שתף קטע נבחר

דיווח: חמאס הסכים לגירוש; גורם בי-ם: לא ייתכן

באופן רשמי חמאס עדיין לא הגיב להצעת ישראל, אך העיתון הלבנוני "אל-מוסתקבל", המצטט "מקורות המקורבים למו"מ", טוען כי בארגון התייעצו עם האסירים עצמם, ואלו הסכימו לגירוש - 97 לעזה, כ-20 לקטאר והיתר לאירופה. המחסום לעסקה, לפי הדיווח הוא 9 בכירים שישראל מסרבת לשחרר

במסגרת המגעים המתקדמים על עסקת חילופי שבויים בין ישראל לחמאס, מתמקדת המחלוקת האחרונה בדרישת ישראל לגרש קבוצה של אסירים משוחררים מהגדה המערבית. עדיין לא ברור בכמה ובאילו אסירים מדובר, ואם בחמאס הסכימו לדרישה, אולם אמש (יום ד') טען העיתון הלבנוני "אל-מוסתקבל" כי בידיו התשובות: מדובר ב-123 אסירים - והארגון הסכים לגירושם. עם זאת, לפי הדיווח, סירובה של ישראל לשחרר תשעה אסירים עדיין מונע את סגירת העסקה.

 

בכירים בלשכת ראש הממשלה אמרו בתגובה לדיווח, כי "על פי ההיכרות עם תהליך קבלת ההחלטות בחמאס, הדיווח לפיו הם מוכנים לגירוש לא יכול להיות נכון, והוא לא יכול להיות".

 

עסקה מתגבשת? כל העדכונים האחרונים ב-ynet:

 

ברקע לדיווח יש לציין כי ככל הידוע, טרם התקבלה החלטה בחמאס לגבי ההצעה הישראלית, אם כי בכיר בתנועה כבר הודיע מוקדם יותר כי היא "אינה מקובלת".

בכל מקרה, משלחת של בכירי חמאס מהרצועה תצא מחר להתייעצויות עם בכירי הלשכה המרכזית של התנועה בדמשק, וככל הנראה, רק שם תתגבש תגובתם הסופית להצעה.

 

הדיווח בעיתון, המזוהה עם הזרם האנטי-סורי בלבנון, מתבסס על "מקורות פלסטיניים המקורבים לסוגיית המשא-ומתן". לפי מקורות אלה, ישראל התנתה את מימוש העסקה בגירושם של 123 אסירים שמוצאם מהגדה לכמה יעדים: 97 מהם לרצועת עזה, למעלה מ-20 לקטאר, והיתר - למספר מדינות אירופיות שהביעו נכונות לקלוט אותם.

 

על פי אותם המקורות, חמאס הסכימה לגירושם של ה-123, לאחר שקיבלה את הסכמתם של האסירים עצמם לכך. יש לציין כי בחמאס הביעו שוב ושוב התנגדות למהלך הגירוש, אך גורמים בתנועה כבר אמרו לא פעם כי במידה והאסירים עצמם יסכימו לכך, ייתכן שהדבר יביא להתרככות בעמדת התנועה.

 

עוד טוענים המקורות, כי על השלמת העסקה עדיין מעיב סירובה של ישראל לשחרר תשעה מבכירי האסירים במסגרת העסקה:

מזכ"ל הפתח בגדה לשעבר מרואן ברגותי; מזכ"ל החזית העממית אחמד סעדאת; ארבעה מראשי הזרוע הצבאית של חמאס (לא נמסרו שמותיהם, אך מדובר כנראה בארבעה מתוך כמה שמות בולטים שהוזכרו בשבועות האחרונים, בהם עבדאללה ברגותי, עבאס א-סייד, איבראהים חאמד, ג'מאל אבו אל-היג'א וחסן סלאמה); ושלוש אסירות עולם (ככל הנראה מדובר באמנה מונא, אחלאם תמימי וקאהירה סעדי).

 

בשולי הדיווח, מקורות בארגון החזית העממית ביטלו את הדיווחים לפיהם מוערך כי ישראל תסכים לשחרר את סעדאת ואת ברגותי וזאת בתנאי שאלה יגורשו אל מחוץ לשטחים. אותם המקורות מסרו כי לא נמסר להם כל חדש מהחמאס או מכל גורם אחר בנושא הזה.

פורסם לראשונה 23/12/2009 21:56

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגן תמיכה בגלעד שליט, השבוע
צילום: אוהד צויגנברג
מכשול: עבדאללה ברגותי, אחד מראשי הזרוע הצבאית שבכלא הישראלי
צילום: דן בלילטי
מומלצים