שתף קטע נבחר

הסוכן זייף חוזה - פלאפון תפצה

אדם שהתקשר עם פלאפון באמצעות סוכן מכירות חיצוני, גילה כי לחוזה הוספו פרטים לאחר חתימתו. למרות זאת, פלאפון לא שעתה לבקשותיו לביטול החוזה, ואף הפעילה נגדו קנסות וסנקציות. בית המשפט קבע שהחוזה יבוטל והתובע יפוצה

אדם טען כי במהלך פגישה עם סוכן מכירות של חברת מוטי כהן החזקות בע"מ - גוף מורשה לשיווק ומכירת שירותי פלאפון, הבטיח לו הסוכן כי אם יעבור מחברת סלקום לפלאפון, יקבל שני מכשירי טלפון חינם, תשלום דמי הניתוק מסלקום, והטבות נוספות.

 

אולם לטענתו, אחרי שחתם על החוזים, גילה שהוא מחויב עבור מכשירי הטלפון, ממשיך לשלם לחברת סלקום, ואף לא קיבל את ההטבות שהובטחו לו.

 

האיש פנה לפלאפון בבקשה לבטל את החוזים, אך נתקל בסירוב בטענה שחלפו למעלה מ-14 יום ממועד החתימה, וכי בחוזים עליהם חתם מצוינים במפורש מחירי המכשירים. בדיקה שערך העלתה לטענתו, כי החוזים זויפו, כך שהוספו להם פרטים שלא הובאו בפניו בעת החתימה.

 

 

התובע הגיש תביעה נגד פלאפון וסוכן המכירות, ובה דרש פיצוי של 17,800 שקל בגין זיוף חוזה, אי קיום התחייבויות על פי החוזה, עוגמת הנפש והטרחה שנגרמו לו.

 

פלאפון טענה כי החוזים נכרתו על ידי סוכן מכירות שאינו עובד שלה, ולכן אין לחייבה בגין מעשיו או מחדליו. בנוסף, טענה כי כל תנאי ההתקשרות עימה הובהרו לתובע על ידי הסוכן, כולל העובדה שהמכשירים נמכרו לו במנגנון של "חיוב-זיכוי מלא", כפי שאכן נעשה בפועל.

 

עוד טענה, כי בחוזים עליהם חתום התובע מצוינים במפורש עלות המכשירים ואופן התשלום, וכי זיכתה את התובע עבור התניידותו מחברת סלקום, מעבר לסכומים שנטענו על ידו.

  

חברת מוטי כהן טענה כי מעולם לא הובטחו לתובע מכשירי טלפון בחינם, או קבלת דמי ההתניידות מ"סלקום", אלא זיכויים שונים בחשבונות פלאפון. עוד טענה, כי סוכן המכירות לא עובד אצלה עוד, ולכן לא ניתן לברר עימו את פרטי המקרה. הסוכן עצמו לא התייצב כלל לדיון. 

 

הוספת פרטים נוספים - פגם מהותי המצדיק ביטול

השופטת גילת שלו מבית-המשפט לתביעות קטנות באשדוד קיבלה את התביעה באופן חלקי. נקבע, כי הוכחה הוספת פרטים נוספים לחוזה לאחר חתימתו, וכי יש בכך פגם מהותי המצדיק את ביטול החוזה.

 

התובע, כך נפסק, הוכיח כי בעותק שבידיו לא צוין סכום החיוב עבור מכשירי הטלפון, ואילו על העותק שהועבר לפלאפון, צוין סכום של 896 שקל ב-36 תשלומים. 

 

"מדובר במעשה חמור" כתבה השופטת, "וגם אם הוא מבטא את הסכמת הצדדים, שכן הוסכם על הסדר של חיוב-זיכוי... מדובר במעשה שלא ייעשה במסגרת יחסי צרכנות בין החברות הגדולות לצרכן".

 

נקבע, כי בנסיבות אלו, ולמרות שלא הוכח כי פלאפון לא עמדה בהבטחה לחיוב-זיכוי מלא עבור המכשירים, או עבור דמי הניתוק מחברת סלקום, די בכך שהחוזים עם התובע נכרתו בחוסר תום לב או בהטעיה מצד סוכן המכירות, ובכך שפלאפון הפרה הבטחות שהופיעו בחוזים, כדי לקבוע שהחוזים מבוטלים.

 

לעניין הפיצוי נקבע, כי אמנם עיקר האחריות לנזקי התובע מוטלת על סוכן המכירות ועל חברת מוטי כהן בשל זיוף החוזים, אך גם לפלאפון חלק בנזקים כיוון שלמרות שהתובע הציג בפניה הוכחות חותכות לזיוף, לא שעתה לבקשותיו לבטל את החוזים, ואף הפעילה נגדו קנסות וסנקציות בגין ביטולם.

 

לפיכך, סוכן המכירות חויב לפצות את התובע ב-1,500 שקל, ואילו פלאפון ומוטי כהן חויבו לפצות את התובע באלף שקל כל אחת.

 

לעיון בפסק הדין 

 

לאתר המשפט הישראלי פסק דין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוספת פרטים: מעשה חמור
צילום: index open
מומלצים