שתף קטע נבחר

דני איילון: ההקפאה היסטורית כמו כ"ט בנובמבר

סגן שר החוץ לא חוסך סופרלטיבים מההחלטה להקפיא את הבנייה בהתנחלויות - שהיא היסטורית לדבריו ממש כמו ההצבעה באו"ם, בכ"ט בנובמבר 1947. אבל, כמו שאבא אבן לימד אותנו: הפלסטינים "לעולם לא פספסו הזדמנות לפספס"

בישראל מנסים למנף את ההחלטה על הקפאת הבנייה בהתנחלויות לקצת נחת בזירה הבינלאומית. התאריך המיוחד של היום, כ"ט בנובמבר - היום בו החליטה עצרת האו"ם על קץ המנדט הבריטי בארץ-ישראל והקמתן של שתי מדינות - משמש אף הוא כתקווה לעידן חדש.   

 

"אני מקווה שהערבים לא יחזרו על פספוס 29 בנובמבר 47', ולא יחמיצו את ההזדמנות להגיע לשלום. החלטת נתניהו להקפיא התנחלויות היא היסטורית וחסרת תקדים", כך סגן שר החוץ, דני איילון, בפאנל במרכז טרומן של האוניברסיטה העברית בירושלים.

 

"היום יש הזדמנות אמיתית, שלא נופלת בחשיבותה מהחלטה 181 של האו"ם, להגיע להסדר שלום עם הפלסטינים. הבעיה היא שהפלסטינים לעולם לא פספסו שום הזדמנות לפספס. לכן, אני מקווה שהפעם הפלסטינים לא יחמיצו הזדמנות לכונן שלום אמיתי", הוסיף איילון, שהשווה בין ההחלטה ההיסטורית של אז - לזו של נתניהו והקבינט מהשבוע שעבר, בעניין ההקפאה.

 

"משנת 93' הייתה א-סימטריה בוויתורים בין ישראל לפלסטינים. ישראל ויתרה רבות, אך הפלסטינים מצידם התבצרו בעמדתם ולא התקדמו בנושא ירושלים, פליטים, גבולות והכרה במדינת ישראל. ישראל נחושה להמשיך בתהליך השלום - אך בשביל זה צריך שני צדדים", טען סגן שר החוץ.

 

"הסכם שלום הוא לא יעד ולא מטרה מבחינתנו, אלא אמצעי

לחיות בדו-קיום ושלום. אני קורא לפלסטינים להתעשת, לראות מה טוב בשבילם ולהתחיל במשא-ומתן לשלום", סיכם איילון.

 

בישיבת "שרינו" של הליכוד התברר היום, כי לא כל חברי הממשלה שמחים על ההקפאה ועל צווי המינהל האזרחי, שחולקו בעקבותיה לראשי המועצות ביהודה ושומרון. המשנה לרה"מ, סילבן שלום, כינה את הצעד "מיותר, וכזה שלא יחזיר את הפלסטינים אל שולחן המשא-ומתן".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לא לפספס: איילון
צילום: רויטרס
מומלצים