שתף קטע נבחר

המחוזי הפך החלטה: האלפרונים יישארו במעצר

לפני שבועיים הורה בית משפט השלום בבאר שבע לשחרר את נסים, אריה ודרור אלפרון ואייל גידו, בטענה שאין ראיות נגדם בפרשת הקטטה בבית העלמין בדימונה. "בכל הכבוד, שגתה הערכאה הקודמת", קבע השופט - אך הורה לבחון מעצר בית

תפנית של 180 מעלות בהחלטת בית המשפט. רק לפני כשבועיים שיחרר בית משפט השלום בבאר-שבע ממעצר את שלושת בני משפחת אלפרון - נסים, אריה ודרור - ואת מקורבם אייל גידו, לאחר שקבע כי אין כל ראיות למעורבותם בתקיפה וסחיטה באיומים. השופטת דרורה בית אור אף ביקרה בחריפות את התנהלות המשטרה, שלטענתה הסתמכה על עדויות "הזויות". ואולם, היום הפך בית המשפט המחוזי בעיר את ההחלטה על פיה, והורה להשאיר את הארבעה במעצר - תוך ביקורת חריפה על החלטת השופטת בית אור.

 

הארבעה נעצרו בחודש שעבר בעקבות קטטה בבית העלמין בדימונה. כשבוע לאחר מכן כבר הואשמו בבית המשפט בתקיפה בנסיבות מחמירות, סחיטה בכוח, איומים, קשירת קשר לפשע, החזקת סכין וניסיון פציעה בנסיבות מחמירות. לאחר זמן קצר הורה בית המשפט לשחררם ממעצר, בטענה שאין ראיות לכאורה נגדם, וכי סתירות מהותיות התגלעו בעדותו של עד התביעה המרכזי.

 

לשכת תביעות של מחוז הדרום במשטרה מיהרה להגיש ערר על ההחלטה, באמצעות עו"ד דקלה סרן. בעקבות הערעור, נותרו הארבעה במעצר עד לקבלת החלטה במחוזי. היום התקבלה ההחלטה, ובה קבע השופט מרדכי לוי כי בניגוד לעמדת בית משפט השלום, יש גם יש ראיות לכאורה לביצוע העבירות. הוא הורה להחזיר את התיק לבית משפט השלום, שיבחן אם יש מקום לשחררם לחלופת מעצר, כגון מעצר בית.


כלי נשק שהביאו האלפרונים לבית העלמין, כפי שהציגה אותם המשטרה

בבית המשפט. ראיות לכאורה? (צילום: באדיבות משטרת מרחב נגב)

 

השופט לוי מתח ביקורת חריפה על החלטת הערכאה הנמוכה. "בכל הכבוד, שגתה הערכאה הקודמת בניתוח הראיות", קבע השופט. "אמנם קיימת סתירה בין תוכן עדותו של עד התביעה העיקרי לבין דברים שמסר במהלך חקירתו... אך אין די בקיומן של סתירות או של ספק סביר לכאורה כדי לשלול את קיומן של ראיות לכאורה".

 

השופט לוי קבע כי לא ניתן לומר בשלב זה אם מדובר בעדות אמינה או מופרכת, ובכל מקרה אין בעדות הזו כדי להפריך את קיומן של ראיות לכאורה. בנוסף, הבהיר כי לא היה זה כלל ממקומו של בית משפט השלום לעסוק בשאלת אמינותו של העד בדיון על הארכת המעצר -

לדבריו, היה עליו להותיר זאת למשפט עצמו, שבו מואשמים הארבעה בתקיפה בנסיבות מחמירות, סחיטה בכוח, איומים, קשירת קשר לפשע, החזקת סכין וניסיון פציעה בנסיבות מחמירות.

 

סנגורי הארבעה, עו"ד אורי קינן, עו"ד צביקה ארנון, עו"ד משה יוחאי ועו"ד שילה דרופמן, הביעו חוסר שביעות רצון מההחלטה, אך הבהירו כי יכבדו אותה. עו"ד קינן, המייצג את גידו, אמר: "אני מכבד את החלטת בית המשפט אך סבור שהוא טעה. יחד עם זאת, הוא לא הורה על מעצר, אלא על החזרת התיק לבית משפט השלום. במידה ולא ישוחרר מרשי, אערער עד העליון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אריה אלפרון
צילום: הרצל יוסף
דרור אלפרון
צילום: רועי עידן
מומלצים