שתף קטע נבחר

ארגנטינה: החתונה החד-מינית הראשונה תידחה

יממה לפני שחוזה מריה די-ביו ואלכס פריירה היו אמורים להפוך לזוג ההומואי הראשון בדרום אמריקה שמוכר כנשוי, הורתה שופטת לעכב את הטקס עד לדיון בבית המשפט העליון. השופטת: אין לפרש את החלטתי כאפלייה נגד זכויות הומואים

בית משפט בארגנטינה דחה אמש (יום ב') את החתונה ההומואית הראשונה שהייתה אמורה להתקיים במדינה היום, וקבע כי יישום ההחלטה המתירה נישואים חד-מיניים - תדחה עד לדיון נוסף בבית המשפט העליון. בני הזוג חוזה מריה די-ביו ואלכס פריירה מסרו כי בכוונתם להגיע למשרדי מרשם האוכלוסין כדי לנסות להתחתן.

 

בתום דיון שנמשך 11 שעות הורתה השופטת מרתה גומז אלסינה שלא לאפשר בשלב זה לזוג להתחתן. "אין לפרש את החלטתי כאפלייה נגד זכויות הומואים", כתבה השופטת בפסיקתה, אשר עומדת בניגוד להחלטה שקיבל לפני כשבועיים בית משפט בבואנוס-איירס. הכנסיה הקתולית מתחה ביקורת חריפה על הפסיקה, אך ראש העיר, מאוריסיו מסרי, אמר כי אין בכוונתו לפעול לשינויה.


"להסתמך על חוק ולא על שופטים", די-ביו ופריירה (צילום ארכיון: AP) 

 

ארגנטינה הייתה ב-2002 למדינה הראשונה באמריקה הלטינית המאפשרת לזוגות חד-מיניים להתאחד במסגרת ברית הזוגיות. בשנים האחרונות נוספו לרשימה גם אורוגוואי ומחוז מכסיקו סיטי שבמכסיקו. בימים אלה דן הפרלמנט הארגנטינאי בהצעת חוק שמשנה את הגדרת הנישואים כך שלא תכלול רק גבר ואשה.

 

על-פי ההצעה זוגות חד-מיניים יזכו לאותם זכויות אזרחיות של זוגות הטרוסקסואלים, כמו הזכות לאמץ ילדים, הזכות לרשת זה את זה והזכות לנהל ביטוחי בריאות משותפים.

 

"הזוג נדהם והמומים מהחדשות, אך עדיין מקווה שהחתונה תתקיים כי שתוכנן", אמרה נשיאת הפדרציה הארגנטינאית למען הומואים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים, מריה ראשיד. "אם מרשם האוכלוסין יסרב לרשום אותם כנשואים בכוונתינו לקיים עצרת מחאה".

 נשיא הקהילה ההומוסקסואלית בארגנטינה, ססאר סיגליוטי, אמר כי הפסיקה מוכיחה שהקהילה "זקוקה לחוק מהותי ולא להסתמכות על שופטים".

 

בני הזוג די-ביו ופריירה הכירו בעצרת מודעות למחלת האיידס והחליטו לערוך את חתונתם ב-1 בדצמבר, הוא יום האיידס הבינלאומי. "יש לנו אחריות גדולה על הכתפיים. אנשים סובלים בגלל המגבלות המוטלות על החד-מיניים. אנו זקוקים לזכויות האלה, במיוחד אנשים כמונו שחיים עם האיידס וזקוקים לתוכנית בריאות משותפת" אמר פריירה. "יש לנו זכות חוקית לקיים את הטקס. הם רק הצליחו לעכב אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים