שתף קטע נבחר

הרבנים ואנשי כפר יאסוף נפגשו בצומת תפוח

עשרות פעילים ורבנים בציונות הדתית הגיעו לשומרון, בדרכם למסגד שהוצת בכפר יאסוף. צה"ל עיכב את כניסתם, מסיבות ביטחוניות, והצדדים נאלצו להיפגש בכביש הראשי, שם שם שרו "באנו חושך לגרש" בעברית ובערבית. עד שאושר הביקור, עזבו הצדדים את המקום

רבנים בציונות הדתית ועשרות פעילי שלום הגיעו בצהריים (יום א') לצומת תפוח בדרכם לכפר יאסוף, לשם ביקשו להכניס ספרי קוראן ולסייע בניקיון בעקבות הצתת המסגד, אבל צה"ל עיכב את המעבר, בשל המתיחות בכפר. הצדדים נפגשו בשולי הכביש, אולם עד שהכניסה למקום הותרה - עזבו הצדדים את המקום.

 

כפי שדווח הבוקר ב-ynet, הרבנים הביאו ספרי קוראן שאותם ביקשו לתרום למסגד שהוצת. הם הועברו באמצעות איש דת מוסלמי שבא עם הרבנים מירושלים.

 

רב היישוב תקוע, מנחם פרומן, וממארגני הביקור: "מבחינה הלכתית יש איסור לפגוע במקומות קדושים וזה חל גם על מסגד. המעשה שנעשה הוא עבירה דתית חמורה". עם זאת, הוא קרא שלא לנתק את הסכסוך הישראלי-פלסטיני מההקשר הדתי וטען כי דווקא כבוד בין הדתות יכול להביא לפתרונו. "אם נמשיך לטמון את הראש בחול ולהתכחש לכך שזה סכסוך דתי, לא נגיע לכלום איתם כמו שקרה ב-30 שנה האחרונות".

 

מושל אזור סלפית, מוניר אל-עבושי, נפגש עם הרבנים בצומת תפוח, ואמר להם: "שריפת המסגד היא מעשה גזעני. אנחנו בעד שלום אמיתי, אני מודה לכם שבאתם להזדהות איתנו נגד ההצתה. אני מקווה שנחייה בשלום בארץ הזו בשתי מדינות".


ספרי הדת שהביאו הרבנים למסגד (צילום: עידו ארז)

 

הוא מחה נגד צה"ל, שלטענתו למרות שליטתו באזור והסיורים הרבים שהוא מקיים, לא הצליח למנוע את המקרה ולהגן על הפלסטינים. לדבריו: "יש קולות בכפר הקוראים לנקמה, אך מדובר במיעוט. אנחנו תנועה לאומית ולא דתית, כל מה שאנחנו רוצים זו מדינה פלסטינית". בסיום הפגישה שרו הפעילים הישראלים את השיר "באנו חושך לגרש" בעברית ובערבית, כשהרבנים, פעילי השלום והפלסטינים רוקדים יחד.

 

פרומן גינה גם חילול אתרים קדושים מהצד שני כמו שריפת בתי הכנסת בגוש קטיף וחילול קבר יוסף בשכם: "הם עושים גם דברים גרועים יותר כמו לרצוח יהודים. אני לא אומר שהם שוחרי שלום ואנחנו לאף האיבה קיימת בשני הצדדים". הרב יהודה גלעד, ראש ישיבת הקיבוץ הדתי במעלה גלבוע אמר ל-ynet: "באנו חושך לגרש, במיוחד בימי החנוכה. אור מוסיפים לא בפגיעה באחינו המוסלמים שהם עובדי ה' בדיוק כמונו, וזהו מסר שחשוב לנו להעביר". 


המפגש בצומת תפוח (צילום: עידו ארז) 

 

במקביל, הפנה שר הביטחון, אהוד ברק, אצבע מאשימה בישיבת

 הממשלה כלפי התנחלויות קטנות, המהוות לדבריו קרקע פוריה לפעילות קיצונית. "יש מספר ישובים קטנים שבאופן עקבי מהווים מקור לפעילות קיצונית הפוגעת במרקם החיים ביהודה ושומרון. למשל, באירועים כגון האירוע החמור במסגד ביום שישי".

 

"עדיפות מפלגת העבודה היא לגליל, לנגב וליישובי הפריפריה. נקודה", הבהיר ברק. הוא ציין כי במפה המוצעת, תושבי התנחלויות מבודדות מיוצגים הרבה מעבר למשקלם באוכלוסייה. לדבריו, אין מקום להעניק פרס לאותן התנחלויות קטנות, על-ידי הכללתן במפת העדיפות הלאומית.

 

בהכנת הידיעה השתתף חנן גרינברג
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצדדים שרו "באנו חושך לגרש" בעברית ובערבית
צילום: עידו ארז
אנשי הכפר הגיעו לצומת תפוח
צילום: עידו ארז
המסגד שהוצת בכפר יאסוף
צילום: AFP
מומלצים