שתף קטע נבחר

מייסד טוויטר: "יש אצלכם יותר מדי מנכ"לים"

ביז סטון, מייסד טוויטר, הגיע לביקור בזק בישראל. הוא לא אמר הרבה - ובעיקר התחמק מלענות על שאלת מיליארד הדולר: איך טוויטר הולכת לעשות כסף?

כריסטופר אייזיק סטון, הידוע יותר בשם ביז סטון, מייסד רשת הזעיר-בלוגים טוויטר, הגיע אתמול (ג') לביקור בזק של פחות מיממה בישראל בכדי להשתתף באירוע בוגרי המכללה למנהל.  זהו ביקורו הראשון של סטון במחוזותינו, ועל השאלה מה למד על ישראל בשעות האחדות שבילה בארץ, ענה סטון: "יש פה יותר מדי מנכ"לים".

 

אין חדש תחת הטוויטר

למרבה הצער, לא היו לביז סטון הכרזות חשובות או חדשות מיוחדות עבור קהל המצייצים הישראלי, אך הוא ציין שטוויטר מתכננת להמשיך לרכוש חברות, והשיב בחיוב לשאלה האם טוויטר מגייסת עובדים.

 

בנוגע לתמיכה עברית מלאה בטוויטר אמר סטון שכיום עובדים על ממשק בשפות אירופאיות, כשספרדית וצרפתית כבר תורגמו, וגרמנית נמצאת בדרך. לא קיים צפי ברור מתי נראה את טוויטר בשפה העברית. סטון סיפר שתרגום הממשק נעשה על ידי מתנדבים מקהילת טוויטר, שהצעותיהם לתרגום נבדקות באופן הדומה לנתונים בוויקיפדיה.

 

פרסומות בטוויטר? ב-2010

סטון התחמק באלגנטיות מילולית מלוטשת היטב משאלות על התכנית העסקית של טוויטר ואיך בדיוק הפכה חברה עם עשרה מיליון דולר בהכנסות, לחברה ששוויה המשוער הוא מילארד דולר.

 

מייסד טוויטר הדגיש ואמר שתכנית עסקית עבור טוויטר קיימת מזמן, כשמקורות הרווח יהיו עסקים שיקבלו מידע רב יותר על פעילותם בטוויטר, וכן פרסומות שתהינה לטענתו "שונות, חדישות ולא דומות לשום דבר שראיתם עד כה”.

 

לדבריו, אנו צפויים לראות פרסומות בטוויטר ורשתות שותפות כגון בינג וגוגל כבר בתחילת 2010.

 

לטענת סטון, המגמה בעשור האחרון באינטרנט היא מעבר לתקשורת פתוחה יותר וציבורית יותר מדואר אלקטרוני. הוא אמר שהבידול העיקרי של טוויטר מול רשתות חברתיות כמו פייסבוק למשל, המשתמשות בשורות סטטוס באופן דומה לשימוש בטוויטר, הוא הפתיחות והחופש בגישה לתכנים באתר, כמו גם ל-API.

 

ביז הוא קיצור לאליזבת

במקום לספר על מודל הרווח הצפוי של טוויטר או לחשוף המלצות לגיוס הון סיכון, העדיף סטון לספר על החוויות בחייו שהשפיעו והביאו ללידתה של טוויטר וכן אנקדוטות משעשעות על עצמו.

 

למשל, לשאלה על מקור השם "ביז", סיפר סטון שכשהיה ילד קטן לא הצליח לבטא את שמו (כריסטופר) ואמר במקום כריסטופר, "ביזטופר”. וכך החלו הוריו לקרוא לו "ביז". תקופה ארוכה אמו סיפרה לאנשים שמדובר בקיצור של השם אליזבת, עובדה שהביכה מאוד את ביז הצעיר.

 

בין הסיפורים על איך הקים את נבחרת הלקרוס של בית הספר בו למד, ואלו על עבודתו כסבל בהוצאה לאור, ניסה סטון להסביר את ראיית העולם שלו שהוותה בסיס לפיתוח טוויטר. “יצירתיות היא משאב אינסופי,” אמר. “על כל עניין ניתן להסתכל כבעיה, או כפאזל אותו יש לפתור. דווקא בתחילת דרכם של סטארט-אפים, במקום להיות כועסים ומתוסכלים, פשוט תשחקו ותהנו.”

 

ואיך מתאר ביז סטון את טוויטר עבורו בפחות מ-140 תוים? כל מה שקורה עכשיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא מצייץ. סטון
צילום: ברק ברודו
מומלצים