שקלים. על קרטון חלב 1% שילמנו 5.57 שקלים, זול מהמחיר המרבי. בירושלים שילמנו 6 שקלים לקרטון חלב ב-3 פיצוציות ובבאר שבע 7 שקלים.

 

התמ"ת: "נערוך ביקורות"

האכיפה על המחירים נעשית על ידי משרד התמ"ת. העונש המרבי בגין החריגות יכול להגיע ל-3 שנות מאסר וקנס גבוה.

 

ממשרד התמ"ת נמסר: "בהתאם לחוק הפיקוח, גם מחירי חלב הנמכרים בפיצוציות נמצאים בפיקוח מחירים. מכירת מוצרי חלב מעבר למחיר המרבי המאושר הינו עבירה על החוק. רשימת הפיצוציות המפקיעות הועברה לממונה על מחוז ת"א, שהנחה את עובדיו לערוך ביקורות".

 

לעומת זאת, מקפידות חנויות הנוחות בתחנות הדלק לשמור על המחיר המותר. מדובר בחנויות מרשתות מנטה, אלונית, ילו וסו גוד, השמירה על המחיר נעשית למרות שגם החנויות האלה פתוחות מסביב לשעון. גם בסניפי רשת AM:PM ובסניפי הרשתות שופרסל שלי, שופרסל דיל, מגה בול ומגה בעיר אין הפקעת מחירים על החלב.

 

הידיעה מתפרסמת היום במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

השתתפו בהכנת הידיעה: איריס ליפשיץ-קליגר, חבצלת דמארי, דני אדינו אבבה וירון ששון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
העלאת מחירו - עבירה על החוק. חלב
צילום: index open
מומלצים