שתף קטע נבחר

הפלסטינים נגד "אהבה": ים המלח לא יהיה פלא

שרת התיירות הפלסטינית שיגרה מכתב לישראל ובו איימה להסיר את הסכמת הרשות להשתתפות ים המלח בתחרות "שבעת פלאי תבל", שבה הוא נחשב מועמד מוביל. הסיבה: פעילות חברת הקוסמטיקה "אהבה" בחוף הצפוני של האגם, שאותו היא מגדירה: "שטח פלסטיני כבוש"

התנגדו, הסכימו - ועכשיו מתחרטים שוב: הפלסטינים מאיימים שוב להסיר את הסכמתם להתמודדות ים המלח בתחרות "שבעת פלאי הטבע של העולם", בעקבות מה שהם מגדירים: "המשך פעילותם של גופים ישראלים בשטחים פלסטיניים כבושים לקידום ענייניהם". שרת התיירות הפלסטינית, חולוד דעייבס, שגרה את האיום במכתב רשמי לעמיתה הישראלי, סטס מיסז'ניקוב.

 

במכתבה כתבה דעייבס: "אני מביעה את התנגדותי לקידום מעמד ים המלח בתחרות, לצד מוצרים כמו 'אהבה' המיוצרים באופן לא-חוקי בהתנחלויות הישראליות בשטחים הפלסטינים הכבושים, וקידום ענייני המועצה האזורית 'מגילות' לחופו הצפוני של ים המלח ביריד התיירות הבינלאומי בלונדון, בתחילת חודש נובמבר", לשון השרה.

 

בתגובה למכתב, אמר מיסז'ניקוב ל-ynet: "זכייתו של ים המלח בתחרות תביא פריחה לאזור כולו, לרווחת כל המדינות והישויות המעורבות: ישראל, הפלסטינים וירדן. הניסיון לגרור מחלוקת מדינית מורכבת לתוך תחרות שכל כולה הוקרה לשבעת פלאי עולם אינו משרת אף אחד מהצדדים. יתרה מזאת, ההתערבות בתחרות בדרך זו, עלולה לגרום לפסילת מועמדות ים המלח, ומכך נצא כולנו מופסדים.

 

"בשולי הדברים ראוי לציין, כי בשנת 2008 נרשם שיא בתיירות הנכנסת לישראל, וכפועל יוצא גם בזו שבשטחים, לשם הגיעו יותר ממיליון תיירים. זכיית ים המלח רק יכול לשפר מגמה זאת", אמר שר התיירות.

 

בקיץ האחרון פורסם כי ים המלח נכלל בקבוצה המובילה את הדירוג מבין האתרים המתמודדים, ובה נכללים 14 אתרים מבין 28 המועמדים הסופיים לגמר. לצד ים המלח מופיעים בקבוצה העליונה נהר האמזונס, איי הגלפאגוס, הגרנד קניון, מפלי אנג'ל בוונצואלה,

מפרץ פנדי בקנדה, האיים המלדיביים, הר הגעש וזוב באיטליה, מפרץ האלונג בוויאטנם, מפלי האיגואסו שבגבול ארגנטינה-ברזיל, ג'ייטה גרוטו בלבנון, שמורת הטבע קומודו באינדונזיה והנהר התת קרקעי פוארטו פרינססה שבפיליפינים. בקבוצה התחתונה, של האתרים הנמצאים כרגע מעל למקום 14, ניתן למצוא את היער השחור בגרמניה, צוקי מוהר באירלנד, הר השולחן בדרום אפריקה ועוד. 

 

בתחילת חודש יולי עלה החשש כי מועמדותו של ים המלח לתחרות תבוטל בעקבות התנגדות הפלסטינים, עד לחתימת יו"ר הרשות, אבו מאזן, על הסכמה לכך. לאחרונה העפילה הימה לשלב האחרון בתחרות, שימשך עד לשנת 2011, עם 21 אתרי טבע מהמובילים בעולם. על פי הערכות, צפויים להצביע בתחרות בין מיליארד לשני מיליארד בני אדם מכל רחבי העולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ים המלח. פוליטיקה ולא ערכי טבע?
צילום: טל אודי
השר מיסז'ניקוב. כולם ייצאו מופסדים
מתוך אתר הכנסת
מומלצים