שתף קטע נבחר

חדש באתר הכנסת: חיפוש קטעי וידאו מנאומים

רוצים לחפש משהו שחבר הכנסת אמר במליאה? שירות חדש באתר הכנסת יציג את פרוטוקול הטקסט וקטע הנאום הרלוונטי בווידאו, על פי חיפוש קטעים מנאומים. כמה זה עולה? הנושא מורכב

הנהלת הכנסת הציגה היום (ד') יישום חדש באתר האינטרנט שלה, המאפשר לחפש קטעי וידאו מנאומים בפרוטוקולים של מליאת הכנסת. זאת בנוסף על חיפוש הפרוטוקולים בטקסט, שניתן עד כה. בשלב זה הועלו לרשת מרבית דיוני מליאת הכנסת ה-18, ובכנסת שוקלים להוסיף גם דיונים מכנסות קודמות.

 

בממשק החדש – שהינו ניסיוני בשלב זה – ניתן לבצע חיפוש על פי מילת מפתח, דובר או תאריך, והקטע שיימצא יופיע בטקסט ובוידאו כאחד. בעת הצגת הוידאו, יסומן המשפט שנאמר בצהוב. בכנסת הדגישו כי מדובר במוצר ניסיוני שעוד יעבור שינויים. בהמשך מתכננים בכנסת להוסיף גם מספר ועדות לממשק החדש, אשר יצולמו, יועברו בשידור חי, ויועלו בממשק הפרוטוקולים החדש.

 

במהלך הבחירות בארצות הברית לפני למעלה משנה הציגה גוגל מוצר דומה. החברה נעזרה בשירותי זיהוי קולי על מנת לתמלל נאומים של מועמדים, שהועלו לאתר שיתוף הווידאו יוטיוב. חיפוש טקסט או מילים מתוך הנאום העלו את קטע הווידאו הרלוונטי ונקודת הזמן בה הילים נאמרו.

 

שעות אחרי הדיון

הממשק החדש של הכנסת לא חף מבעיות. הבעיה המרכזית שלו היא העובדה כי בשלב זה יועלה קטע וידאו אחד של כל דיון המליאה בחלוף כ-24 שעות מהדיון (בו ניתן יהיה לבצע חיפושים מדויקים). למעשה, לא ניתן יהיה לצפות בפרוטוקול המצולם בסמוך להתרחשות הדברים. עם זאת, בכנסת הסבירו כי המטרה הסופית היא להעלות את פרוטוקול הוידאו במקטעים, סמוך ככל שניתן למועד התרחשות הדיון.

 

בעיה שנייה שנותרה תלויה ועומדת, וקשורה באותו התחום, היא בעיה המוכרת היטב בכנסת: פרוטוקולי הטקסט של דיוני המליאה מועלים לאתר הכנסת לעיתים רק שעות ארוכות לאחר הדיון, דבר המונע שימוש מיידי בדברים.

 

בכנסת אמרו כי ישנה תוכנית לצמצם את פער הזמן הזה ולשדרג את מערך הפרוטוקולים. "לפני שמעלים קטעי וידאו, שזו יוזמה ברוכה, ראוי היה שייקצרו את פרק הזמן החולף בין מועד אמירת הדברים בדיון במליאה לבין מועד העלאתם לאתר הכנסת לשימוש הציבור והח"כים", אמר בתגובה אחד מחברי הכנסת. "לא פעם רציתי למצוא דברים שאמרתי במליאה ונאלצתי לחכות לפעמים יותר מ-4 שעות לטקסט בלבד".

 

כמה זה עולה?

בעיה נוספת היא שקטעי הוידאו לא ניתנים להורדה. עם זאת, בתשובה לשאלה של אחד העיתונאים האם יועלו הקטעים ליוטיוב, אמרו בכנסת כי ישקלו זאת. בכנסת התקשו גם להצביע על העלות המדויקת של הפרויקט. מנכ"ל הכנסת דן לנדאו אמר כי הנושא מורכב ותלוי כיצד מודדים את העלויות, זאת מאחר שישנה עלות של פיתוח הפרויקט ועלות נוספת של העלאתו לאתר. לעניין עלות העלאת הפרויקט לאתר אמר לנדאו כי מדובר במאות אלפי שקלים.

 

 רחלי מלול, מנהלת התוכן של אתר הכנסת אמרה היום כי היא מקווה שהממשק החדש יצליח "לקרב ולו במעט את הציבור לתהליך הדמוקרטי".

  

יש לציין כי הממשק החדש עלול ליצור פערים בין פרוטוקולי הטקסט לפרוטוקולי הוידאו, שכן לעיתים מבקשים חברי כנסת עצמם, או מסכימים לבקשת היו"ר, למחוק מהפרוטוקול משפט או מילה שאמרו. אלא שכעת – לפחות בקטעי הוידאו – מה שייאמר יישאר לתמיד גם אם לא יופיע בפרוטוקול הטקסט. אגב, בכנסת מחפשים שם לממשק החדש - ומזמינים את הציבור להציע כזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חפשו בנאומים
צילום: דודי ועקנין
מומלצים