שתף קטע נבחר
זירת הקניות

סין: ארה"ב לא עושה מספיק בתחום גזי החממה

המחלוקת בין שתי מדינות המפתח בוועידת האקלים מעמיקה. סין טוענת שההצהרות של ארה"ב על הפחתת פליטות אינה משמעותית: ההצעה האמריקנית עומדת על הפחתה של 3 אחוז מהרמה ב-1990, "וזה לא יכול להחשב כמשהו ראוי לציון בכלל".

סין מתחילה להפגין שרירים בוועידת קופנהגן. אמש (ג') היא הובילה את קבוצת המדינות המתפתחות בקריאה לארצות הברית, יפן ומדינות האיחוד האירופי לקחת על עצמן הפחתות פליטה משמעותיות יותר.

 

 

סין היא מדינת הציר במחלוקת העמוקה בין המדינות הנחשבות עניות ובין המדינות העשירות שנטל האחריות להידרדרות של מצב האקלים מונח במידה רבה לפיתחן. העניות דורשות מהעשירות, שפלטו גזי חממה בכמויות עצומות מאז המהפכה התעשייתית, להעמיק את הפחתת הפליטות שלהן ולהעביר מיליארדי דולר למימון צעדים דומים במדינות העניות.

 


 

המדינות העשירות, שסובלות מהמיתון העולמי, מתקשות לקחת על עצמן צעדים שאפתניים, וטרם התחייבו להעביר את הכסף שנדרש להיערכות והסתגלות במדינות העניות.

 

זה הרקע לביקורת שמתחה סין על ההצהרות האחרונות של ארה"ב, יפן והאיחוד האירופי באשר להפחתת הפליטות שלהן עד 2020. ראש המשלחת הסיני, סי וואי אמר שהיעדים שהציבו המדינות העשירות צנועים מהיעד שסומן כרף המינימלי: הפחתה של 25 עד 40 אחוז מרמת הפליטות שהייתה ב-1990.

 

הבכיר הסיני אמר שההצעה האמריקנית עומדת על הפחתה של 3 אחוז מהרמה ב-1990, "וזה לא יכול להחשב כמשהו ראוי לציון בכלל".

 

גם ברזיל - מעצמה כלכלית מתפתחת - הודיעה כי לא תחתום על שום התחייבות לטווח הארוך (2050) אם המדינות העשירות לא יקחו על עצמן התחייבויות בטווח הקצר (2020) - עיקרון מרכזי שהמארחת קופנהגן דוחפת ליישומו. "אין טעם בהפחתה של 50 אחוז מהפליטות ב-2050 אם לא מציבים יעדים לטווח הביניים", אמר נציג ברזילאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנציג הסיני סי וואי
צילום: AP
מומלצים